hajapolas

Fesztivál utáni hajápolás

Ha te is megfordultál idén a fesztiválokon, vagy tervezed a jövőben, de még akkor is, ha csak nyaraltál, a megfelelő hajápolás számodra is elengedhetetlen. Cikkünkből megtudhatod, hogyan hozd rendbe a festékek, por, napsugárzás és klóros esetleg sós víz által megviselt hajadat. Mint ahogy közeledik szeptember eleje, az iskolák és a munka ideje, úgy adnod kell egy kis kényeztetést, nem csak Magadnak, de a hajadnak is. Elvégre is nem mehetsz akármilyen töredezett, száraz, szénaboglya hajjal kapcsolatot építeni azokkal, akik a jövőben is nagy szerepet fognak játszani az életedben. Minél jobb benyomást keltesz az emberekben, annál megjegyezhetőbbé válhatsz, ami a későbbiekben még előnyödre válhat. Hiába mond bárki, bármit, az első pozitív megítélést a külsőd alapján tudod megszerezni, így hát ebben a hajad is lényeges szerepet játszik. A fesztiválokon azonban sajnos a hajad szenvedheti az egyik legnagyobb károkat. De mik is okozhatnak kárt a hajunknak, hogyan, és mivel hozhatjuk rendbe azt?

Por

A fesztiválokon megannyi por, kosz, homok tapadhat a fejünkre, és ezek főleg vizes hajjal kombinálva gátolhatják a fejbőr anyagcseréjét. Javasolt a gyakori jó alapos hajmosás, és a számunkra megfelelő típusú balzsam használata. A por azonban nemcsak a fejbőr anyagcseréjét gátolhatja, hanem szárazzá, durva tapintásúvá is teheti a hajat.

alap csomag száraz fejbőrre és hajra
Kezdő termékcsomag

Ha még csak ismerkedsz termékeinkkel és inkább egy kisebb csomaggal kezdenéd, akkor neked ajánljuk a Hydrate Wash és Hydrate Mask termékekből álló csomagot. Az Hydrate Wash száraz bőrre és fejbőrre ajánlott multifunkcionális termék mely samponként, tusfürdőként és smink- arclemosóként is tökéletes.  Különlegesen értékes hatóanyagainak köszönhetően antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása mellett puhítja és ellenállóvá teszi a bőrt, így kiemelten javasolt termékünk száraz bőrre és fejbőrre. A Hydrate Mask különösen ajánlott száraz bőrre, fejbőrre és száraz hajszálak regenerálására.

Klóros/sós víz

Mindenki tapasztalhatta már egy jóleső strandolás után, hogy haja miután megszárad, gubancos, nehezen fésülhető és száraz lesz, esetleg még kicsit ki is fakul. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes a strandolás után minden alkalommal hajat mosni és hajolajat is használni annak érdekében, hogy hajunk ne szenvedjen súlyosabb sérüléseket és visszakapjuk eredeti állapotát. Azonban a víz a göndör haj legnagyobb ellensége is. Nedvesség hatására a hajszál rostjaiban található hidrogén kötések felbontásával  a szépen ívelt, göndör tincsek eldeformálódnak. A megfelelő hajápolás itt sem nélkülözhető, hiszen a hullámok így könnyen elveszítik rugalmasságukat, szépségüket.

Napsütés, UV-sugárzás

Mivel a fesztiválok leginkább nyitott téren zajlanak, fokozottan ügyeljünk arra, hogy óvjuk fejbőrünket, hajunkat a közvetlen napsütéstől, mivel az is ki van téve az UV sugárzás káros hatásainak, nemcsak a bőrünk. Ez azt jelenti, hogy a hajszálak külső rétege sérülhet, ami azt eredményezi, hogy hajunk elgyengülhet, kiszáradhat, veszíthet rugalmasságából és akár hullásnak is indulhat. Még veszélyesebbé válhat az erős napsütés, ha hajunk vizes, mert a nedves haj felerősíti a napsugarak káros hatását, így még nagyobb kárt okozva. Azok, akik pedig festetik a hajukat, esetleg szőkítik, még jobban oda kell figyelniük magukra a nyári időszak alatt, hiszen az ő hajuk még sérülékenyebb, mint másoké. Akármilyen színű és típusú is hajunk, védjük fejbőrünket egy laza kalappal, vagy esetleg egy kendővel, így elkerülve a későbbi gondokat. Fesztiválokon egyébként is elég trendi tud lenni az ilyen megoldás. Alkalmazzunk ápoló olajat, mert ezek körbe veszik a hajszálakat, megtartják a nedvességtartalmukat, és így védik a hajat a naptól. Ha már fesztivál után vagyunk, és nem ügyeltünk eléggé, használjunk hajmosáskor száraz, gyenge hajra való sampont és balzsamot és akár hajolajat is bátran.

Szoros frizurák

Tudom, milyen érzés, amikor a fesztiválon mi akarunk a legjobban kinézni és ennek érdekében bármit megtennénk. Azt javaslom azonban, hogy a hajunk védelme érdekében inkább tartsuk magunkat ahhoz az elvhez, hogy „a kevesebb néha több”. Egy kiengedett haj is tökéletesen megfelel egy ilyen eseményre, ráadásul így nem tudjuk károsítani a hajunkat úgy, mint erős hajgumikkal, hisz ezek roncsolják a hajhagymákat, elgyengítik a tüszőket és sajnos hosszútávon akár a haj kihullásához is vezethetnek. A másik, ami kerülendő a forró nyári napokon, az a fémből készült hajcsatok, hiszen a nap felforrósíthatja őket, ami viszont ismételten, tönkre tehetik a hajunknak. Ha fesztiválon szoros frizurát viseltünk, javasolt legalább utána nem megerőltetni, és csak kiengedve hordani egy ideig.

Túl kevés hajmosás

Akinek kevésbé zsírosodik a haja, az biztosan kevesebbszer is mossa meg. Nemde? Pedig az, hogy nem nagyon zsírosodik a hajad, se sokkal jobb, mintha zsírosodna, hiszen a száraz haj annak a jele, hogy hiányzik belőle a megfelelő mennyiségű víz. Tudom, hogy hajat mosni, főleg a hosszú hajúaknak többé-kevésbé macerás műveletet jelent, de ez is a hajápolás része, és elengedhetetlen a szép haj elérése érdekében. Gondoljunk csak bele, a napok folyamán mennyi kosz és por rakódhat le a fejbőrünkre, ez pedig nem tesz jót neki, így mossunk 1 héten legalább kétszer-háromszor hajat. Mindezek mellett pedig fogadjatok el még egy jó tanácsot, és ha valaki nem is vágatja havonta a haját, ahogy kéne, de legalább minden nyár végén vágassatok a hajatok végéből, hogy felfrissítsétek azt.

Tápláld a hajad belülről

Ha szeretnéd a maximumot nyújtani a hajad egészsége érdekében akkor ajánljuk az Oxygeni Hair étrend-kiegészítőit.

A kemikáliáktól mentes és 100%-ban biztonságos Hair, Skin & Nails Booster a benne lévő kollagén és hialuron segítségével hidratálja testünket és megtartja a vizet különböző szövetekben, megőrizve annak nedvességtartalmát és rugalmasságát. Boosterünk pótolja a D-vitamin hiányt, C-vitamin tartalmával pedig serkenti a kollagéntermelést.

Hair Power szuperélelmiszer-komplex remek kiegészítője lehet egy vitaminokban dús smoothie-nak. A négy gyógynövénynek az együttes ereje támogatja a haj- ,bőr- és fejbőr egészséges működését. A vegán, glutén- és GMO-mentes formulánk használata során nem kell aggódnod az adalékanyagok káros hatásaitól, mert kemikáliáktól és káros anyagoktól mentes. Az ősi gyógynövények támogatásával, vedd fel a harcot a hajhullás, korai őszülés és egyéb bőrgyógyászati problémák ellen!

férfi hajhullás

Ha a fesztiválszezon megviselte a hajkoronádat, akkor se félj, mert van rá megoldás! Oxigénterápia kezelésünk során értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal újratöltjük hajhagymáidat, amelynek következtében fejbőröd és hajszálaid regenerálódnak. A magasnyomású oxigén pedig, amellyel a hatóanyagokat a fejbőrödbe juttatjuk, segítenek a fejbőrödnek újra fellélegezni. Így ha nem is kímélted hajad a fesztiválszezonban, jóvá teheted oxigénterápia kezeléssel, hogy hajad újra olyan ragyogó, egészséges, életerős és rugalmas legyen, mint előtte volt. Kezelésünk minden típusú haj- és fejbőrproblémára megoldást nyújt, kockázatmentesen, 100%-ban organikus hatóanyagok segítségével. Ismerd meg a természetes hajápolás menetét!

Szerző: Fülep Jennifer

Hírességek akik az oxigénterápiát és termékeinket választották

Kocsis Korinna

Kocsis-Korinna

“Az oxigénterápiás kezelések mellett folyamatosan használom az Oxygeni Hair termékeit. 100%-ban kemikáliamentesek, ami számomra nagyon fontos! A hajam otthon is megfelelően van ápolva hála a termékeknek!”

Árpa Attila

Árpa Attila

“Odafigyelek az egészséges életmód betartására és arra, hogy a szervezetemet ne terheljem feleslegesen kemikáliákkal. Az Oxygeni Hair 100%-ban natúr és vegyszermentes termékei nagy segítséget nyújtanak a fejbőröm és a hajam egészségének megőrzésében.”

Horváth Éva

Horvath-Eva-2

“Második gyermekemmel való várandóságom alatt, ismertem meg az Oxygeni Hairt, akik 100% ban kemikáliamentes termékeket és az oxigénterápiás kezeléssel természetes megoldást kínáltak a hajam egészségének és szépségének megőrzésére. A cég termékeit a mai napig használom magamon és gyermekemen is, melyekkel a végtelenségig elégedett vagyok és nyugodt szívvel ajánlok.”

Ónodi Eszter

onodi eszter

“Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam az Oxygeni Hairre, hiszen az otthoni hajápoló termékeik is teljes mértékben kemikália mentesek, ami nagy könnyebbség a hajamnak.”

Weisz Fanni

weisz fanni

“A 100%-ban kemikáliamentes Oxygeni Hair termékek segítenek a hajnövesztésemben és hajdúsításban.”

Bagi Iván

Bagi-Ivan

“Munkámnak köszönhetően elengedhetetlen számomra a tökéletes megjelenés. Fontos számomra az egészségtudatosság, így olyan megoldást szerettem volna keresni, amely azonos ezen szemléletemmel. Elég gyorsan rátaláltam a megoldásra az oxigénterápia és az Oxygeni Hair termékeivel, amelyek megfelelően táplálják a fejbőröm.”

Kocsis Korinna

Kocsis-Korinna

“Az oxigénterápiás kezelések mellett folyamatosan használom az Oxygeni Hair termékeit. 100%-ban kemikáliamentesek, ami számomra nagyon fontos! A hajam otthon is megfelelően van ápolva hála a termékeknek!”

Árpa Attila

Árpa Attila

“Odafigyelek az egészséges életmód betartására és arra, hogy a szervezetemet ne terheljem feleslegesen kemikáliákkal. Az Oxygeni Hair 100%-ban natúr és vegyszermentes termékei nagy segítséget nyújtanak a fejbőröm és a hajam egészségének megőrzésében.”

Horváth Éva

Horvath-Eva-2

“Második gyermekemmel való várandóságom alatt, ismertem meg az Oxygeni Hairt, akik 100% ban kemikáliamentes termékeket és az oxigénterápiás kezeléssel természetes megoldást kínáltak a hajam egészségének és szépségének megőrzésére. A cég termékeit a mai napig használom magamon és gyermekemen is, melyekkel a végtelenségig elégedett vagyok és nyugodt szívvel ajánlok.”

Ónodi Eszter

onodi eszter

“Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam az Oxygeni Hairre, hiszen az otthoni hajápoló termékeik is teljes mértékben kemikália mentesek, ami nagy könnyebbség a hajamnak.”

Weisz Fanni

weisz fanni

“A 100%-ban kemikáliamentes Oxygeni Hair termékek segítenek a hajnövesztésemben és hajdúsításban.”

Bagi Iván

Bagi-Ivan

“Munkámnak köszönhetően elengedhetetlen számomra a tökéletes megjelenés. Fontos számomra az egészségtudatosság, így olyan megoldást szerettem volna keresni, amely azonos ezen szemléletemmel. Elég gyorsan rátaláltam a megoldásra az oxigénterápia és az Oxygeni Hair termékeivel, amelyek megfelelően táplálják a fejbőröm.”

Olvass a haj- és bőrbetegségekről és ételintoleranciáról részletesebben!

E-book-jaink mindenki számára ingyenesen elérhetők, akit érdekelnek a bőrbetegségek, szeretne többet megtudni a fejbőr problémák kialakulásáról, tüneteiről és kezelési módjáról. Ezen kívül az ételintoleranciával kapcsolatosan is választ kaphattok kérdéseitekre, ha elolvassátok könyvünket!

ebook
ebook mobil

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!