fbpx
választásaink banner
választásaink banner mobil

Az Oxygeni Hair & Skin a vegán natúrkozmetikumok és a környezetvédelem mellett döntött. Fontos számunkra vendégeink, szakembereink és Földünk egészsége, ezért termékeink 100%-ban természetes hatóanyagokat tartalmaznak, kezelésünk 100%-ban kemikáliamentes, termékeink csomagolása pedig biológiailag lebomló műanyagból készül. Termékeink 100%-ban vegánok,  kemikália-, parabén-, SLES-SLS- és szilikonmentesek, illetve illatallergén és színezék sem található bennük. A gyártás során nem végzünk állatkísérleteket.

Az Oxygeni Hair oxigénterápiás kezelés egyedülálló hazánkban, magyar fejlesztés és gyártás, amely 100%-ban natúr kozmetikumokkal lép fel a haj- és bőrproblémák ellen. 100%-ban tiszta palackozott oxigénnel, 3 bár nyomással juttatjuk a hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegeibe, ahol a sejtanyagcsere történik.

Az Oxygeni Hair & Skin termékek vegyianyagmentes haj-, arc- és testápolók, parabén, sls-sles és szilikonmentesek. Termékeink PETA minősítéssel rendelkeznek, garantáltan állatkísérletmentesek, nem utolsó sorban biológiailag lebomló csomagolást használunk fenntarthatósági okokból.

Márkánk a természetesség és a környezetvédelem jegyében fogant.

Saját gyártású és fejlesztésű termékeink, hajgyógyászati és kozmetikai kezelésünk egyedülálló innováció Magyarországon.

Amiket biztosan NEM találsz termékeinkben:

 • Sodium Lauryl Sulfate (SLS) és Sodium Laureth Sulfate (SLES)

  Az SLS molekulák a haj, valamint fejbőr tisztításáért felelnek. Tagadhatatlanul hatékony tisztítószer, az sls-től habzanak olyan nagy mértékben a samponok, ami kétségtelenül hozzájárul a felhasználó élményhez, tisztaságérzetet ad. Fontos azonban megjegyezni hogy az sls túl erős, kíméletlen szer, ami megfosztja a hajat az esszenciális olajoktól, lebontja a fehérjéket, valamint hátráltatja az egészséges hajnövekedést. Szintén a szulfátok csoportjába tartozó Sodium Laureth Sulfate (SLES) hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, egy kicsit gyengédebb társánál, de érzékeny fejbőrre semmiképp nem ajánlott.

 • Sodium Chloride

  Közismertebb nevén konyhasó. A hajápoló termékekben sűrítésre használják, SLS-t tartalmaz. Száraz,viszketős fejbőrt okozhat, ezért mindenképp kerülendő összetevő.

 • Parabének (Methylparaben, Ethylparaben,Butlyparaben)

  A parabének gyakran használt tartósítószerek a samponokban, feladatuk a baktériumok létrejöttének meggátolása. Fontos azonban tudni, hogy a parabének fitösztrogének, melyek befolyásolják a hormonháztartás működését. A magas ösztrogéntartalmú élelmiszerek fogyasztása (mint például szója) számos tanulmány szerint növelik a rák kialakulásának kockázatát. Fontos, hogy ne dőljünk be a “ paraben free” jelölésnek a samponokon. Attól még, hogy valami parabénmentes, nem jelenti azt, hogy vegyianyag mentes kozmetikum. Ha nem organikus kozmetikumról van szó, jó eséllyel másfajta kemikáliákat tartalmaz a sampon. Kizárólag vegyianyag mentes termékekkel tudsz biztosra menni.

 • Polyethelyne glycol/PEG, Polyethelyne/Polyoxyethelyne

  Sűrítésre használatos összetevők. Dehidratáló hatással vannak a hajra, és a fejbőrre. Segítik a különböző vegyületek átjutását a bőrön, ez alól a szennyező hatású anyagok sem jelentenek kivételt.

 • Szilikonok

  A szilikon egy oxigénből és szilíciumból álló mesterséges lipid. Természetes formában nem fordul elő a természetben. Láthatatlan réteget képez a haj felszínén, selymessé, fényessé téve azt. A szilikonréteg azonban megakadályozza a fontos tápanyagok, a kellő nedvességmennyiség bejutását a hajba, hosszútávon elnehezíti, erőtlenné teszi a hajat. Ráadásul a kezdeti selymes-fényes hatás eléréséhez egyre többet kell belőle használnod. A szilikon makacs összetevő akár hónapokba is telhet, amíg leoldódik a hajtincsekről.

 • Kőolajszármazék

  Nem is gondolná az ember, hogy mennyi ismert és elismert márka él a kőolajfinomítás során felhasznált anyagok melléktermékeivel. De miért ezeket az anyagokat használják a kencék előállításához? A válasz egyszerű: ezek nagyon olcsó anyagok, sőt mi több „élettelen” olajok, amik valójában semmilyen hatással nincsenek a bőrönkre/hajunkra vagy hidratáltságukra. Több okból is érdemes őket messziről elkerülni: egyrészt megakadályozzák, hogy a víz elpárologjon a bőrünkből, ami hosszútávon nagyon egészségtelen. Emellett pedig a kőolajszármazékok rettentően szennyezik a környezetünket is.

 • Polimérek

  Talán ilyen néven, hogy „polimér” kevesen ismerik ezt az anyagot, ami hétköznapi néven műanyag. Rengeteg sminktermékben, haj- és bőrápoló termékben megtalálhatjuk. Hasonlóan viselkedik, mint a szilikon. Selymes puhaságot és táplált érzést tapasztalunk a használata után, azonban ez csak a külcsín. Hosszútávon ezek az anyagok nem hidratálnak, sőt! Már az előállításhoz olyan kémiai, vegyi módszereket alkalmaznak, amelyek mérgező gázokat bocsájtanak ki, ezek pedig károsak mind a Földre mind pedig ránk emberekre nézve is.

 • Szintetikus illatanyagok (fragrance, parfüm)

  Miért rossz, ha egy termékben túl sok a szintetikus illatanyag? Ezek az összetevők nagyon durva bőrirritációt idézhetnek elő. Nem véletlen tehát, hogy a babáknak, illetve érzékenybőrűeknek szánt termékekben csak minimális vagy – legtöbb esetben – semmilyen illatanyag sincs, ezek az igazi mindenmentes kozmetikumok! Azonban arra is fel kell hívjuk a figyelmed, hogy a 100%-ban natúr termékek összetevőlistájában a parfüm megnevezés kizárólag természetes illatanyagokat jelöl, így nem kell attól tartanod, hogy ezek a termékek az illatanyagok miatt irritációt okozhatnak.

 • Pálmaolaj

  A pálmaolaj a pálmafa gyümölcséből nyert növényi olaj, amelyet a gyümölcs préselésével állítanak elő. Jelenleg Malajzia és Indonézia látja el a világ 85%-ának pálmaolaj szükségletét, de összesen 42 országban gyártanak pálmaolajat. A pálmaolaj majdnem minden termékben megtalálható, a boltban vásárolható cikkek legalább 50%-a tartalmaz pálmaolajat a pizzától a csokoládén keresztül a samponokig, sőt állatok etetésére is használják. A pálmaolaj színtelen, szagtalan, ellenáll az oxidációnak, ellenáll a magas hőmérsékletnek, ennek köszönhető roppant gyakori előfordulása a tág értelemben vett piacon. Afrikában például sütéshez is ezt használják, mint mi itthon a napraforgó vagy repce olajat. Egy probléma van csupán a pálmaolajjal: fák millióid vágják ki, hogy a kellő mennyiségű pálmaolajat elő tudják állítani, így a pálmaolaj termeléshez egyértelműen kapcsolódik az erdőirtás is. Ezáltal pedig a kihaló félben lévő állatfajokat fosztják meg élőhelyüktől, a növényzet irtásával előidézik a klímaváltozást, és a gyártási folyamat során gyermekeket is dolgoztatnak.

Célunk, hogy segítsünk a fejbőr- és bőrproblémákkal küzdőknek, fenntartható és egészségükre biztonságos módon.

Számos tudásanyagot biztosítunk számotokra, hogy segítsünk nektek eligazodni a fejbőr- és bőrproblémák világában, és megoldást nyújtsunk atokra!

letölthető ebook
podcastjaink
egészségügyi partner