Szelektív hulladékgyűjtés - hogyan csináljuk helyesen? - Oxygeni Hair & Skin
Szelektív hulladékgyűjtés

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS – HOGYAN CSINÁLJUK HELYESEN?

Kezdjük az alapokkal! Mi a hulladék és mi szemét, egyáltalán van különbség? Tulajdonképpen hasonlóak, azonban mégis van egy fontos különbség a két dolog között. Közös vonásuk, hogy haszontalanná vált anyagról beszélünk. A szemét alatt azt az anyagot értjük, amelyet a tulajdonosa nem tud vagy nem akar tovább használni/tárolni, és amely a többi felesleges szeméttel együtt szemétlerakóba vagy -égetőbe kerül. Ezzel szemben a hulladék szelektíven gyűjtve, feldolgozást követően újrahasznosítható. De mi is pontosan a szelektív hulladékgyűjtés?

Miért gyűjtsünk szelektíven?

A szelektív hulladékgyűjtés elsődleges célja az egészséges környezet, a fenntarthatóság biztosítása: ennek során az egyes hulladékok külön-külön gyűjtve kerülnek újrafeldolgozásra, újrahasznosításra, például biztosan te is találkoztál már polár pulóverrel, ami pillepalackból készül. Sőt! Számtalan ruhamárka van a piacon, akik az óceánokban felgyűlt szemetet használják fel újra ruháik elkészítésére. Az újrafeldolgozással elsődleges nyersanyagot takaríthatunk meg, valamint megkíméljük a természeti erőforrásokat és egyben csökkentjük a lerakókba kerülő hulladékmennyiségét is.

Szelektív hulladékgyűjtés

Hogyan gyűjtsünk szelektíven?

Ha már elhatároztuk magunkat a szelektív hulladékgyűjtés mellett, az már fél siker! Ezután már csak helyesen kell gyűjteni. Magyarországon jelenleg 5 féle színű szelektív kukával találkozhatunk.

Fontos tudni: A kék színűbe a papír kerül, a sárga és a szürke tartályokba 2011-től a műanyag és a fém hulladékot vegyesen lehet dobni, a zöldbe a színes üveg (azaz barna, zöld, sárga, stb.) és a fehér színűbe csak és kizárólag fehér üveg dobható. Törekedjünk arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe kimosott, kiöblített hulladékot dobjunk. Nagyon sokan kidobják az ételmaradékos, nem kimosott hulladékot, azonban bele sem gondolnak, hogy a kézzel válogatók higiéniai szempontjából fontos lenne a kiöblítés!

Fontos emellett eloszlatni néhány tévhitet is:

Szelektív hulladékgyűjtés

Mindent összegezve!

Környezetvédelmi szempontból az jelent igazi megoldást, ha eleve kevesebb hulladékot termelünk, hiszen az a legjobb hulladék, amelyik nem hagy nyomot maga után! Ahogy a szeméttermelés, úgy a vásárlás is egy döntés, mi döntjük el, milyen termékeket, hol és mennyit vásárolunk. Igyekezzünk tehát az egyszer használatos dolgokat tartósra cserélni, a műanyagpalackot például kulacsra vagy termoszra. Emellett ma már sok helyen lehetőségünk van csomagolásmentes boltokban megvenni az élelmiszereinket, mindennapi használatos dolgainkat. Mindezeket összevetve biztosan állíthatjuk, hogy a szelektív hulladékgyűjtés egy jó opció arra, hogy egy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk!

Szelektív hulladékgyűjtés

Tudtad?!

Számunkra is nagyon fontos a környezetvédelem, így próbálunk minden téren odafigyelni, hogy ne terheljük felesleges szeméttel a Földünket. Az Oxygeni Hair termékeket 100%-ban újrahasznosítható tégelyekbe csomagoljuk, illetve Magyarországon Mi rendelkezünk az első biológiailag lebomló aplikátorral is. Ha bővebb információkat szeretnél tudni illetve vásárolni szeretnél, akkor nézd meg termékeinket.

ekcema4

Szerző: Csalava Eszter

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

Olvass a haj- és bőrbetegségekről és ételintoleranciáról részletesebben!

E-book-jaink mindenki számára ingyenesen elérhetők, akit érdekelnek a bőrbetegségek, szeretne többet megtudni a fejbőr problémák kialakulásáról, tüneteiről és kezelési módjáról. Ezen kívül az ételintoleranciával kapcsolatosan is választ kaphattok kérdéseitekre, ha elolvassátok könyvünket!

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?