GYAKORI KÉRDÉSEK AZ OXIGÉNTERÁPIÁRÓL

Kérdések az oxigénterápiával kapcsolatban

Az oxigénterápia minden probléma esetén megoldást nyújthat, viszont elengedhetetlen a kiváltó ok kiderítése, és megfelelő, szakszerű kezelése.

Az oxigénterápia immunterápia, így mindenkinél egyedi a hatása, mindenki másképp reagál rá. Több mint 50000 skalp kezelése során legfeljebb 8 olyan esettel találkoztunk, ahol a javulás alacsonyabb mértékű volt az elvártnál, és az eddigi tapasztalatoknál. Az oxigénterápia komplex kezelés, amely az otthoni hajápoló programmal és az életmódváltással szorosan összekapcsolódik. A kezelés eredményességét 50%-ban az otthoni hajápolás befolyásolja, amelyhez kizárólag az Oxygeni Hair termékeket ajánljuk.

Az oxigénterápiás árak szalononként eltérhetnek és a hajhossztól is függenek. Pontos árakért kérünk, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő szalont az alábbi listából, és érdeklődj a feltüntetett telefonszámon.
Hogy kalkulálni tudj, nézd meg a budapesti Szabó Imre szalonunjainkban megtalálható kezelési árakat ITT.

Országszerte már több mint 90 szalonban megtalálható az oxigénterápia. Szalonjaink listáját ITT találod. A linken találsz térképes keresőt is, ahol rá tudsz szűrni, hogy a lakhelyedhez melyik a legközelebbi szalonunk.

A fejbőr kéregtelenítése után több mint 59 féle vitaminnal és ásványi anyaggal töltjük fel a fejbőrt, 3 bar nyomású, tiszta, palackozott oxigén segítségével. A kezelés során többlépéses hidratálást, gyulladáscsökkentést végzünk, egy speciális masszázs segítségével pedig oldjuk az energetikai blokkokat. A kezelés után a fejbőr és a hajhagymák szabályosan fellélegeznek.

A kezelésről további információkat ITT találsz.

Általában 10 alkalom alatt már nagyon látványos eredményt tudunk elérni az oxigénterápiával. Van, akinek több alkalom is szükséges! Mivel ez a kezelés tüneti terápia, ha a problémát kiváltó ok nem szűnik meg, akkor egészen addig kell járni a terápiára!

Az első 3 kezelés kéthetente, majd azután havonta egy kezelés ajánlott. A 10 alkalmas kúra után kéthavonta egy megelőző kezelés ajánlott. Ezt teljes mértékben a hajgyógyász tudja eldönteni a látott eredmény és az előzmények alapján!

Az 1. alkalom általában 90 percet vesz igénybe, a további alkalmak félhosszú-hosszú hajú vendégeknél 75 perc, rövid hajú vendégeknél 60 perc. Az első 5 alkalommal a kezeléseket 2 hetente javasoljuk, a továbbiakban havonta 1 kezelés javasolt, indokolt esetben folytatni kell az intenzív kezeléssorozatot.

A kezelés látványossága attól függ, hogy a vendégnek milyen jellegű, illetve mennyire súlyos problémái vannak.
I. stádiumú haj- és fejbőrprobléma esetén 5 alkalom után az otthoni hajápoló termékekkel kiegészítve a kezelést, nagyon látványos eredményeket tudunk elérni.
(Diszkomfortérzet a fejbőrön, a fejbőr túl gyors zsírosodása, viszketés, enyhe bőrpír, korpás tünetek, átlagosnál több hajhullás)

II. stádiumú haj- és fejbőrprobléma esetén 10 alkalom után az otthoni hajápoló termékekkel kiegészítve a kezelést, a problémák látványosan javulnak, a hajhullás minimálisra csökken, vagy meg is szűnik.
(Erős zsírosodás, erősen zsíros hajtő és száraz hajvég, folyamatos korpásodás, égető, viszkető fejbőr, érzékenység mindenféle kemikáliára, intenzív vagy ciklikus hajhullás, szemmel látható androgén alopécia)

III. stádiumú haj- és fejbőrprobléma esetén akár 20 alkalomra is szüksége lehet vendégnek. A gyógyulási idő általában 18 hónap, indokolt esetben a kezelésre folyamatosan járnia kell a vendégnek.
(Kisebesedett, irritált fejbőr, intenzíven vagy foltokban hulló haj, erős korpásodás, pakkosodás, szaga van a fejbőrnek, előrehaladott androgén alopécia foltos hajhullással vagy egybefüggő foltokkal)

Az Oxygeni Hair oxigénterápia bárki számára ajánlott. 6 éven felüli kisgyerekek, várandós kismamák és szoptatós anyukák is részt vehetnek rajta.

Ha ismert allergiád van trópusi gyümölcsökre, citrusfélékre, keresd fel szalonjaink egyikét foglalt időpontod előtt, és kérj 48 órás bőrtesztet hajgyógyászainktól, koordinátorainktól.

Mikrokamerás hajdiagnózis és konzultációs csomagunk ára: 5500 Ft
A következőket tartalmazza: Mikrokamerás hajdiagnózis – Pull-teszt – A hajat és a fejbőr állapotát felmérő beszélgetés – Kezelési terv felállítása a hajdiagnózis függvényében – Otthoni hajápolási program felállítása – Hajápolási tanácsadás

A mikrokamerás hajdiagnózis az oxigénterápiás kezelés része, így aki oxigénterápiára jelentkezik be, annak a diagnózis benne van az árban, nem kell érte külön fizetni.

Maximálisan! 4-5 alkalom után már nem csak a mikrokamerán, hanem szabad szemmel is látható a rengeteg apró új haj az akár évek óta kopasz területeken.

Az oxigénterápia előtt 48 órával ne mosd meg a hajad!

Minimum 10-14 nap teljen el bármilyen kémiai beavatkozás után (festés, melír, dauer stb)! A kezelés után 48 óráig nem ajánlott a hajmosás, szaunázás, erős izzadással járó sport és a közvetlen napfény vagy szolárium! A kezelés után 10-14 napig nem szabad kémiai kezelést végezni.

További javaslatok és információk a kezelés előtt és után.

Az első alkalom másfél órát vesz igénybe, mely során egy mikrokamerás diagnózis és átfogó beszélgetés során tájékozódik a hajgyógyász. Ezután felállítja a kezelési tervet és az otthoni ápoló termékeket, majd elvégzi az első kezelést.
(Fontos: Bármilyen lelet vagy előzetes orvosi vizsgálati eredmény és szakvélemény van a birtokodban, vidd magaddal a diagnózishoz.)

Az oxigénterápia elengedhetetlen része a megfelelő otthoni hajápolás, mivel a kezelés sorozat 60%-át teszi ki, így nagyban befolyásolja a kezelés sikerét. Hatóanyagaink szisztémában vannak, és szinergiában dolgoznak, erősítve ezzel az oxigénterápia hatását, így a kívánt eredményt gyorsabban tudjuk elérni. Termékeink 100%-ban kemikália mentesek, nem tartalmaznak kőolaj származékokat, és teljes mértékben natúr hatóanyagokat és összetevőket tartalmaznak.

Bővebb információt a kezelésről ITT találsz.

Teljes mértékben kemikáliamentes, natúr anyagokkal dolgozunk, hatóanyagaink minden esetben a legmagasabb minőségben találhatóak meg termékeinkben. Az oxigénterápiás kezelések és otthoni hajápolóink szisztematikusan vannak kifejlesztve, hogy azok szinergiában, egymást kiegészítve és egymás hatását fokozva dolgozzanak. Emellett (kollagéntartalma miatt a Hair, Skin and Nails Booster termékünket kivéve) minden termékünk vegán, és állatkísérletmentes.

Legtöbb termékünk 500 ml-es kiszerelésben kapható, így a samponok legalább fél évig elegendőek a receptúra betartása mellett, a speciális kiegészítő termékek pedig több mint fél évig lesznek elegendőek.
A Vitamin Serum 1 évre elegendő mennyiséget tartalmaz a megfelelő receptúra betartása mellett.

A megfelelő, szakszerű otthoni hajápolás elengedhetetlen része az oxigénterápiás kezeléseknek. Az oxigénterápiás kezelés során használt alaptermékeink otthoni használatra is elérhetőek, sőt az otthoni hajápolási rutin felerősíti és gyorsítja a kezelés hatásosságát és hatékonyságát. Az Oxygeni Hair otthoni termékek szisztémában épülnek a kezelés hatóanyagaira, erősítik és segítik a hatóanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beépülését. Otthoni termékeink ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, mint a kezelésünk, ezáltal nyújtják és felgyorsítják a terápia hatását. Ezért a kezelés kiegészítésére kizárólag az Oxygeni Hair hajápoló termékei alkalmasak.

Műanyag flakonjaink mind biológiailag lebomló műanyagból készülnek, lebomló matricával. A flakont így nem a szelektív műanyaggyűjtő szemetesbe, hanem a kommunális hulladékok közé dobjuk, mert nem újrahasznosítható, de a szeméttelepre kerülve hamarosan lebomlik. Kizárólag a szeméttelepeken élősködő mikroorganizmusok (pl. gombák) bontják le, ezek biztosan nem találhatóak meg a fürdőszobánkban.

Hajgyógyászati gyakori kérdések

Ha több termékre van szükséged, mert problémád 2. vagy 3. stádiumú, akkor akár 5-6 termék használata is javasolt. Termékeink nagy része 500 ml-es és 1000 ml-es kiszerelésben, valamint pipettás termékeink 50 ml-es kiszerelésben is kaphatóak. A nagyobb méretű üveges termékek átlagban 8- 10 hónapig is elegendőek lehetnek, így gazdaságos mindenki számára. Egy komplex, 4-5 termékes hajápolási és/vagy kozmetikai rutinhoz szükséges termékek ára 10.000 Ft/hónap. Ennél nagyobb összegbe maximum akkor kerülnek a havi ápolási termékek, ha a család többi tagja is előszeretettel használja ezeket :)

Termékeinket újszülött kisbabák is használják, akiknek már néhány napos korban lehetnek bőrgyógyászati problémái. Minden termékünk 100% -ban naturális, nem tartalmaznak allergizáló anyagokat, így bátran használhatják kismamák és kisbabák is.

Minden sampon és Wash koncentrátum, az a termék is, amit éppen most használsz, csak nem tudsz róla! A gyártóknak és forgalmazóknak nem érdeke, hogy applikátorban hígítva ajánlja a használatát, hiszen anélkül minimum 30%-kal többet fogsz elhasználni a hajmosás során! Ez a többlet nem csak neked, de a környezetednek is rossz, hiszen a feleslegesen sok sampon lefolyik a lefolyóba, az ivóvizünkbe, ahol folyamatosan növeli a víz mikroműanyag tartalmát, ami egy idő után ihatatlanná válik emiatt! Nem csak saját egészséged, de a környezet védelme érdekében is használj applikátort és műanyagmentes hajápolókat!

Nem valószínű, hogy egy sampon használata lényegi változást fog hozni. Aki oxigénterápia nélkül csak az otthoni hajápolási rutinnal szeretné kezelni hajhullását, annak figyelmébe ajánljuk a hajhullás és hajnövesztés oldalunkon összeállított termékkombinációkat és receptúrákat. Ezen felül biztosan szükség lehet a megfelelő vizsgálatokra és életmódváltásra, amihez a kemikáliák csökkentése elengedhetetlen.

100%-ban naturális kozmetikumokra szükséges „átállási idő” ami valakinél néhány nap, van akinél néhány hónap! Nem csak bőrödnek lesz elsőre szokatlan, hanem neked is az új haj- és bőrápolási rutin. Lehet, több időt fog egy ideig igénybe venni, és lehet, nem lesz az első alkalommal tökéletes a frizurád, előfordulhat, hogy kissé elnehezedik vagy szárazabb lesz, ez teljesen normális! Néhány alkalom után érezni fogod a természetes ápolás előnyeit és áldásos hatását.

Heti két hajápolási rutin az ajánlott, de a heti három alkalom még elfogadható lehet, ha szükséges. Az ennél több vagy a kettőnél kevesebb már nem tekinthető ideálisnak. A napi hajmosás kifejezetten ártalmas a faggyúmirigyek működése szempontjából, hiszen a folyamatos szárítás folyamatosan túl intenzív faggyútermelést eredményez.

A megfelelő hajápolási rutin kialakításával igen! Detox Wash és Sensitive Wash termékeink kiegészítve bármelyik hajvégápoló Mask termékünkkel tökéletesen kezeli ezt a problémát.

A száraz haj és fejbőr ápolása még a hajgyógyászok számára is kihívás. Ennél a problémánál biztosan több termékre lesz szükség az otthoni ápolás során, mivel a dehidratáció kezelése mellett a vitaminokkal, ásványi anyagokkal való feltöltés és a gyulladás kezelés is szükséges a hosszú távú eredmény eléréséhez.

A száraz fejbőr viszketése esetén gombás felülfertőződés, zsíros fejbőr viszketése esetén bakteriális felülfertőződés lehetséges? Sok esetben a fejbőr dehidratációja, szárazsága miatt viszket a fejbőr, de előfordul, hogy a túl ritka hajmosás következtében alakul ki a viszketés. Mindkét eset maximálisan normalizálható a megfelelő hajápolási rutin kialakításával, illetve a két hajmosás közötti kiegészítő termékek használatával.    

Zsíros hajtő, száraz hajvég, zsíros seborrhea száraz korpázással? Esetleg zsíros, száraz fejbőr intenzív hajhullással? Ezekre tökéletes megoldást nyújtanak a egyénileg kikeverhető receptúráink, melyek folyamatosan alakíthatóak az éppen aktuális állapotnak megfelelően. Vegyes fejbőrprobléma esetén érdemes a dominánsabb problémát vagy a nagyobb területet érintő problémát figyelembe venni. 100 ml-es termékeink segítenek, hogy leteszteljük, melyik termék a legjobb számunkra.

Ezeknek a gyors megoldására minden esetben az oxigénterápiás kezelés és az otthoni termékek kombinációját ajánljuk, de természetesen az otthoni termékek használata már önmagában is sokat segíthet. Ezeknél a bőrgyógyászati problémáknál a teljes ápolási rutint szükséges végigcsinálni, naponta akár több alkalommal hidratálni és puhítani a bőrt. Folyamatosan tisztítani a bőrt és kezelni a gyulladást, illetve vitaminokkal és ásványi anyagokkal táplálni az irritált területeket. Minden lépéshez kínálunk termékeket, melyek használatához receptúrákat ajánlunk a fejbőr és a teljes test kezelésére.

Általában igen, de az Oxygeni Hair Washok és samponok egy innovatív speciális gyártási technológiával készülnek, mely során szinte ugyanazt az érzetet adják, mint egy  normál sampon. Fontos, hogy a megfelelő Mask termékkel zárjuk a hajmosást, így elkerülhető a hajvégszárazság, illetve ha applikátorban hígítjuk a terméket, akkor a ragacsos utóérzettől sem kell tartanunk!  Aki évekig vagy évtizedekig olyan termékeket használt bőrére és hajára, melyek dúskálnak a kemikáliákban, annak furcsa lehet egy natúr sampon használta utáni „recsegős haj” érzete, de a samponos mosás után használt maszkok olyan mértékben ápolják és táplálják hajat, amelyet egy hagyományos termékkel sosem tudunk elérni.

A szulfát bár nem annak tűnik, de mégis nagyon agresszív tud lenni az arra érzékeny fejbőrre. A faggyúmirigyek működését befolyásolja negatív irányba, így ha valakinek alul működik, akkor még kevesebb faggyút fog termelni, ha valakinek túl zsíros a fejbőrre, akkor a túlműködést provokálja. Ezek alapján minden típusú szulfátszármazék kerülendő mind a fejbőr, mind a testápolás során.

A hagyományos termékek összetevőjét tekintve előkelő helyen szerepelnek a műanyagszármazékok és egyéb olyan kemikáliák, melyek a haj könnyű kifésülhetőségét, illetve fényét adják. Ezek az anyagok viszont hosszú távon szárítják és roncsolják a haj szerkezetét, káros anyagokkal terhelik szervezetünket és környezetünket is. A naturális maszkok kifejezetten könnyű és értékes olajokat tartalmaznak, melyek nagy biztonsággal alkalmazhatóak fejbőrpakolásként, sőt arcmaszkként és testápoló pakolásként is ideálisak. Ezekben a maszkokban nincsenek a bőrt allergizáló vagy a faggyúmirigyeket irritáló anyagok, mégis csodás fényű és állagú hajvéget tudnak biztosítani.

Kozmetikai gyakori kérdések

Az olajok nem tudnak megfelelően felszívódni, és a bőr felszínén maradnak, ha nem egy vivőanyag segíti a mélyebb rétegekbe való bejutásukat. Minden olajunkból csak néhány csepp szükséges, melyekhez 5-10 ml Pure Aloe Vera vagy Aloe Vera Gel terméket adunk. Az olajat a vivőanyaggal kikeverjük a kezünkben, applikátorban vagy spray fejű flakonban, így könnyen kezelhető lesz a keverék, és azonnal felszívódik.

Minden termékünk a lehető legfrissebb alapanyagokból és a lehető legfrissebb gyártásból származik. Minden termékünket háromhavonta gyártjuk, így nem csak 100% -ban naturális, hanem 100%-ban friss kozmetikumok kerülnek vásárlóinkhoz.

Termékeink többsége 100%-ban multifunkcionális (kivéve a Hair Loss Shampoo és a Hair Loss Mask), ami azt jelenti, hogy  Wash termékeink nem csak samponként, hanem arclemosóként, tusfürdőként és babafürdetőként is használhatóak. Krémjeink nem csak hajvégápoló krémként, de arc- és teljes testápoló krémként is kiválóan működnek! Minden termékünk rendelkezik kozmetikai engedéllyel és minősítéssel is, így bátran használhatod tested teljes felületén!

Termékeinket hosszú éveken át fejlesztettük, melyek úgy épülnek fel, hogy egymás hatását erősítik, együtt dolgoznak. Felépítésük pedig mikromolekuláris, tehát nagyon mélyen fel tudnak szívódni a bőrben. 

Allergiamentes illatanyagokkal dolgozunk. Termékeink összetevői 100%-ban kemikáliamentesek, így mesterséges és allergén illatanyagot nem tartalmaznak, parfümjeink 100%-ban allergénmentes, természetes parfümök.

Igen, minden termékünk, így a krémjeink is 100%-ban kemikáliamentesek, és rendelkeznek kozmetikai felhasználásra jogosító minősítéssel. Arcra és az egész testre használhatóak, a krémeket nem szükséges leöblíteni, a Mask termékeinket viszont le kell öblíteni 5-10 perc hatóidő után.

Csőrös applikátorban vagy spray fejű flakonban tudjuk kikeverni a több termékből álló receptúrákat, koktélokat. Az arcápolási rutin lépéseit kézben keverve is felvihetjük lépésről lépésre. 

A testbőr pakolásokat 5-10 perc hatóidő után alaposan le kell öblíteni és utána érdemes a krémeket felkenni, melyeket nem szükséges már leöblíteni. Az Oxygeni termékek között klasszikus testápolókat nem találsz, mert nálunk két lépésben történik a testápolás. A Wash termékkel történő tisztítás után a testpakolás, majd a krémezés következik. 

Minden Wash termékünket használhatod arcra és teljes testre is, egyik termékünk sem tartalmaz szulfátot vagy egyéb kémiai habosítót, így nem irritálja az arcbőrt. A Detox Wash termékünk mélytisztító, így hámlasztásra vagy zsíros arcbőrprobléma kezelésére ajánlott. Sensitive Wash termékünk az olajos, kombinált vagy könnyen kifénylő arcbőr napi ápolására, Hydrate Wash termékünk pedig a száraz és érzékeny bőr tisztítására ajánlott.

A tisztítás után a szérumok használatát javasoljuk (mindenképpen vivőanyaggal, ami segít abban, hogy a szérum minél mélyebbre jusson, ez lehet az Aloe Vera Gél vagy a Pure Aloe Vera is), majd utána a hidratáló krém vagy napfényvédő krém használatát.

Már két hét használat után lényeges javulás tapasztalható a bőrön. Fontos a helyes bőrápolási rutin kialakítása és más kemikáliatartalmú termékek elhagyása.

A harkányi termálfürdő vizét használjuk fel a H2O Thermal termékünk gyártásához. Még melegen, ahogyan a földből feljön (60 °C),  8 órán belül konzerváljuk és legyártjuk a végleges terméket, így egyedülállóan magas hatóanyagtartalommal rendelkezik.

 Az Aloe Vera Gel az aloe vera hideg préseléséből, a Pure Aloe Vera pedig a meleg préseléséből származik. Az Aloe Vera Gel megőrzi az aloe vera növény minden áldásos hatását, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és remek hámosító, míg a Pure Aloe Vera jobb vivőanyag, mely mélyebbre tudja a hatóanyagokat bejuttatni, és mélyebben fejti ki hidratáló és gyulladáscsökkentő hatását. Az Aloe Vera Gel termékünket azok számára ajánljuk, akiknek gyulladt, sebes, hámhiányos és felülfertőzött a bőrük, míg a Pure Aloe Verát azoknak, akiknek nincsenek ilyen panaszaik.

Leendő partnereink gyakori kérdései

  • Töltsd ki az alábbi űrlapot!
  • Jelentkezhetsz/regisztrálhatsz egyéni szakemberként, csapatban (2-3 szakember egy rendelőből/szalonból), referencia szalonként (min. 3 szakember egy szalonból/rendelőből), franchise befektetőként (érdeklődj franchise ajánlatunkról az info(kukac)oxygenihair.eu címen), illetve fodrász vagy kozmetikus tanulóként is.
  • Az űrlap kitöltése után felvesszük veled a kapcsolatot, elküldjük számodra csomagjaikat, árainkat, marketing kiajánlónkat.
  • Kezelésünk bevezetéséhez nem szükséges a gépvásárlás.
  • Az elméleti online képzésen minden oktatóanyagot rendelkezésedre bocsájtunk.
  • Az elméleti hajgyógyászati képzés után következik egy ingyenes személyes gyakorlati képzés, ahol élőben tanulhatod meg a kezelést vezető oktatónktól, továbbá minden kérdésedre válaszolunk és teszteljük tudásod.
  • Az első két modulon való részvétel után kiállítunk egy okiratot számodra, mellyel jogosultságot szerzel az oxigénterápiás kezelés végzéséhez, a további képzésekre pedig folyamatos a jelentkezés a kiírások alapján.
  • Oxygeni Hair hajgyógyászaink számára havonta több alkalommal biztosítunk ingyenes képzéseket online és személyesen is a fejlődés érdekében, a teljes képzés ideje 12 hónap, de utána is szervezünk master képzéseket.
  •  Franchise partnereink számára egyedi ajánlatot, oktatást és vállalkozásfejlesztést is biztosítunk.
  • Jelenleg már 9 országban vagyunk jelen, várjuk a külföldi érdeklődők jelentkezését!

Sajnos nem. Ahhoz, hogy az oxigénterápiát a szalonodban végezhesd, először részt kell venned oxigénterápiás képzésünkön, melynek alapfeltétele a kezdőcsomag megvásárlása. Mivel a terápia és a termékek szorosan összefüggenek egymással, és kiegészítik egymást, így az oxigénterápia kizárólag az Oxygeni Hair termékek megfelelő, együttes használatával tudja biztosítani a kezelések sikerességét.

Az alábbi oldalon minden hasznos információt megtalálsz, ami a partnercsatlakozáshoz szükséges. Illetve olvass tovább az egy éves képzésünkről ITT.