Természetes vitaminok és naturális étrend-kiegészítők - Oxygeni Hair & Skin
Természetes vitaminok

TERMÉSZETES VITAMINOK ÉS NATURÁLIS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

Szervezetünk megfelelő működéséhez szükségünk van természetes vitaminokra. A vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok biztosítják az erős immunrendszert és támogatják a testünkben zajló folyamatokat. Segítenek a betegségek elleni küzdelemben, az agy és memória optimális működésében, a testünk fejlődésében, valamint a hajunk és bőrünk szépségének megőrzésében.

Megkérdőjelezhetetlen tehát a vitaminok nélkülözhetetlensége szervezetünk számára. Bizonyos vitaminokat képes szervezetünk saját magának előállítani, de előfordulnak olyanok, amiket muszáj pótolnunk valamilyen módon. Megfelelő kiegyensúlyozott táplálkozás mellett számtalan vitamint tudunk a szervezetünkbe juttatni, de így sem vagyunk képesek a szükséges mennyiség egészét bevinni. A mai zöldségek – gyümölcsök és gabonák sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaznak mint 50 évvel ez előtt. Erre a hiányra jelentenek megoldást az étrend-kiegészítők.

Természetes vitaminok vs Szintetikus vitaminok

Az étrend- és táplálék-kiegészítők piaca folyamatosan növekszik és egyre szélesebb választékuk tárul a szemünk elé. Ám míg a vitaminok egészségesek testünk számára, nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk azokat. Rengeteg étrend-kiegészítő – amellett, hogy hasznos hatóanyagokat tartalmazhat – számtalan egészségtelen mesterséges anyaggal, édesítőszerekkel, tartósítószerekkel, adalékokkal és ízfokozókkal van tele. A különböző szintetikus kapszulahéj, a folyékony kiegészítőkben a tartósítószerek és a por kiegészítők között a dioxin származékok a jellemzőek. Ezek a termékek károsak is lehetnek szervezetünkre és nem nyújtják ugyan azokat az előnyöket, mint a természetes vitaminok és az abból készült étrend-kiegészítők, amelyekben tisztán – nem pedig mesterségesen előállítva – tartalmazzák a vitaminokat.

Természetes vitaminok

Mit is jelentenek a természetes vitaminok és étrend-kiegészítők?

A természetes vitaminok – ahogy nevükből is adódik – a természetben, növényekben előforduló hatóanyagok, amik “tiszta vitaminok”, vagyis nem tartalmaznak semmilyen plusz, felesleges és mesterséges anyagot. Ezeket a vitaminokat szervezetünk hatékonyabban és könnyebben képes alkalmazni, mivel nincsenek káros anyagok, amik lebontására még  emellett figyelnie kell. És hogy ugyanazt a hatékonyságot nyújtják-e? Természetesen, sőt mivel nincsenek más mesterséges anyagok, így együttes felszívódásuk is hatékonyabb. A természetes étrend-kiegészítőket természetes vitaminok alkotják. Természetes étrend-kiegészítőnek nevezzük azokat a termékeket, amik a természetben megtalálható anyagból, növényekből, algákból származó kivonatokat tartalmaznak.

Természetes vitaminok

vitaminok felszívódásához azokon kívül más anyagokra is szüksége van a szervezetnek. Ilyenek az enzimek, a koenzimek és a faktorok. Ezek csupán a természetes vitaminok tartalmazzák, a szintetikusak nem, mivel a természet úgy alakította ki őket, hogy azok könnyen fel tudjanak szívódni a szervezetben.

A C-vitamin esetében a természetes forrásból származó C-vitamin a vitamin mellett tartalmaz  bioflavonoidokat, K-, P-, J-faktort és aszkorbinogént, amik mint a szervezet számára való hasznosulását és felszívódását segítik. Ezzel szemben a szintetikus C-vitaminban aszkorbinsav van és nem segítik más ásványi anyagok a hasznosulását, így nehezebben tudja testünk feldolgozni.

Kemikáliák jelenléte az étrend – kiegészítőkben – ezek miért károsak az egészségre?

A természetes étrend-kiegészítőkkel szemben a szintetikus – vagy mesterséges – vitaminok és táplálék-kiegészítők nem csak vitaminokat tartalmaznak. Ahhoz, hogy mesterségesen elő lehessen állítani egy vitamint keresztül kell mennie egy gyártási folyamaton, ami során ipari petrolkémiai anyagokat, oldószereket,zselésítő anyagokat, állagjavítókat és sok más kemikáliát használnak, amik hosszútávon beláthatatlan károkat okozhatnak szervezetünkben. Olyan eset is előfordulhat, hogy testünk nem ismeri fel a szintetikus vitamint – idegen anyagnak gondolja – és megkezdi annak eltávolítását a szervezetből.

Természetes vitaminok

Ahogy már volt szó róla, a szintetikus vitaminok nem tartalmaznak más ásványi anyagokat, amik segítik a felszívódásukat. Így a testünknek a saját raktárából kell biztosítania ezeket az anyagokat, hogy hasznosítani tudja  a vitamint, ami szervezetünk számára bizonyos idő elteltével tápanyag-fogyáshoz vezethet. Ebből következik egy másik hátránya a szintetikus vitaminoknak a természetes vitaminok előnyeivel szemben, hogy lassabban szívódnak fel, mert keresztül kell menniük jelentős átalakulásokon ahhoz, hogy hasznosítani tudjuk azokat.

A mesterséges termékekhez hasonlóan a szintetikus táplálék-kiegészítők hatása csupán rövidtávú, nem épülnek be a szervezetbe és hosszú távon, nagy dózisban fogyasztott mesterséges vitaminok káros egészségügyi hatásokhoz is vezethetnek. Az ilyen káros hatások közé tartozik, hogy a szintetikus vitaminok felhasználatlan anyagait a a vese, a máj és a bőr fogja eltávolítani, ami tovább terheli a szervezetet.

Mindent összevetve tehát a szintetikus vitaminoknak és étrend-kiegészítőknek a káros hatásai meghaladhatják azok jótékony előnyeit.

Naturális hatóanyagok – A természet erejével

Manapság egyre többen fordulnak a természetes megoldásokhoz. A naturális hatóanyagot tartalmazó termékek és természetes vitaminok is ezek közé tartoznak. Bizonyos egészségügyi – akár fejbőr vagy bőrprobléma – esetén nem kell egyből a mesterséges gyógyszerekhez és szintetikus vitaminokhoz fordulni, érdemes elsősorban a természet gyógyító erejére támaszkodni. 

A természetben rengeteg növényben megtalálhatóak olyan hatóanyagok, amelyek jótékony, gyógyító hatással vannak szervezetünkre. Ha szétnézünk a konyhánkban, az ott található alapanyagok, zöldségek és gyümölcsök között mindegyik tele van vitaminokkal. A magas C-vitamin tartalommal rendelkező káposzták és citrusfélék , az antioxidánsokban dús áfonya, az A-vitaminnal teli répa, a magnéziumban gazdag zabpehely és az Omega-3 tartalmú chia mag, de még hosszú listában sorolhatnánk a hatóanyagokban dús ételeket.

Mit szólnál, ha egy kanálban 30-40 dkg friss gyümölcsnek és zöldségnek megfelelő tápanyagot tudnál bevinni a szervezetedbe? Új termékeinkkel ez most lehetséges! Legújabb superfood készítmény termékcsaládunk 100%-ban vegán és kemikáliamentes, nem tartalmaz cukrot, édesítőszert, tartósítót, adalékanyagot, ízfokozót, tejfehérjét, tojást vagy egyéb állati eredetű hozzávalókat. Egy olyan koncentrátum (por) amelyben megőrizzük a növényi hatóanyagokat változatlan formában. Hatóanyag tartalma sokszorosa a szintetikus vitaminoknak, ezért egész napra elegendő energiával lát el. Próbáld ki a Balance Superfood-ot amely elősegíti az emésztőrendszer támogatását, a Detox Superfood-ot, amely hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez vagy a bőr szépségének megőrzéséhez Beauty Superfood-ot!

Természetes vitaminok

gyógynövényekről is ejtsünk szót, hiszen nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében. Kínában és Indiában nagy szerepet kapnak a gyógyászatban, még kórházakban is alkalmazzák őket. A gyógynövényeket tea, természetes étrend-kiegészítő vagy ételek formájában is fogyaszthatjuk. Gyógyteák széles választéka áll rendelkezésünkre különböző problémákra, mint a kamilla, borsmenta vagy ginkgo biloba tea. Nem is gondolnánk mennyi fűszer gyógynövény s egyben, a bazsalikom, fokhagyma és rozmaring is gyógyító hatással rendelkezik.

Fogyasszuk őket körültekintéssel, kérjük ki szakértértő véleményét is bizonytalanság esetében, valamint figyeljünk az adagolásra, hiszen a gyógynövényekben lévő erős hatóanyagok is okozhatnak túlzott mennyiségben fogyasztva problémákat.

Adaptogén gyógynövényekről általánosan – gyógyszer erősségű természetes szerek

A gyógyszeripar megjelenése előtt különböző növényekkel gyógyítják a betegségeket. Adaptogén gyógynövényeknek lehet serkentő vagy mérséklő hatása is szervezetünk, immunrendszerünk számár, attól függően, hogy épp milyen problémával küzdünk. Ez az egyik dolog, ami olyan különleges bennük, hiszen tudják, hogy éppen mire van szüksége a szervezetnek és azon próbálnak segíteni. 

Mindemellett, káros hatásoktól és mellékhatásoktól is mentesek, így teljesen biztonságosak. Csak akkor hatnak, ha valamilyen probléma van jelen, egyébként nem fejtik ki hatásukat. Ezek közé a csodaszerek közé tartozik például a ginzeng, fokhagyma, kasvirág, maca gyökér, aloe vera, és ashwagandha.

A rohanó világban nagyon sok impulzus és stressz ér minket. Az adaptogén gyógynövények egyik legismertebb és legjótékonyabb hatása, hogy hatóanyagai növelik a szervezet stressztűrő képességét, mivel segítik a mellékvesék működését, amik a stresszhormonok termeléséért felelősek. Ezzel növeli testünk ellenálló képességét a külső behatások által ért stresszel szemben, legyen az fizikai, biológiai vagy kémiai.

Természetes vitaminok

Az adaptogén gyógynövények számtalan – mentális és fizikai – problémára is alkalmazhatóak. A legyengült immunrendszer, betegség utáni lábadozás, szorongás, alvászavar vagy hormonális problémák kezelésére is alkalmasak. Természetesen a haj és bőr egészséges állapotának fenntartásához is hozzájárulnak.

Tudjuk, hogy hajunk és bőrünk csak akkor lehet egészséges, ha immunrendszerünk és szerveztünk is az, ám ezen kívül az adaptogén gyógynövényeknek vannak olyan hatásai, amik kifejezetten az előbbiekre hatnak. Antioxidánsaival növeli a bőr és a haj ellenálló képességét a stresszel szemben, védelmet nyújtanak számára. Ezáltal serkentik a hajnövekedést és megakadályozzák a hajhullást. A fejbőr- és bőrbetegségekkel is felveszik a harcot gyulladáscsökkentő hatásuk miatt. Mivel a hormonegyensúly fenntartásában is segít, az ebből adódó fejbőr és bőrproblémák kezelésére is használják, mint a hormonális hajhullás vagy akné. 

A kemikáliák okozta hormonproblémákról ITT olvashatsz!

TISZTA HATÓANYAGOK

A tiszta, természetes hatóanyagok nem csak reklámfogás, az egészségünk múlhat rajta. Miért fogyasszunk káros adalékanyagokat, tartósítószereket, színezékeket, ha van más megoldás is? A természetes vitaminok és étrend-kiegészítők egészségünkre gyakorolt káros mellékhatásoktól mentesek. A tiszta hatóanyagok nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott szintetikus anyagot, csupán természetes hatóanyagokat, így szervezetünknek nem kell pluszban dolgozni a felesleges anyagok kiszűrése miatt, így hatékonyabban tud hasznosulni a hatóanyag.

Naturális étrend-kiegészítőink természetes vitaminokkal

Az Oxygeni Hair-nél központi szerepet tölt be a kemikáliamentesség és a 100%-ban természetes hatóanyagok használata. Nincs ez máshogy az étrend-kiegészítők esetében sem. A Hair Power nem tartalmaz semmilyen mesterséges vagy hozzáadott adalékanyagot, kizárólag csak természetes vitaminokat. A vegán, GMO- és gluténmentes, adalékanyagokat nem tartalmazó termékeinknek számos pozitív hatása van. Azon kívül, hogy hajad, bőröd és körmöd egészségessé és gyönyörűvé teszik, erősítik az immunrendszert is.

+ TIPP:

booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Oxigénterápiás feltöltődés vitaminok segítségével

Oxigénterápiás kezeléseink során közel 70 természetes vitaminnal dolgozunk, amik a fejbőrbe és bőrbe hatolva fejtik ki jótékony hatásukat. Kezelésünk során 100%-ban természetes, vegán és kemikáliamentes termékekkel dolgozunk, hogy elkerüljük a mesterséges anyagok káros hatását. Bármilyen bőr vagy fejbőr probléma esetén bátran fordulj hozzánk, mi segítünk! Nézd meg szalonjainkat és keress fel a hozzád legközelebb lévőt!

Olvass bővebben az egészségünk és szépségünk belső támogatásáról!

E-book-jaink mindenki számára ingyenesen elérhetők, ismerd meg legújabb étrend-kiegészítő termékeinket, amelyek belülről támogatják hajad, bőröd, körmeid és immunrendszered egészségét. ide kattintva!  Az étel intolerancia rengeteg jellegzetes bőrt, hajat és bélrendszert érintő tünetet okoz amiről szintén olvashatsz a könyvünkben!

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?