Természetesség - miért is? - Oxygeni Hair & Skin
Természetesség

TERMÉSZETESSÉG - MIÉRT IS? SLOW, CLEAN ÉS FRESH ÉLETMÓD

A SLOW, CLEAN és FRESH fogalmak napjainkban a szépségipar területén kéz a kézben járnak. A természetesség és a fogyasztói világ változása teljesen új területeket hoznak létre. De vajon honnan származnak ezek a kifejezések, és mit határoznak meg az életmód és a szépség világában?

01 SLOW LIVING ÉS SLOW FOOD

A Slow Living mozgalom a modern, felgyorsult világra reflektál. Életünk ritmusa egyre gyorsabbá válik, és néha úgy érezzük, hogy az egész világ kaotikussá válik körülöttünk. A Slow Living kulcsa a kiegyensúlyozottabb életre törekvés, illetve az, hogy vannak olyan pillanatok az életben, amikor saját lelki egészségünk érdekében egy lépést érdemes hátralépnünk.

A Slow Food mozgalom is a világ változására keresi a megoldást. Az 1980-as évek Amerikájában a Slow Food mozgalom reflektált a gyorsétterem láncok gyors elterjedésére és az egészségtelen táplálkozásra. A Slow Food követői számára az vált legfontosabbá, hogy milyen ételeket visznek be szervezetükbe. Ezek közé tartozik a helyi, szezonális, tápláló, környezetvédelmi szempontból fenntartható és fair trade élelmiszerek.

SLOW BEAUTY

A Slow Beauty mozgalom a Slow Foodhoz hasonlóan viszonyul az aktuális életmód tendenciákhoz. Elveti a durva esztétikai beavatkozásokat, köztük például a Botox kezeléseket. Legfontosabb ismérvei közé tartozik, a természetes alapanyagok felhasználása a kozmetikumokban, a bőr öregedésének elfogadása és testünkkel való együttműködés fontossága, a lelki és testi egyensúly fenntartása, a környezetbarát „Eco-Friendly” termékek forgalmazása, és önmagunk megbecsülése és testünk szeretete.

Természetesség

02 CLEAN LIFESTYLE

Napjainkban minden irányból mérgező anyagok vesznek körül minket. Rengeteget hallunk különböző rákos megbetegedésekről, túlsúlyosságról, illetve meddőségről. A Clean Lifestyle ezekre a problémákra reagál. A mozgalom lényege, hogy megfelelő étkezéssel, testmozgással, a lelki pozitivitás elősegítésével és a természetes alapanyagokból előállított kozmetikumok használatával, természetesség fókusszal egy egészségesebb, méreganyagoktól mentes életmódot igyekszik létrehozni.

CLEAN BEAUTY

A Clean Beauty mozgalom mára egy általánosságban elterjedté vált a tudatos fogyasztásnak köszönhetően. A termékek természetes alapanyagokból készülnek, és választ adnak az olyan aktuális igényekre, mint például az érzékeny bőrű emberek megemelkedett száma. A Clean Beauty célja, hogy olyan nem mérgező anyagokból készült termékeket használjunk, amelyek nem vezetnek káros egészségügyi hatásokhoz.

03 FRESH ÉLETMÓD

A Fresh kifejezéssel manapság rengeteg helyen találkozhatunk az életmód tanácsadóktól kezdve a kozmetikai iparig. Egyszerre jelenti táplálkozási szempontból a friss és természetes alapanyagok felhasználását, a szintetikus vegyületek és hozzáadott mesterséges tartósítószerek nélkül elkészítettet termékeket, és a nem feldolgozott élelmiszereket is.

FRESH KIFEJEZÉS A SZÉPSÉGIPARBAN

Szépségápolási és bőrápolási szempontból ugyanúgy a friss alapanyagok felhasználásával készült termékeket, illetve olyan formabontó elkészítési folyamatokat jelent, amelyek nem használnak fel szintetikus anyagokat, hanem a természetesség a fő céljuk, így megőrzik a bőr természetességét. A Fresh kifejezés szempontjából mégis az a legfontosabb, hogy nem csak alapanyagaikban természetes termékekről legyen szó, hanem a kiváltott hatás is frissítő legyen számunkra.

A SLOW, CLEAN, FRESH fogalmak tehát lassan megkerülhetetlenek az aktuális szépségipari trendek szempontjából. A tudatosság, a testi-lelki egészség és a természet erőinek felhasználása mind egyesülnek a modern életmód és gondolkodás területén.

04 SLOW, CLEAN ÉS FRESH A HAJÁPOLÁSBAN

A Slow, Clean és Fresh fogalmak szépségipari megkerülhetetlensége miatt, a hajápolás területén is fontos szerepet töltenek be. Felerősödött az igény a környezettudatos viselkedés, illetve különböző szintetikus anyagok elkerülése iránt. Az előbbiekből kifolyólag inkább próbálunk olyan termékeket használni, amelyek hajunk természetes szépségének megóvása és helyreállítása mellett, nem terhelik a környezetet és nem járulnak hozzá ökológiai lábnyomunk növekedéséhez.

A Slow, Clean és Fresh szellemiségében már rengeteg olyan hajápoló termékkel találkozhatunk, amelyek forradalmian alkalmazzák a három életmód legfontosabb kulcselemeit. Érdemes olyan termékek közül válogatnunk, amelyek megbízható forrásokból származnak, és bizonyított hatással rendelkeznek.

termekek 3

Ha szeretnél te is környezetbarát, és 100%-ban természetes alapanyagokból előállított hajápolókat kipróbálni, nézd meg legjobb termékeinket IDE kattintva!

Gondoskodj hajad és fejbőröd egészségéről a Slow, Fresh és Clean szellemiséget erősítő Oxygeni Hair hajgyógyászati terápiával, vagy érd el kívánt hajhosszt a hajerősítő és hajnövesztés serkentő kezeléssel! Válaszd a természetességet!

Szerző: Varga Lili

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

Tudj meg többet a termékeink megfelelő használatáról!

Termékismeret tudásanyagunk abban nyújt segítséget, hogy hogyan használd a megvásárolt termékeket és milyen alternatív felhasználási módok állnak rendelkezésedre. Az e-bookot amit ide kattintva ingyenes letöltve elolvashatsz akkor ajánljuk, ha épp termékvásárlás előtt állsz vagy már próbáltad termékeinket, de nem ismered a pontos hatóanyagokat, használati módokat és lehetőségeket és kíváncsi vagy, hogy mire használhatod még a megvásárolt készítményeket!

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?