Mindenmentes kozmetikumok számodra is! - Oxygeni Hair & Skin
Mindenmentes kozmetikumok

MINDENMENTES KOZMETIKUMOK SZÁMODRA IS!

Napjainkban nagyon sokszor halljuk a fodrászunktól, édesanyánktól, vagy a barátnőnktől is azt, hogy gondoljuk meg mit teszünk a hajunkra, arcunkra és ha lehet kerüljünk el néhány összetevőt. Manapság az életünk egyre több területén hódít a mindenmentes kozmetikumok használata, de mik pontosan azok az anyagok, amelyek a „barátaink” és mik azok, amiket jobb elfelejteni?

SLS- és SLES összetevők…

Nagy valószínűséggel, ha az ember lánya meglátja ezeket a mozaik szavakat, nem igazán fogja érteni mit jelentenek, hacsak nem hozzáértő. Nem csoda hát, ha könnyebben átsiklik rajta a szemünk, és csak rálegyintünk, pedig korántsem veszélytelen kemikáliákat rejtenek a betűk. Egészen pontosan: nátrium-lauril-szulfát és nátrium-lauril-éter-szulfátot. Ezek lényegében tisztítószerek, amik zsíroldó funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy hajunkról és fejbőrünkről is elszívják az egészséges faggyúmennyiséget ezzel irritációt okozva.

Mindenmentes kozmetikumok

A haj alattomos ellensége, Szilikon?!

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy mikor hajmosás után belenézett a tükörbe vagy megtapogatta a haját gyönyörű, fényes és selymes volt. Emiatt tartják a szilikont a haj csendes gyilkosának, mert sokan úgy gondolják, ha kívülről egészségesnek látszik hajkoronájuk akkor az a belsőbb rétegekre is igaz. Ezzel ellentétben a valóságban csak a hajfelszíne simul ki, a szilikonréteg viszont megakadályozza a kellő nedvességmennyiség és a fontos tápanyagok bejutását a hajba.Tehát aki szilikontartalmú sampont/balzsamot használ, belekerül egy ördögi körbe mert minden egyes hajmosásnál egy plusz szilikonréteggel vonja be a haját, amit utána szinte lehetetlen kimosni.

Mindenmentes kozmetikumok

Parabén para…

Ha a mindenmentes kozmetikumok összetevőit vizsgáljuk, akkor a parabén általában vita tárgyává válik. Először érdemes tisztázni mit hívunk parabéneknek: Stabil, nem illékony vegyületek, színtelen vagy fehér kis kristályok. Általában szagtalanok, vagy csak nagyon enyhe szaguk van. Főbb funkciójuk a krémek, samponok tartósítása mellett az is, hogy megvédjék a fertőzésektől a használót. A kényes pontja a parabéneknek az, hogy felmerült a gyanú miszerint hozzájárulhatnak a rák kialakulásához. Ezt az állítást később megcáfolták azzal, hogy a kozmetikai termékekben lévő mennyiség (0,4%) nem okoz egészségügyi problémát.

Mindenmentes kozmetikumok

Ha ilyen összetevőjű hajápolót nem ajánlott használni, milyet vegyek?

Azt szokták mondani, hogy azt tedd a hajadra és bőrödre, amit meg is ennél! Nagyon fontos, hogy a kemikáliák helyett, a konyhában is megtalálható összetevőkből készült termékeket válasszunk. Ilyenek például az aloe vera, az uborka, növényi olajok (ricinus, napraforgó, szőlőmag olaj stb…), amik természetes módon táplálják a hajunkat és fejbőrünket. Mi több, ezek már önmagukban mindenmentes kozmetikumok, hiszen jótékony hatásukat a testünkön, arcunkon és hajunkon is tapasztalhatjuk.

Mindenmentes kozmetikumok

Az Oxygeni Hair & Skin filozófiája magában hordozza a természetességet, és céljai között szerepel a káros anyagoktól mentes, mindenmentes kozmetikumok és a környezetbarát termékek támogatása.  Az Oxygeni Hair & Skin termékei kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak, melyeket ellenőrzött gazdaságból származó, kiváló minőségű alapanyagokból nyerünk ki. Szem előtt tartottuk, hogy a természetes hatóanyag-tartalmú termékekkel lehet a legtöbbet tenni a haj és fejbőr egészségéért. Találd meg a számodra tökéletes terméket miközben a bolygót is véded! Válaszd a mindenmentes kozmetikumokat!

booster 1

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Érdemes tehát körültekintően választanunk a drogériák polcairól, és csak olyat vásárolnunk, ami megbízható forrásból érkezik olyan összetevőlistával, amit nem kell órákig böngészni, hogy megértsük. Ha te szeretnél 100%-ban természetes, vegán és környezetbarát termékre váltani hajad egészsége érdekében akkor érdemes megnézned a kedvenc termékeinket IDE kattintva!

Hogyha pedig nem csak egy-egy termékkel szeretnél kedveskedni hajadnak, hanem szeretnél hosszú egészséges hajkoronát, vagy bármi problémát orvosolnál akkor IDE kattintva megnézheted hajkezeléseinket.

Szerző: Csalava Eszter

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?