Slow clean és fresh életmód - Oxygeni Hair & Skin
Slow clean és fresh életmód

SLOW CLEAN ÉS FRESH ÉLETMÓD

A SLOW CLEAN és FRESH fogalmak napjainkban a szépségipar területén kéz a kézben járnak. A természetesség és a fogyasztói világ változása teljesen új területeket hoznak létre. A Slow – Clean – Fresh cosmetics a kozmetikai piac legújabb irányzata. Hogyan is élünk manapság? Mi is jellemzi globálisan az életünket: a rohanás, a gyorsaság, a fast food, a fast work, a fast life, fast cosmetics kultúra – ezeket a jelzőket mindenki ismeri, és már azt is tudjuk: a fast sosem jelent jót – rövidíti az életünket!

Az Oxygeni Hair a Slow – Clean – Fresh filozófiát hirdeti. Mit is jelent ez?

SLOW LIVING ÉS SLOW FOOD

A Slow Living mozgalom a modern, felgyorsult világra reflektál. Életünk ritmusa egyre gyorsabbá válik, és néha úgy érezzük, hogy az egész világ kaotikussá válik körülöttünk. A Slow Living kulcsa a kiegyensúlyozottabb életre törekvés, illetve az, hogy vannak olyan pillanatok az életben, amikor saját lelki egészségünk érdekében egy lépést érdemes hátralépnünk.

A Slow Food mozgalom is a világ változására keresi a megoldást. Az 1980-as évek Amerikájában a Slow Food mozgalom reflektált a gyorsétterem láncok elterjedésére és az egészségtelen táplálkozásra. A Slow Food követői számára az vált a legfontosabbá, hogy milyen ételeket visznek be szervezetükbe. Ezek közé tartozik a helyi, szezonális, tápláló, környezetvédelmi szempontból fenntartható és fair trade élelmiszerek.

SLOW BEAUTY

A Slow Beauty mozgalom a Slow Foodhoz hasonlóan viszonyul az aktuális életmód tendenciákhoz. Elveti a durva esztétikai beavatkozásokat, köztük például a Botox kezeléseket. Legfontosabb ismérvei közé tartozik a természetes alapanyagok felhasználása a kozmetikumokban, a bőr öregedésének elfogadása és testünkkel való együttműködés fontossága, a lelki és testi egyensúly fenntartása, a környezetbarát „Eco-Friendly” termékek forgalmazása, és önmagunk megbecsülése és testünk szeretete.

Slow clean és fresh életmód

CLEAN LIFESTYLE

Napjainkban minden irányból mérgező anyagok vesznek körül minket. Rengeteget hallunk különböző rákos megbetegedésről, túlsúlyosságról, illetve meddőségről. A Clean Lifestyle ezekre a problémákra reagál. A mozgalom lényege, hogy megfelelő étkezéssel, testmozgással, a lelki pozitivitás elősegítésével és a természetes alapanyagokból előállított kozmetikumok használatával, természetességre fókusszal egy egészségesebb, méreganyagoktól mentes életmódot hozzon létre.

CLEAN BEAUTY

A Clean Beauty mozgalom mára általánosságban elterjedté vált a tudatos fogyasztásnak köszönhetően. A termékek természetes alapanyagokból készülnek, és választ adnak az olyan aktuális igényekre, mint például az érzékeny bőrű emberek megemelkedett száma. A Clean Beauty célja, hogy olyan nem mérgező anyagokból készült termékeket használjunk, amelyek nem vezetnek káros egészségügyi hatásokhoz.

természetesség

FRESH ÉLETMÓD

A Fresh kifejezéssel manapság rengeteg helyen találkozhatunk az életmód tanácsadóktól kezdve a kozmetikai iparig. Egyszerre jelenti táplálkozási szempontból a friss és természetes alapanyagok felhasználását, a szintetikus vegyületek és hozzáadott mesterséges tartósítószerek nélkül elkészítetett termékeket, és a nem feldolgozott élelmiszereket is.

FRESH KIFEJEZÉS A SZÉPSÉGIPARBAN

Szépségápolási és bőrápolási szempontból ugyanúgy a friss alapanyagok felhasználásával készült termékeket, illetve olyan formabontó elkészítési folyamatokat jelent, amelyekhez nem használnak fel szintetikus anyagokat, hanem a természetesség a fő céljuk, így megőrzik a bőr természetességét. A Fresh kifejezés szempontjából mégis az a legfontosabb, hogy nem csak alapanyagaikban természetes termékekről legyen szó, hanem a kiváltott hatás is frissítő legyen számunkra.

A SLOW CLEAN FRESH fogalmak tehát lassan megkerülhetetlenek az aktuális szépségipari trendek szempontjából. A tudatosság, a testi-lelki egészség és a természet erőinek felhasználása mind egyesülnek a modern életmód és gondolkodás területén.

SLOW, CLEAN ÉS FRESH A HAJÁPOLÁSBAN

A Slow Clean és Fresh fogalmak szépségipari megkerülhetetlensége miatt, a hajápolás területén is fontos szerepet töltenek be. Felerősödött az igény a környezettudatos viselkedés, illetve különböző szintetikus anyagok elkerülése iránt. Az előbbiekből kifolyólag inkább próbálunk olyan termékeket használni, amelyek hajunk természetes szépségének megóvása és helyreállítása mellett, nem terhelik a környezetet és nem járulnak hozzá ökológiai lábnyomunk növekedéséhez.

A Slow Clean és Fresh szellemiségében már rengeteg olyan hajápoló termékkel találkozhatunk, amelyek forradalmian alkalmazzák a három életmód legfontosabb kulcselemeit. Az Oxygeni Hair küldetése ennek a filozófiának a hirdetése. Érdemes olyan termékek közül válogatnunk, amelyek megbízható forrásokból származnak, és bizonyított hatással rendelkeznek.

FAIR TRADE

A méltányos kereskedelem a kezdetektől fogva egyfajta jótékonysági kezdeményezés: a rövidtávú kereskedelmi érdekeken túllépve a szegény országok kistermelőinek és rajtuk keresztül a helyi közösségeknek igyekszik segíteni. A pszichológiai haszna a jótékonysággal összevetve számottevő. A legszegényebb országok kistermelői érezhetik, hogy munkájukra, termékükre szükség van. A termékeik fogyasztói átlagosan 30-50%-kal többet fizetnek a termékekért, de ezért cserébe az átlagosnál jobb minőségű termékekhez jutnak, és tudják, hogy a többletkiadás társadalmi célokat szolgál. A környezetvédelmi elvárások is egyre fontosabbak a fair trade-ben, a környezeti érdekeket és értékeket is méltányolják.

Az Oxygeni Hair termékei, mint slowcosmetics

Slow clean és fresh életmód

Termékeinket gondos odafigyeléssel, pontos tervezéssel és kivitelezéssel hoztuk létre. Márkánk fő célja, hogy minél környezet- és emberbarátabb választási lehetőséget kínáljon. Nem a tömeggyártás a célunk, hanem a hosszú távú minőség és érték.

Igyekszünk a környezetet kímélni, lassú fejlesztéssel fejlesztjük termékeinket, a gyártási folyamatok során pedig a minimumra csökkentettük a fosszilis energiafelhasználást. Termékeink csomagolása a legmodernebb technológiával készült, környezetbarát, lebomló műanyagból és üvegből.

Az Oxygeni Hair termékei kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak, melyeket ellenőrzött gazdaságból származó, kiváló minőségű alapanyagokból nyerünk ki. Szem előtt tartottuk, hogy a természetes hatóanyag-tartalmú termékekkel lehet a legtöbbet tenni a haj és fejbőr egészségéért.

Fontos volt számunkra, hogy termékeink kemikáliáktól, és más káros anyagoktól mentesek legyenek. Az Oxygeni Hair termékei vegán hatóanyagokat tartalmaznak és nem végzünk állatkísérleteket a fejlesztések során. Nem dúsítjuk semmiféle színezékkel vagy illatanyaggal, kímélve ezzel is a fejbőrt és a hajat a mesterséges, káros anyagoktól.

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?