Hajhullás ellen - Oxygeni Hair & Skin
Hajhullás ellen

HAJHULLÁS ELLEN – MIT TEGYÜNK A HAJNÖVEKEDÉS ÉRDEKÉBEN

Hajhullással küzdesz? Nem tudod mi az oka és hogyan kezeld? A hajhullás egy komplex probléma, ami gyakran okozója és tünete is lehet egyéb betegségeknek. Minden olyan elváltozás, amely a hajat és a fejbőrt érinti, megváltoztatja a beteg külső megjelenését, ezáltal az önmagáról alkotott képét, amivel komoly szorongáshoz, illetve személyiség problémákhoz vezethet. Másfelől a hajhullás komoly belbetegségek első jelzése lehet, ezért a tartósan fennálló, kóros hajhullást mindig komolyan kell vennünk és érdemes utánajárnunk mi állhat a hátterében. Ha segítségre van szükséged, olvass tovább és megtudhatod mit tehetsz a hajhullás ellen.

MIT KELL TUDNOD A HAJRÓL?

Te tudod milyen az egészséges haj? A bőr minősége nem egyezik meg a legtöbb embernél, ugyanez a helyzet a hajtípusoknál is. A vékonyszálú, selymesebb tapintású hajjal rendelkezők hiába álmodoznak hajzuhatagról, ez csak a vastagabb szálú, dúsabb hajúaknak adatik meg. De, ami mindenkire egyformán igaz, hogy az egészséges haj tiszta, csillogó, fényes, végei nem töredezettek vagy felhasadtak, alattuk a fejbőr nem korpás.

Hajkoronánk nem csak a külső megjelenésünkhöz ad hozzá, annál sokkal fontosabb, védelmi funkciót lát el. Erre a legkiválóbb bizonyíték a tar fejtetőn nagyobb gyakorisággal előforduló napfény okozta bőrdaganatok, illetve szarurendellenességek kialakulása. A haj egészségügyi állapotunk egyik legjobb mutatója is, hiszen különböző betegségekben (pl. vérszegénység), stressz hatására hajunk és körmünk fakóvá, töredezetté válhat, sőt, hajhullás alakulhat ki. Fontos megértenünk a haj életciklusát, hogy feltudjuk venni a harcot a hajhullás ellen.

A haj életciklusa

Hajhullás ellen

Az egészséges haj körülbelül 0,35 mm/nap sebességgel nő. Minden hajszál három életcikluson megy keresztül, amely a növekedés, vagyis anagén, az átmeneti vagyis katagén, valamint a nyugalmi vagyis a telogén fázisait tartalmazza.

Az anagén fázis (növekedési szakasz) két évtől öt évig tarthat. Ez a fázis általában a fej hajszálainak 85-90%-ára vonatkozik. Ebben az időszakban a mátrix sejtek folyamatosan osztódnak, aminek révén a haj naponta mintegy egyharmad millimétert nő.

A katagén fázis (átmeneti fázis) az az idő, amíg a szőrtüszők összezsugorodnak, és körülbelül kettő-négy hétig tart. Ebben a szakaszban a mátrixsejtek osztódása leáll, a hajszál leválik a papilláról, s kifelé, a szőrtüsző szája felé mozdul.

A telogén fázis (nyugalmi fázis) körülbelül három-kilenc hónapig tart. Ennek a fázisnak a végén a haj kihullik. Ebben az időszakban a hajszálat már csak a szőrtüsző hámja tartja, amely lassan elszakad, és a haj bunkós végű hajszálként kihullik: eközben bent a szőrtüsző mélyén újraindul a mátrix sejtek osztódása, azaz az új hajszál növekedése.

A hajváltás folyamata szerencsére nem egyszerre megy végbe (gondoljunk csak bele: bizonyos időközönként megkopaszodnánk, majd újra kinőne a hajunk), hanem egy olyan  nem egyidejűleg, nem egyszerre lezajló folyamatról beszélünk, amelyben a hajszálak átlagosan 95 százaléka növekedésben, 5-10 százaléka pedig nyugalmi állapotban van.

Bizonyos mennyiségű haj napi szintű kihullása természetes élettani jelenség. Ha ez nem haladja meg a körülbelül napi 100 szálat, normális hajhullásról beszélünk. Abban az esetben, ha ennél több és ez rendszeresen 2 hónapnál tovább tart akkor valószínűleg komolyabb probléma áll a háttérben. Kétféle hajhullást különböztetünk meg: normális, illetve kóros hajhullást. Normális hajhullást kiválthatják különböző élethelyzetek mint például egy vizsgaidőszak, terhesség, diéta vagy menstruációs ciklus.

HAJHULLÁS TÍPUSAI

A hajhullás gyakori probléma a férfiak és a nők körében. Mértékének, eloszlásának felméréséhez a teljes hajas fejbőrt meg kell vizsgálni. Hajhullás esetén fontos, hogy a hajgyógyász megvizsgálja, milyen típusú hajszálak hullanak ki a legnagyobb mértékben.

Alopecia areata

Olyan rendellenesség, amely miatt a haj foltokban hullik ki akár a fejen, akár a testen, ami jelentős hatással van az emberek életminőségére. Ez egy autoimmun állapot, amelyben a szervezet immunrendszere tévedésből megtámadja a szőrtüszőket. Ez a fajta alopecia mindkét nemet érinti minden korcsoportban és etnikumban. Az alopecia areata hajhullása általában kis kopasz foltokkal kezdődik a fejbőrön, amelyek gyakran kerekek és simák. Ez a foltos hajhullás folytatódhat, és bizonyos esetekben teljes hajhullást (alopecia totalis) eredményezhet – bár ez nem gyakori.

Nagyon gyakori, általában fiatal felnőtteken és sokszor gyermekeken, mindkét nemben egyformán előforduló kórkép. Az esetek döntő többségében a hajas fejbőrt érinti, de kialakulhat egyéb szőrrel borított területeken is, például a szakáll-tájékon. Általában egy vagy több kerek vagy ovális kopasz folt látható, a bőr reakciómentes (enyhe vörösödés előfordulhat), bőrsorvadás.

Diffúz alopecia

A hajszál 3 életciklusának szakasza lerövidül, a növekedési szakaszból túl hamar átlép a nyugalmi szakaszba, ezután pedig rövidesen a kihullás szakasza következik. Kialakulhat a stressztől, betegségektől, de akár Covid fertőzöttség után is gyakran jelentkezik ez a típusú hajhullás. A diffúz alopecia megnevezés gyűjtőfogalom, melybe több, különböző eredetű, telogén hajvesztéssel járó kórkép tartozik. Az egész fejbőrre kiterjedő hajhullás látható, kialakulásának sebessége főleg a telogén fázist elérő és kihulló hajszálak számától függ. A fejbőr általában reakciómentes, vagyis bőrvörösödés, hámlás, viszketés vagy bőrsorvadás nincs. Ebbe a csoportba számos kórkép tartozik.

Androgén alopecia

A férfiaknál a haj jellemzően „m” alakú mintázatban ritkul, először a halántéknál és a fej búbjánál elvékonyodik – egy visszahúzódó hajvonal. Egyes férfiaknál a hajszál tovább húzódik, amíg a haj nagy része vagy egésze eltűnik. Ez a veszteség már a pubertás korában elkezdődhet, bár gyakrabban felnőttkorban tapasztalható. Ez a leggyakoribb – férfiaknál és nőknél egyaránt előforduló -hajvesztés. Domináns módon öröklődő kórkép, amely férfiaknál a második, nőknél pedig a harmadik évtizedtől kezdődően jelentkezik. Kialakulásának pontos mechanizmusa nem ismert, feltehetően a férfi nemi hormonok (androgének) helyi anyagcseréjének genetikusan meghatározott különbözőségével hozható összefüggésbe.

HAJHULLÁS KIVÁLTÓ OKAI

A hajgyógyászati betegségek mögött szinte mindig komplex problémák állnak. Ritkán okozza egy probléma, általában akár 4-5 dolog is közrejátszik a betegség kialakulásában. Nézzük meg milyen tényezők állhatnak a hajhullás mögött.

Hajhullás ellen

Intoleranciák

Napjainkban rendkívül gyakori az ételintolerancia, leginkább a károsodott bél miatt. Folyamatosan károsítjuk a bélrendszerünket az anti-tápanyagokkal teli élelmiszerekkel. A meglévő ételintoleranciák/allergiák tudatában továbbra is olyan tünetekkel küzdünk, mint a fogyás képtelensége, puffadás, erős hajhullás, száraz, sérült bőr, pattanások, rosacea, ekcéma, öregedő bőr.

A hajhullás egy autoimmun betegség, és a gyomor-bélrendszerben gyökerezik. Hasonlóan minden más autoimmun betegséghez azt jelzi, hogy immunrendszerünk károsodott és gyógyulásra szorul. Az ételintolerancia a hajhagymák gyulladását okozhatja a fejbőrben, és ennek következtében hajhullással jár. Olyan bőrbetegségeket is kiválthatnak, mint a pattanások, ekcéma, öregedő bőr, pikkelysömör és rosacea. A leggyakrabban az intoleranciák kiváltó oka a búzatermékek, a tej és a tejtermékek. Csökkenthetjük a gyulladást és támogathatjuk szervezetünk optimális egészségi szintjét, a megfelelő kivizsgálással és étrendünk megváltoztatásával.

Az étkezés fontos szerepet játszik a fejbőrünk állapotában. Érdemes minden olyan élelmiszert kerülni, melyeknél intolerancia áll fenn. Ha továbbra is fogyasztjuk ezeket az élelmiszereket, akkor azok gyulladást okozhatnak a szervezetben, továbbá vitamin és tápanyag felszívódási zavart is okoznak és megnehezítik az anyagcsere folyamatokat és az emésztést. Az ételintolerancia vizsgálat otthon is elvégezhető a FoodDetective teszt segítségével, ami 46 féle élelmiszer ellenanyagának jelenlétét tudja kimutatni.

Vas és cinkhiány

A diffúz telogén effluvium (a nyugalmi állapotban lévő hajszálak fokozott, általános hullása) miatt orvoshoz forduló nők legnagyobb százalékában vérszegénységgel társult vagy anélküli vashiányt lehet találni. Feltehetően a vashiány a raktározott és a szöveti vasmennyiség csökkenését eredményezi jóval azelőtt, hogy a vérszegénység megnyilvánulna. Mivel a hajszálak termelése is rendkívül oxigénigényes folyamat, ezért – az oxigén szállításában fontos szerepet játszó – vas hiányában a szőrtüsző működése károsodhat. A cinkhiány lehet veleszületett, melyben cink felszívódási elégtelenséget tapasztalunk, vagy szerzett, melyben a cinkszegény táplálkozás vezet a kopaszodáshoz. A cink a gyorsan osztódó sejtek anyagcseréjéhez szükséges.

Oxidatív stressz

Az oxidatív stressz a legerőteljesebb degeneratív folyamat az élő sejtekben. Ez felelős az öregedésért, az idegrendszeri károsodásokért, az ízületi megbetegedésekért és a gyulladásokért. Ha sikerül a sejtekben csökkenteni az oxidatív stresszt, akkor lassítható az öregedés. Az oxidatív stressz gyengíti az immunrendszert, károsítja a DNS-t, és végső soron sejthalálhoz vezet. Szinte nincs is olyan betegség, aminél ki ne mutatták volna a szabad gyökök károsító hatását. A szabad gyökök képződését elősegítik többek között az élvezeti szerek, a cigaretta és az alkohol, az erős UV-sugárzás, az ózon, a szmog, a különböző mérgező anyagok az ételben és a környezetben, a többszörösen telítetlen zsírsavak bevitele (például margarin, állati zsír, kemény sajtok, hús stb. fogyasztása) és a túlzott cukorfogyasztás. 

Életmód

Összességében a nem megfelelő étrend kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja a haj növekedését, és nemcsak a fejbőrre, hanem a immunrendszerünk egészséges működésére is hatással van. A magas zsír-, cukor-, só- és állati fehérjetartalmú étrend károsítja a vesét, savas vért hoz létre, kimeríti a szervezet tápanyagait, megemeli a hormonszintet, befolyásolja a stressztűrő képességét, és alapvetően a szervezet legrosszabb rémálma. A cink, vas, fehérje és omega-3 zsírsav alacsony szintje gyakran összefügg a hajhullással. Ha bizonyos tápanyaghiány áll fenn az kiváltó oka lehet a különböző fejbőrbetegségeknek.  A vitaminhiány súlyos tényező a hajhullásban, a lassú hajnövekedésben és a rossz hajminőségben.

A 100%-ban természetes étrend-kiegészítők segítenek a megfelelő ásványi anyag és vitaminpótlásban, nem mellesleg a hajhullás ellen is felveszik a harcot. Próbáld ki a Hair & Skin Powert is! 100%-ban tiszta Bhringraj, Amla, Tulsi és Shatavari keveréke amelyek együttesen kifejtve hatásukat belülről táplálják a szervezetedet, így komplex és organikus megoldást nyújtanak a különböző haj- és fejbőrproblémákra, hajhullás ellen.

A tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és enzimekben gazdag ősi, organikus gyógynövény-komplexünk felveszi a harcot a hajhullással, korai őszüléssel, foltos hajhullással, kellemetlen bőrproblémákkal és a változókori kellemetlen tünetekkel. Segít megerősíteni a körmöket, ragyogóvá teszi a bőrt és hajat.

Genetika, öröklés

Sejtjeink működése nagyban függ a velünk született genetikai örökségünktől és természetesen a genetika mindig ott van a háttérben. De téves állítás, hogy a fejbőrünk és a hajunk állapotát csak a genetika határozza meg. Nem feltétlenül a hajhullást  örököljük, hanem bizonyos intoleranciára való hajlamot mely végül kopaszodáshoz vezet. Ez igaz minden örökletes haj vagy bőrgyógyászati betegségre, sőt egyéb betegségre is. A negatív minta vagy rossz szokásokhoz vezető családi példamutatás szintén probléma. A mozgásszegény életmód, nem megfelelő táplálkozási szokások, a stressz kezeletlensége és sok más olyan tényező játszik szerepet melyeket összefüggésbe lehet hozni a fejbőr betegségekkel.

Nem megfelelő termékek használata

Sokan nem is gondolják, hogy a leggyakoribb fejbőr problémákat saját maguknak okozzák, ez pedig nem más, mint a nem megfelelő hajápolási termékek alkalmazása. A nemmegfelelő hajápolási rutin, jelentős hajhullást tud eredményezni. Sokan még a mai napig is kemikáliákkal terhelik a bőrüket és szervezetüket, és nem értik miért hullik a hajuk, zsírosodik túl, szárad ki, vagy viszket a fejbőrük. Nem szabad megvenni az első terméket, amelyiknek szép a doboza vagy jó az illata, nagyon óvatosnak kellene lennünk, mert olyan hatóanyagokat tartalmazhatnak amelyek rendkívül veszélyesek.

A hajhullást okozhatja egy nem megfelelő hajápolási rutin (kemikáliák használata, gyakori hajfestés, nem megfelelő hajszárítás és formázás, nem megfelelő styling termékek használata). Külsőleg a hajfestés szakszerűtlensége, a nem megfelelő hajápolási készítmények használata, a helytelen vegyszeres munkák, dauer, mechanikai roncsolás, erős samponok, hajformázók, lakkok használata, a hajszárító forró levegője, gyakori mosások, amely eltávolítja a faggyút és kihajtja a nedvességet a hajból  is károsítja, szárítja a hajat. Törekedjünk, hogy 100%-ban természetes összetevőben gazdag termékeket használjunk és kerüljük a kemikáliákat.

Hajfesték-allergiával, fejbőrbetegséggel vagy hajhullással küzdesz? Nem kell lemondanod álmaid hajszínéről! A NATULIQUE a legkíméletesebb 100% ammóniamentes, kiemelkedő teljesítményű hajfesték a világon. Az egyedülálló márka képes a fehér vagy ősz hajszálak 100%-os elfedésére, illetve akár négy árnyalatot is képes világosítani a természetes hajszínen.

A NATULIQUE termékcsaládja egy rendkívül tartós és mégis kiemelkedően gyengéd hajfesték, amely kifejezetten ajánlott érzékeny fejbőrű és gyengébb hajminőséggel rendelkező vendégek számára. Nézd meg te is a Natulique hajfestékek színvilágát és jelentkezz be natúr hajfestésre.

Gyógyszerek

A hajvesztés sajnos rengeteg gyógyszer mellékhatásként jelentkezik, de hátterében a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, akár fog-, vagy ínygyulladás is állhatnak, ezért, a hajgyógyászati vizsgálat során a hajgyógyász mindenképp érdeklődni fog arról, hogy milyen gyógyszereket szedsz, mikor voltál utoljára vérvételen, ott milyen eredményeid lettek, illetve, hogy az utóbbi időben átestél-e valamikor komolyabb betegségen. A betegségek következtében, illetve orvosi kezelések következtében a gyulladások és az immunrendszer gyengülése miatt sajnos szintén kialakulhatnak komoly hajhullások.

EZEKRE MINDENKÉPP FIGYELJ ODA!

hajhullas ellen 2 2

Fehérjék

Aminosav hiány leggyakrabban a nem megfelelő táplálkozás miatt alakulhat ki, azonban számos más ok is meghúzódhat a háttérben (fokozott fehérje-felhasználás, fertőző betegségek, stressz, idős kor stb.). Hajunk számára az egyik legfontosabb aminosav a kéntartalmú cisztein, amelyet legnagyobb mennyiségben a tojásban, a hús- és tejtermékekben találhatunk meg.

Vitaminok

Az A-vitamin az egyik legrégebben ismert, zsírban oldódó vitamin. Napi szükséges adagja 4-5000 NE (nemzetközi egység). Az A-vitaminból úgynevezett retinoidok alakulnak ki, amelyek nélkülözhetetlenek látásunkhoz, valamint bőrünk és hajunk egészségéhez és egy sor életfontosságú folyamathoz (nyálkahártyák épsége, immunrendszer működése, növekedés, csontok és a fogak felépítése stb.) Az A-vitamin legfontosabb természetes forrása a hal, a tojássárgája, a máj és a tej. Az A-vitamin szervezetünkön belüli előállításához szükséges karotinoidokat pedig legnagyobb mennyiségben a sárga, narancssárga és piros zöldségek illetve gyümölcsök, valamint a kelkáposzta és a brokkoli tartalmazzák.

A B-vitaminok csoportjából hajunk és bőrünk szempontjából legfontosabb a biotin. A biotin rengeteg ételféleségben megtalálható, ezért ritkán fordul elő hiánya a szervezetben. Esetleges hiánya esetén a köröm töredezetté válik, és hajhullás lép fel. Szükséges mennyisége kb. napi 30-100 milligramm, s ennek túlnyomó részét a táplálékkal készen kapjuk, egy kisebb részét a bélrendszerben élő baktériumok állítják elő.

A C-vitamin vízoldékony, antioxidáns hatású vitamin. Legfontosabb hatásai közé tartozik, hogy erősíti a hajszálerek falát, a bőr második rétegében (az ún. irhában) található kötőszövetrost (az ún.kollagén rost) képződésének egyik alkotóeleme, valamint a vas felszívódásában is segít. Ezenkívül további számos rendkívül fontos hatása ismert. Napi szükséglet: kb. 40 milligramm, dohányzóknál 80 milligramm.

Az E-vitamin antioxidáns hatású (azaz bizonyos biokémiai folyamatokban a káros oxidációt gátló) zsíroldékony vitamin, mely szintén fontos szerepet játszik az egészséges haj és köröm kialakulásában és megőrzésében. Napi szükséglet körülbelül 8 milligramm, a májban és a zsírszövetben raktározódik. Legfontosabb természetes forrásai: az olajos magvak, olívaolaj, búzacsíra.

Ásványi anyagok

A cink azon ásványi anyagok közé tartozik, melyre minden sejtünknek szüksége van. Részt vesz – az egészséges bőr és haj fenntartásán kívül – az immunrendszer működésében, a hormonháztartásban, elősegíti a sebgyógyulást, valamint bizonyos bőrbetegségek kezelésében is hatásos. Napi szükséglet: kb. 12 milligramm. Súlyos hiánya szerencsére ritka, enyhe hiány esetén hajhullás alakulhat ki, a sebgyógyulás elhúzódik, szervezetünk fertőző betegségekre hajlamosabbá válik, bőrünk száraz, repedezett, hámló lesz. Leggyakoribb természetes forrásai: húsfélék, tojás, sajt, tenger gyümölcsei, mogyoró, mandula.

A szelén antioxidáns hatású ásványi anyag, mely szintén szükséges az egészséges haj és köröm fenntartásához. Napi szükséglet: kb. 60-70 mikrogramm. Számos jótékony hatása elsősorban antioxidáns hatásának köszönhető, másrészt enzimek (speciális kémiai folyamatokban résztvevő fehérjék) elengedhetetlen részeként sok fontos folyamat résztvevője. Hiánya esetén hajhullás léphet fel, a körmök töredezetté válnak, fokozódik az immunrendszeri betegségek lehetősége, terhesség alatt pedig magzati fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki. Legfontosabb természetes forrásai: a tenger gyümölcsei, húsfélék, barna rizs

A vas az egyik legfontosabb ásványi anyagunk, mely elengedhetetlen a vér oxigénszállító fehérjéje, a hemoglobin képződéséhez, de több enzim és az immunrendszer működéséhez is nagyon fontos a jelenléte. Vasat táplálékkal juttatunk szervezetünkbe, felszívódása-raktározása meglehetősen bonyolult folyamat. Hiányállapot léphet fel nem megfelelő mennyiségű bevitel, fokozott vérvesztés, terhesség vagy fogyókúra esetén. Vashiányos vérszegénység esetén gyengeség, levertség, fáradtság, hajhullás, sápadtság alakul ki. A vas legfontosabb természetes forrásai: máj, marhahús, hüvelyesek, spenót, sóska, saláta, aszalt gyümölcsök, sör(élesztő).

HAJHULLÁS ELLEN A MEGFELELŐ TERMÉKEKKEL

Nem mindegy az otthoni haj- és bőrápolási rutin. A tartós gyógyulás érdekében a kemikáliamentesség és 100% natúr termékek használata nyújt hosszútávú megoldást. A hajhullást okozhatják akár olyan hajápolási termékek is, amelyek erős vegyszereket tartalmaznak. Fontos a megelőzésre is koncentrálni a megfelelő higiénia gyakorlásával. Ápold a fejbőröd megfelelő, természetes hatóanyagú termékekkel.

Ha unod már, hogy a piacon található legtöbb termék nem segít és csak kemikáliákkal dúsított rövid távú eredményt garantál, akkor nézd meg ide kattintva az Oxygeni Hair termékeit! Minden termék gondosan válogatott hatóanyagokat tartalmaznak, ezzel kímélve a fejbőrt és a hajat a mesterséges, káros anyagoktól, hosszú távú megoldást biztosítva. A Hair Loss termékcsalád professzionálisan kifejlesztve segít a hajhullás ellen a természetes hatóanyagok révén. Ha bizonytalan vagy, hogy megéri-e kipróbálni, akkor olvass tovább és tudj meg többet a termékekről!

Hair Loss Shampoo

Régóta keresel egy olyan sampont, amely segít a hajhullásod kezelésében? Akkor most jó helyen jársz! A Hair Loss Shampoo hajhullás elleni sampon pantheol, maca gyökér kivonat és kókusz glükozid tartalmának köszönhetően serkenti a hajnövekedést, megelőzi a hajhullást és javítja a fejbőr állapotát. A kollagén-szintézist serkentve, értékes rugalmasító és feszesítő hatást fejt ki a bőrön is A kókuszolajnak köszönhetően a hajgyökerek megerősödnek és megelőzi a haj töredezését. Segít a hajhullás leküzdésében, legyen szó genetikai, adrogén, diffúz vagy foltos hajvesztésről. Feltölti vitaminnal és értékes ásványi anyagokkal a fejbőrt, dúsabb és élettel telibb hajkoronát eredményez.

Lágy, méreganyagmentes, kíméletesen tisztító és ápoló hatású, zselés állagú sampon. Hatékonyan eltávolítja a hajformázó termékeket, zsírokat és olajokat a hajból. Szulfátmentes sampon, amely minden hajtípusra, különösen a ritkuló, gyenge és élettelen hajra, normál vagy rugalmatlan fejbőrre ajánlott. Néhány hét használat után jelentősen javítja a fejbőr rugalmasságát, javítja a fejbőr vérkeringését és segít a hidratáció visszaállításában. Megvastagítja a hajszálakat, textúrálja a hajszál rostjait és növeli a haj volumenét, miközben nem nehezíti el a hajat. Megelőzi és képes megállítani a hajhullást, megerősíti a haj kollagén szerkezetét, védi a hajhagymákat, és a keratin szintézis elősegítése révén fokozza a hajnövekedést.

Hajhullás ellen

Hatóanyagai

A baicapil három növényi alapú hatóanyag kombinációja a haj sűrűségének növelésére, a hajhullás csökkentésére és a hajnövekedés serkentésére. Aktiválja a hajnövekedési ciklust, és megnöveli a haj növekedési fázisában (mielőtt alvó állapotba kerül és a nyugalmi fázisban kihullik) eltöltött időt. A 3 hónapos kúraszerű baicapil tartalmú hajhullás elleni sampon és pakolás alkalmazása után a hajhullás 60,6%-kal csökkenhet.

A maca gyökér  jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, például C-vitamint, vasat, B6-vitamint, káliumot és mangánt tartalmaz. Megóvja a bőrt azáltal, hogy segít megvédeni az UV-sugárzástól (megakadályozhatja a leégett sejtek képződését), Valamint fokozza a szervezet antioxidánsok termelését, amelyek segítenek leküzdeni az öregedést felgyorsító szabad gyököket. Stimulálja a fejbőrt, ezáltal növeli a hajhagymákba jutó tápanyag mennyiségét. Ebből következik, hogy a szőrtüszők ápolása javítja a haj vastagságát és szilárdságát is. A maca gyökér megerősíti a hajszálakat, csökkentve a töredezés és a kihullás kockázatát.

A panthenol kívánatos bőrápoló és hajápoló összetevő, mert nedvességmegkötőként működik, felszívja a nedvességet. Bőrpuhítóként működik, kisimítja a repedéseket a durva bőrön és hajban. A panthenol a szervezetben B5-vitaminná alakul, amely gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, és elősegíti a sérült haj helyreállítási folyamatát. A ritkuló haj kezelésére irányuló vizsgálatban a panthenol ígéretes összetevőnek bizonyult, amely hozzájárul a hajritkulás hatásainak mérsékléséhez, a D-panthenol pedig a sejtek életképességének növekedését mutatta, amely serkenti a hajnövekedést.

A kókusz glükozid kíméletesnek tekinthető, mivel alacsony a bőrirritáció kockázata. Egyedülálló, mert kiváló képességgel rendelkezik a hab létrehozására és fenntartására. Technikailag szulfátnak számít, azonban kókuszdióból származik, és nem tekintik rákkeltőnek, ezért biztonságos alternatívának tekintik a kőolajból készült szulfátok, például a nátrium-lauril-szulfát helyett. Emiatt gyakran használják babasamponokban és a fejbőrirritációban szenvedők samponjaiban. A kókusz-glükozid képes megtisztítani a fejbőrt és a hajat a szennyeződésektől és a felesleges olajtól anélkül, hogy az egyéb, durva szulfátokat tartalmazó tisztítószerek okozta irritáció veszélye fennállna.

Használata

Applikátorban hígítsunk 10- 25 ml (hajhosszúságtól függően) hajtípusnak és fejbőrproblémának megfelelő sampont, 50- 100 ml vízzel (hajhossztól függően) és egyenletesen oszlassuk el a fejbőrön. Két mosásra elegendő mennyiséget keverjünk ki és egy alkalommal használjuk el.

Ajánlott genetikai és androgén hajhullásra, diffúz vagy foltos hajhullásra és gyenge, ritkuló, élettelen hajra. Kiválóan alkalmazható vékonyszálú, lelapuló hajra, valamint vitamin- és ásványi anyag hiányos fejbőrre és hajra. A hajhullás elleni sampon az öregedő-őszülő hajjal is felveszi a harcot.

Hair Loss Mask

Tudtad hogy a baicapil, akár 59,3%-kal növeli a hajsűrűséget, és bizonyítottan, jelentősen növeli a haj tömegét és javítja minőségét, csökkentve a hajhullást? Kitalálod mi a Hair Loss Mask egyik legfőbb összetevője? Hát még szép, hogy a baicapil! A maca gyökér kivonatot, Panthenolt, B5-vitamint tartalmazó hajhullás elleni pakolás megerősíteni a gyenge, ritkuló hajat. A hatóanyagok hozzájárulnak a haj növekedéséhez, csökkentik a szövet gyulladását, gyorsítják a zsíranyagcserét és erősítik a kollagén szálakat. A pakolás vitamint és ásványi anyag tartalma mélyen a fejbőrbe felszívódik, így nem csak a hajvégekre de a fejbőrön is alkalmazható. A zuhanysapka használata elősegíti a hatóanyagok mélyebbre jutását.

A hajhullás elleni maszk jótékony hatású olajokban gazdag pakolás. A benne található argánolaj különböző tápanyagaival a haj gyorsabb növekedéséhez, a jojoba olaj pedig a hajhullás csökkentéséhez járul hozzá. A rozmaring olaj kiválóan erősíti a hajhagymákat, hozzájárul a hajhullás megállításához és fokozhatja a haj növekedését. A lenmagolaj a hajkorona dúsítására ideális értékes tápanyagainak köszönhetően, serkenti a hajnövekedést, erősíti a tincseket, valamint ellenállóvá teszi azokat a külső káros hatásokkal szemben.

Hajhullás ellen

Hatóanyagai

A baicapil csökkenti a túlzott hajhullás hajlamát azáltal, hogy felveszi a harcot az érő és alvó szőrtüszők ellen. Alapvetően arra törekszik, hogy a szőrtüszőket táplált és egészséges állapotban tartsa, így a hajszálak ezen a ponton nem gyengék. Ezenkívül megakadályozza a kiterjedt hajhullást azáltal, hogy dolgozik a hajgyökereken, és bővíti a sejtemésztést, hogy lelassítsa a hajhullás folyamatát. Erősíti a hajat azáltal, hogy aktiválja a hajhagymákat, elegendő táplálékot és oxigénellátást biztosítva. A baicapil a tövétől a hajvégekig megerősíti a hajat, attól függően, hogyan alkalmazza.

A jojobaolaj hidratáló tulajdonságú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek egyetemesen jótékony hatással vannak a haj egészségére. Megnyugtatja a fejbőrt, helyreállítja a töredezést, szabályozza a korpásodást. A jojobaolaj nemcsak hidratálja a hajat, hanem feloldja a szennyeződéseket és a fejbőrünkön lerakódott lerakódásokat, elősegítve a hajhagymák további táplálását, elősegítve az egészséges növekedést. Fejbőrtisztító hatásának egy része annak köszönhető, hogy képes feloldani a faggyúlerakódásokat, amelyek blokkolhatják a tüszőket.

Az argánolaj az argánfa magjából származik, és felhasználható a konyhában vagy kozmetikai okokból. Maga az olaj tiszta formájában megtalálható, és rengeteg szépségápoló hatása miatt helyileg alkalmazható a bőrre, a körmökre és a hajra, hogy hidratálja és táplálja. Hidratálja, fényt ad, védi a hajat, véd a töredezéstől és növeli a rugalmasságot. A benne található E-vitamin kulcsfontosságú hajunk egészsége szempontjából, mivel azt mondja, gazdag antioxidáns tulajdonságai segítenek semlegesíteni a szabad gyökök és más elemek okozta hajkárosodást.

A rozmaring egy gyógynövény, amelyet számos betegség kezelésére használnak, beleértve a bőrirritációt és a hajhullást. Úgy tartják, hogy a rozmaringolaj erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a bőr és a fejbőr gyógyulását. A rozmaringolaj hajhullást megelőző képessége a töredezés megelőzésének és a fejbőr környezetének javításának köszönhető. Segíthet a korpásodás okozta problémák kezelésében, antibakteriális és gombaellenes szer. Ez akkor is javíthatja a növekedést, ha gombás vagy bakteriális probléma veszteséget vagy károsodást okoz.

Használata

A sampon leöblítése után a 10- 20 ml (hajhosszúságtól függően) hajtípusnak és fejbőrproblémának megfelelő maszkot vigyünk fel a hajra és egyenletesen oszlassuk a haj teljes hosszán. Szükség szerint diónyi mennyiséget vigyünk fel a fejbőrre és maszírozzuk be, hagyjuk hatni 5-10 percig majd nagyon alaposan öblítsük le. A hajhullás elleni hatóanyagok hatását a fejbőrbe masszírozva fejti ki maximálisan, ha a hajad zsírosodásra hajlamos akkor 3-5 percig hagyd rajta. A hajmaszkokhoz fejbőrproblémától függően keverhetünk H2O Thermal vizet, Tonicot, Aloe Vera Gelt vagy Pure Aloe Verát és Olajokat. Az extra hajregenerálás érdekében vigyél fel nagyobb mennyiséget a hajadra, egyenletesen oszlasd szét és hagyd hatni 10-30 percig.

A Hair Loss Maskot neked találták ki ha hajhullással vagy gyenge, ritkuló, esetleg vékonyszálú, lelapuló hajjal küzdesz, vitamin ásványianyag hiányos a fejbőröd és a hajad.

Vitamin Serum

A Vitamin Serum olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek elősegíti a hajnövekedést és hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez. Az E-vitamin és a linolsav jelenléte a szőlőben erőt és vitalitást ad a hajhagymáknak, ezáltal erősebbé és egészségesebbé teszi őket. Ezenkívül a szőlőben található természetes antioxidánsok serkentik a fejbőr vérkeringését, ami elősegíti a haj növekedését. A termékben található allantoinnak egyik fő előnye a haj számára, hogy keratolitikus hatása képes kezelni vagy megelőzni a száraz és viszkető fejbőrt azáltal, hogy kondicionálja és táplálja azt. Irritációgátló tulajdonságai csökkentik a bőrpírt, megnyugtatják és felfrissítik a fejbőrt. Az allantoin emellett javítja a haj puhaságát és rugalmasságát, miközben fényessé varázsolja.

Gazdag tápanyagokban, például kalciumban, vasban, magnéziumban, cinkben és A-, K- és E-vitaminban, hatékonyan alkalmazható gyulladások és általános bőrirritációk ellen. Mivel nagyon magas az E-vitamin tartalma, bőrpuhítóként működik, amely megköti a nedvességet és jól hidratálja a bőrt. A napraforgóolajban található omega-6 segít a sejtek fejlődésében és az olyan rendellenességek kezelésében, mint az ekcéma, rosacea, akné és hegesedés.

Hajhullás ellen

Hatóanyagai

A hialuronsav egy olyan anyag, amely természetesen megtalálható a szervezetben, bár szintetikusan is előállítható. Nedvesítőszerként képes megtartani a nedvességet, és tömegének körülbelül 1000-szeresét köti meg a vízben. A hialuronsav elősegítheti az egészséges hajnövekedést. A hialuronsav nemcsak a hajszálaknak tesz jót, hanem a fejbőrre is ​​jótékony hatással van. A nedvesítő molekulák vonzzák és megkötik a nedvességet a bőrben, lehetővé téve a kollagén virágzását a bőrben és a fejbőrben.

A niacin növeli a szőrtüszők véráramlását, hogy elősegítse a növekedést, javítja a tüszősejtek egészségét, és megőrzi a haj fényét, megőrzi a fényét, testét és erejét. Gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású. A niacin támogatja az egészséges fejbőrt azáltal, hogy kiegyensúlyozza a nedvességet és védőréteget hoz létre, amely lehetővé teszi az egészséges hajnövekedést.

A B-vitaminok elősegítik a hajnövekedést azáltal, hogy elősegítik az egészséges sejtmegújulást a bőséges vörösvérsejtek révén, amelyek természetesen támogatják a hajhagymákat . Ez elősegíti a folyamatos és néha gyorsabb hajnövekedést. Javítja a bőr textúráját és nedvességmegtartását. Csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését, mert segíti a bőr nedvességtartalmát. A B-vitamin segít kiegyenlíteni a bőr tónusát, és csökkenti az öregedő sötét foltokat.

Használata

Az olajokat, szérumokat minden esetben vivőanyaggal visszük fel a kívánt területre. A vivőanyag segít hogy az adott termék a bőr mélyebb rétegeibe és gyorsabban beszívódjon. Vivőanyaggal elkerülhető a ragacsos olajos érzet a bőrön. A Pure Aloe Vera és az Aloe Vera Gel termékeink tökéletes vivőanyagként szolgálnak az olajaink, szérumjaink használata során. A legszélesebb a felhasználásuk a bőrápolás során, minden bőrproblémára megoldást nyújtanak!

Hajhullás kezelésére vagy hajnövesztéshez keverj ki 20 ml Pure Aloe Vera terméket 1 pipettányi Vitamin Serummal és vidd fel a fejbőrödre. A hatásosabb eredmény érdekében jó alaposan masszírozd bele a fejbőrödbe a fejbőrmasszírozó kefénk segítségével. A fejbőr élénkebb vérkeringése segít eljuttatni a szükséges tápanyagokat a hajhagymákhoz. A kefe rendszeres használatával megelőzheted, vagy kezelheted a hajhullást, felgyorsíthatod a hajnövekedést.

Szerezd be kedvezőbb áron csomagjainkban!

HAJHULLÁS ELLEN OXIGÉNTERÁPIÁVAL

Ha haj- és fejbőrproblémád a kemikáliamentes termékek használatával és az életmódbeli változtatásokkal sem indul javulásnak, érdemes szakemberhez fordulni! Milyen kezelés segíthet? Az oxigénterápiás kezelés a hajhagymák megfelelő oxigén-, vitamin- és ásványianyag-ellátása révén új életre kapnak, megerősödnek, a hajszálak pedig sűrűsödnek. A fejbőr megtisztul a szennyeződésektől, és visszanyeri megfelelő pH értékét. Az oxigénterápia bármilyen hajas fejbőr probléma esetén használható, és csökkenti a gyógyulási és regenerálódási időt.

Oxigénterápiánk az immunrendszer erősítésén alapszik, aminek köszönhetően bármely fejbőr és hajgyógyászati probléma esetén alkalmazható, és látványos eredményt garantál. A kezelés 100%-osan megbízható és kockázatmentes, illetve 100%-ban organikus hatóanyagokra épül. A hajhagymák megfelelő oxigén-, vitamin- és ásványianyag ellátása révén új életre kapnak, megerősödnek és sűrűsödnek a hajszálak, a fejbőr pedig megtisztul a szennyeződésektől, és visszanyeri megfelelő pH értékét.

Oxigénterápiás kezeléseink során számtalan hajhullással küzdő vendéget kezeltünk, akiknek az oxigénterápia és a termékek otthoni használata mellett sikerült visszanyerniük hajkoronájukat. Ha te is ilyen problémával küzdesz, keress fel minket bátran vagy gyere el nyílt napunkra, ahol ingyenes fejbőrdiagnózis mellett egy kedvezményes kezeléssel is megajándékozunk.

Oxigénterápiás eredményeink

MIT TESZNEK A HÍRESSÉGEK A HAJHULLÁS ELLEN?

Nem titok, hogy a hírességekre nagy nyomás nehezedik, hogy tökéletesnek tűnjenek. Így nem csoda, hogy amikor hajhullástól szenvednek, úgy érzik, el kell rejteniük a világ elől. De az igazság az, hogy a hajhullás nagyon gyakori probléma, és még a hírességek sem immunisak ellene. Csakúgy, mint a hétköznapi emberek, a hírességek haja elvékonyodhat és kihullhat többféle ok miatt, a stressztől az alultápláltságig. És bár nem mindig látjuk, a hajhullás súlyosan megronthatja egy híresség önbizalmát.

hajhullas ellen1

Priyanka Chopra kerüli a forró víz használatát hajmosáskor. Még akkor is, ha meleg vízzel samponoz, öblítéskor mindig hideg vízzel mossa  le a pakolást, mivel lezárja a kutikulát és extra fényt ad a hajkoronákának.

Miután Naomi Campbell évekig durván kezelte a haját hosszabbításokkal, jelentős hajhullást tapasztalt. Azóta Campbell óvatosabb lett a hajával, aminek következtében a legtöbb kopasz folt visszanőtt. „Most már jobban vigyázok a hajamra, mert a hajhosszabbítással elvesztettem az egészet”

Nem titok, hogy Tyra Banks nagyon sok különböző vállalkozásba beleteszi a lábát, így a stressz szintje magas lehet. A modellből lett vállalkozó alopeciában szenvedett. Stressz alatt a szervezet immunrendszere lényegében a hajhagymákat veszi célba, ami viszont hajhullást okoz. Azóta igyekszik kerülni a stresszt és jobban odafigyelni a belső békére.

Jen Atkin a legnépszerűbb sztárok fodrásza azt is elárulta, hogy a táplálékkiegészítők drámaian javítják a helyzetet, különösen a rendszeresen hőkezelt és hőkezelt haj esetében. A vitaminok felpörgetése biztosítja a fejbőr egészségét, lehetővé téve a gyorsabb, vastagabb és egészségesebb növekedést, olyan problémákat is megoldhatnak, mint a zsíros fejbőr, a hajritkulás és a száraz tincsek.

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

Olvass bővebben a fejbőr problémák kialakulásáról, tüneteiről és kezeléséről!

Ha részletesen szeretnél olvasni a fejbőrbetegségekről és hajhullásokról, akkor töltsd le ingyenes e-bookunkat, ahol bemutatjuk a betegségek típusait, stádiumait, kezelési lehetőségeit és tippeket, tanácsokat adunk a hajhullás csökkentésére!

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?