Lelki betegségek - Oxygeni Hair & Skin
Lelki betegségek

LELKI BETEGSÉGEK

Egy betegség lehet öröklött, szervi vagy valamilyen sérülésből származó. Azonban ezek mellett a lelki eredetű betegségeink is maguk után vonzhatnak olyan következményeket, amik hatására egészségügyi problémákkal szembesülhetünk. Legújabb cikkünkben a lelki betegségek egészségünkre gyakorolt hatását fogjuk bemutatni.

A lelki betegségek következményei

Több elmélet is úgy tartja, hogy minden betegség mögött valamilyen lelki eredetű, gyerekkori vagy adott élethelyzetből fakadó trauma, gondolat vagy érzelem áll. Ha érzelmileg ugyanis hosszú távon ki vagyunk téve a stressznek, egy idő után az biológiai stresszé alakul át, aminek következtében betegséggel szembesülünk.

Ilyen esetben sokszor megmagyarázhatatlan testi tüneteket veszünk észre, amire az orvosok, szakemberek nem tudnak választ adni. Ezek a tünetek olyan súlyossá is válhatnak, hogy lehetetlenné teszik a normális életvitelt. Olyan panaszokat sorolhatunk ide, mint alvászavar, depresszió, idegesség, zavartság, kimerültség.

lelki betegségek

Súlyosabb esetekben azonban a lelki betegségek szervi problémákat is okozhatnak, mint például légzési és keringési zavarok, fejfájás, emésztési zavarok vagy bőrtünetek.

A következőkben bemutatjuk, hogy milyen lelki betegségek húzódhatnak meg az alábbi hajjal és bőrrel kapcsolatos problémák mögött!

Bőrproblémák

A bőrünk olyan, mint egy fa kérge: megmutatja a külső és belső problémákat is. Mivel az egész testünket befedi, ez egyfajta védelmi rendszer, ami megóv bennünket a külső tényezőktől. Ha bőrirritációval vagy bőrelváltozással találkozunk, arra utalhat, hogy valami vagy valaki irritál bennünket. A külvilággal való kapcsolatunkat tehát a bőrünk állapota tükrözi, így figyeljünk mindig testünk jelzéseire!

Pattanások, aknék

A pattanások és aknék kis piros domborulatok, amelyek elfertőződés esetén gennyet is tartalmaznak. Az aknék inkább az arcon és háton, míg a pattanások már a test egész területén jelentkezhetnek.

Akné és pattanás kialakulása esetében érzelmileg és mentálisan is konfliktusban lehetünk saját magunkkal. A kis piros dudorok arról tanúskodhatnak, hogy nem fogadjuk el saját magunkat.

Az akné az ellenérzés, a szégyen, az elutasítás, a bizonytalanság és a félelem látható kifejeződése. A pattanásokkal küzdő személyekre viszont inkább a türelmetlenség, a bosszúság és az aggodalmaskodás a jellemző.

Megoldás: A bennünk zajló változásokat fogadjuk el. Legyünk önmagunkkal szemben türelmesek, és fogadjuk el magunkat feltétel nélkül! Időközönként méregtelenítsünk, hiszen ez nem csak testileg, de lelkileg is megtisztít. Olvasd el korábbi blogbejegyzésünket, amiben összegyűjtöttük, milyen tisztítókúrák közül választhatsz!

Lelki betegségek
Csomag zsiros aknes mitesszeres borre uj

Csomag zsíros, aknés, mitesszeres bőrre

Ha mitesszeres, zsíros a bőröd és előfordulnak pattanások is az arcodon, akkor válaszd EZT a csomagot. A Detox Washból, Tonicból, Aloe Vera Gélből, Vitamin Serumból és Detox Oilból összeállított termékcsomag szabályozza a faggyútermelést, a mélytisztító hatású termékeknek köszönhetően pedig legyőzik a baktériumokat és kórokozókat, és gondoskodnak a megfelelő vitamin és ásványi anyag ellátásról is.

Pikkelysömör

A pikkelysömör egy hosszas lefolyású bőrbetegség. Kissé kiemelkedő, vörös foltokban mutatkozik meg, amik szürkés vagy ezüstös fehér pikkelyekben hámlanak. A pikkelysömör a túl gyorsan termelődő bőrsejtek felhalmozódása miatt alakul ki, leggyakrabban a fejbőrön, térden, háton és mellkason jelenik meg.


Egyes elméletek szerint a pikkelysömör azon lelki betegségek közé tartozik, amikor a bőrünkkel próbálunk védekezni. A betegség valamilyen fájdalmas esemény vagy érzelmi sokk következtében alakult ki. Általában érzékeny természetű embereknél figyelhető meg, akiknek az átlagosnál nagyobb a törődés- és szeretetigénye.

Megoldás: A hagyományos kezelés mellett érdemes egy kicsit magunkba nézni, hogy milyen nehézségekbe, problémákba ütköztünk a betegség kialakulása előtt. Ne féljünk a barátokhoz, vagy akár szakemberhez fordulni, akik segíthetnek szembenézni a problémákkal!

Lelki betegségek
pikkelysumor

Komplex csomag pikkelysömörös bőrre

A Hydrate Wash, Hydrate Mask, Pure Aloe Vera, H2O Thermal, Repair Cream, Vitamin Serum és Hydrate Oil kombinációja mélyen megtisztítja, anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Ezen kívül csökkenti a gyulladást, a száraz, sebes területeket mélyen ápolja és vitaminokkal tölti fel fejbőrét és bőrét, hogy az regenerálódni tudjon. Termékeink 100%-ban természetesek, így hosszútávú megoldást nyújtanak, hiszen bármeddig alkalmazhatóak, mert nem ártanak a testünknek és szervezetünknek.

Ekcéma

Az ekcéma a bőr kóros elváltozása, ami vörös bőrpír formájában jelentkezik. Sok ekcémával küzdő betegre is jellemző az érzékeny természet és önbizalomhiány. Egyes feltételezések szerint ebben az esetben egyfajta fizikai korlátot emelünk magunk köré a bőrbetegséggel, hogy ne tudjunk megsérülni, ne tudjanak minket bántani. A rossz állapotban lévő bőr megmutatja, milyen állapotban van a lélek.

Megoldás: Merjünk bátran önmagunk lenni! Engedjünk magunkhoz közel másokat, keressünk olyan programokat, amiknek segítségével új élményekkel és emberekkel ismerkedhetünk meg.

Hajproblémák

Az érzelmi megrázkódtatás, a stressz, a tehetetlenség mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy valamilyen hajjal kapcsolatos problémával szembesüljünk. Ilyen esetben belső zűrzavart élünk meg, amivel nő a bizonytalanság, az erőforrásaink pedig csökkennek.

Hajunk állapota sok esetben jelzi a lelkiállapotunkat, így érdemes elgondolkodni, ha problémát tapasztalunk!

A fejbőrproblémák megelőzéséhez és csökkentéséhez figyelni kell arra, hogy megfelelő tápanyagokat vigyünk be. A fehérjék, vitaminok, B-, C-, D-, E-, vitaminok pótlása, ásványi anyagok bevitele. A természetes vitaminok és étrend-kiegészítők egészségünkre gyakorolt káros mellékhatásoktól mentesek. A tiszta hatóanyagok nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott szintetikus anyagot, csupán természetes hatóanyagokat, így szervezetünknek nem kell pluszban dolgozni a felesleges anyagok kiszűrése miatt, így hatékonyabban tud hasznosulni a hatóanyag.

booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Hajhullás

Egyes feltételezések szerint a hajhullás hátterében is állhatnak lelki betegségek. A kontroll elveszítésétől való félelem, a belső konfliktusok vagy a környezetünkben hirtelen bekövetkezett változások is okozhatják. Az aggodalom, bosszúság és stressz még idegesebbé tesz, aminek következtében tincseink elvesztésével szembesülünk.

Megoldás: Változtassunk hozzáállásunkon és gondolatainkon. Kezeljük helyén a problémás szituációkat és próbáljuk kerülni a stresszes helyzeteket! A relaxáció vagy a jógázás kiváló kikapcsolódást nyújthat a rohanó hétköznapokban.

lelki betegségek

Kopaszság

Az inkább férfiakat érintő kopaszság a haj teljes vagy részleges, végleges elvesztését jelenti. Ebben az esetben olyan tényezők húzódhatnak meg a háttérben, mint sokkoló élmények, súlyos megrázkódtatás vagy válás.

Az aggodalommal vagy félelemmel járó szülést is idesorolhatjuk, nem véletlen, hogy a nők többsége szülés után erős hajhullással szembesül.

Megoldás: Ebben az esetben is segít, ha odafigyelünk saját magunkra, és tudatosan kezeljük a stresszt. Az egészséges táplálkozás, a sportolás és a helyes termékek használata mind megelőzheti a hajhullást és a kopaszodást.

Próbáld ki te is az Oxygeni Hair termékeket, amit kifejezetten a hajhullás megszüntetésére állítottunk össze! Az itt található termékek segítik a haj növekedését és méregtelenítő hatással bírnak.

Ősz hajszálak

Bár sokan az ősz hajszálakat a bölcsességgel azonosítják, lelki eredetű problémák is állhatnak a fehér tincsek megjelenése mögött. A fiatalabb korban megjelenő ősz tincsek azt mutathatják, hogy egy intenzív érzelmi megrázkódtatáson mentünk keresztül.

A munkahelyi vagy családi nyomás és a megfelelési kényszer ugyancsak stresszt okoz, ami kiválthatja a problémát.

Megoldás: Bár a kor előrehaladtával nem tudjuk ősz hajszálainkat eltüntetni, az idő előtti megjelenést már tudjuk szabályozni. A meditáció, a barátokkal töltött idő itt is sokat segíthet, hogy leküzdjük a mindennapokkal járó stresszt. Próbáljunk meg mindig időt szánni a kikapcsolódásra!

lelki betegségek

Lelki betegségeink kezelésében a szakemberek és orvosok mellett nagy segítséget nyújthat, ha megpróbálunk egy kicsit a probléma mögé nézni. Vajon mi válthatta ki az adott tünetet, történt-e valami megrázó esemény vagy szembesültünk-e nagy változásokkal? Ne feledd, sosem vagy egyedül! Ha fejbőrproblémával küzdesz, kérd ki bátran hajgyógyászaink véleményét online! A megfelelő hajápolási rutin kialakítása mellett életmóddal kapcsolatos támogatást is kínálunk számodra!

Szerző: Giriti Petra

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

Olvasd el sikertörténeteinket is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?