Mindenmentes kozmetikumok számodra is II. - Oxygeni Hair & Skin
Mindenmentes kozmetikumok

MINDENMENTES KOZMETIKUMOK SZÁMODRA IS II.

Bizonyára senki számára sem ismeretlenek, a következő anyagok nevei: Szilikon, parabén… Sokan úgy gondolják elég, ha arra figyelnek, hogy ez a két név ne szerepeljen a termékek összetevőinek listáján, azonban ez korántsem elég! Számos olyan anyag és összetevő van, ami hosszútávon elég káros lehet a hajunknak és fejbőrünknek. Cikkünkben kitérünk ezeknek a káros összetevőknek a nagy részére és megpróbálunk rávilágítani, hogy miért kerüljük őket, és miért válasszunk inkább mindenmentes kozmetikumokat.

Kőolajszármazékok…

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi ismert és elismert márka él a kőolajfinomítás során felhasznált anyagok melléktermékeivel. Feltehetjük a kérdést, hogy de miért ezeket az anyagokat használják a kencék előállításához?

A válasz egyszerű: ezek nagyon olcsó anyagok, sőt mi több „élettelen” olajok, amik valójában semmilyen hatással nincsenek a bőrönkre/hajunkra vagy hidratáltságukra.

Több okból is érdemes őket messziről elkerülni: Egyrészt megakadályozzák, hogy a víz elpárologjon a bőrünkből, ami hosszútávon nagyon egészségtelen. Emellett pedig a kőolajszármazékok rettentően szennyezik a környezetünket is. Ha mindenmentes kozmetikumok után kutatunk mindenképpen ki kell zárni minden ilyen összetevőt.

Mindenmentes kozmetikumok

Polimérek…hogy mik?

Talán ilyen néven, hogy „polimér” kevesebben ismerik ezt az anyagot, ami hétköznapi néven műanyag. Rengeteg sminktermékben, haj- és bőrápoló termékben megtalálhatjuk, ha beleolvasunk az összetevők listájába.

Hasonlóan viselkedik, mint a szilikon. Selymes puhaságot és táplált érzést tapasztalunk a használata után, azonban ez csak a külcsín. Hosszútávon ezek az anyagok-, nem hidratálnak, sőt! Már az előállításhoz olyan kémiai, vegyi módszereket alkalmaznak, amelyek mérgező gázokat bocsájtanak ki, ezek pedig károsak mind a Földre mind pedig ránk emberekre nézve is.

Mindenmentes kozmetikumok

Szintetikus illatanyagok

Tegyük a szívünkre a kezünket. Valószínűleg mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy az illat alapján választottunk ki valamilyen terméket. Természetesen ez parfüm vásárlásnál teljesen rendben van, azonban, ha egy haj- vagy bőrápoló terméket készülünk megvásárolni akkor érdemes elgondolkodni, hogy elsőszámú szempont e az illat…

Hogy miért rossz, ha egy termékben túl sok a szintetikus illatanyag? Ezek az összetevők nagyon durva bőrirritációt idézhetnek elő. Nem véletlen tehát, hogy a babáknak, illetve érzékenybőrűeknek szánt termékekben csak minimális vagy – legtöbb esetben – semmilyen illatanyag sincs, ezek az igazi mindenmentes kozmetikumok!

Azonban arra is fel kell hívjuk a figyelmed, hogy a 100%-ban natúr termékek összetevőlistájában a parfüm megnevezés kizárólag természetes illatanyagokat jelöl, így nem kell attól tartanod, hogy ezek a termékek az illatanyagok miatt irritációt okozhatnak.

Mindenmentes kozmetikumok

Szintetikus színezőanyagok

A színezőanyagok jelentik bizonyos szempontból a kakukktojást. Ezeknek nagy része ugyanis nem káros a szervezetünket tekintve, azonban néhányukról azt feltételezik a tudósok, hogy rákkeltő- emellett pedig hormonháztartást megzavaró hatásúak is lehetnek. Emiatt nem teljesen sorolhatóak a mindenmentes kozmetikumok kategóriájába. A szépségiparban azonban nem ismeretlen az sem, hogy természetes vagy állati eredetű színezőanyagokat használjanak. Ilyen anyag például a kárminvörös összetevő, amit sok piros rúzs színezéséhez használnak.

Mindenmentes kozmetikumok

Természetes megoldás

Az Oxygeni Hair hatóanyagai 100%-ban természetes eredetűek és vegánok. Semmiféle kemikáliával, szintetikus illatanyaggal vagy színezékkel nem dúsítjuk termékeinket. Kizárólag magas minőségű természetes hatóanyagokkal dolgozunk, amelyeket elsősorban Svájcból és Olaszországból szerzünk be. A gyártás során nem végzünk állatkísérleteket. Válts te is mindenmentes kozmetikumokra és nézd meg a termékeinket!

ekcema4

Érdemes tehát törekedni arra, hogy szépségápolásunk során ne csak a külsőségekre vagy a rövidtávú hatásokra és megoldásokra fektessünk hangsúlyt, hanem a környezetre és szervezetünkre gyakorolt- hosszútávú hatásaira. Erre jó megoldás, ha mindenmentes kozmetikumokat választasz.  Legyünk a jövőben figyelmesebbek és ne sajnáljuk az időt arra, hogy átböngésszük az összetevőlistáját a megvásárolni kívánt terméknek. Hogyha szeretnél még több káros anyagról olvasni és tájékozódni, érdemes elolvasnod cikkünk első részét, ahol a Szilikon, parabént és sls anyagokat tárgyaljuk.

Szerző: Csalava Eszter

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?