Rossz szokások-Hogyan tedd tönkre a hajad?
Rossz szokasok blog kep
Rossz szokasok blog kep

Rossz szokások, amelyek tönkre teszik a hajad!

Néhány helytelen szokás a haj roncsolódásához vezethetnek. A sérült haj leggyakoribb okai olyan dolgok is lehetnek, amelyek a szokásos hajápolási rutin részei. Hadd mutassam be azokat a rossz szokásokat, amelyek ártanak a haj egészségének.

Érdemes leszokni róluk, és a megfelelő szokásokat bevezetni, mielőtt komolyabb károkat okoznak a hajnak és a fejbőrnek.

Forró víz

A túl magas hőmérséklet károsíthatja a hajszálak szerkezetét, így hajunk fénytelenné és törékennyé válik. Idővel, különösen a ritkuló haj esetén, a hajszálak elveszítik a nedvességet, és a haj kiszárad, töredezetté és sérültté válik. Továbbá a hő hatására a fejbőrön is kárt okoz, mely hajhulláshoz vezethet. Ezt a rossz szokást elkerülve, megoldás lehet, ha közepes, vagy langyos hőmérsékletre váltunk hajmosás alatt.

Túl sok hő

A hajformázó eszközök, például a hajvasalók, haj göndörítők károsíthatják a haj külső rétegét, így a haj elveszíti nedvesség háztartását, ami könnyen töredezett hajvégekhez és élettelen hajhoz vezethetnek.

Nevtelen terv 5
Nevtelen terv 6

Gyakori hajmosás

A mindennapos hajmosás megakadályozhatja, hogy a hajunk egészséges és fényes legyen, így ez 100%-ban egy olyan rossz szokás, amit ki kell irtanunk! Ha túl gyakran samponozzuk a hajat, kiszáradhat a fejbőr, felhalmozódnak a vegyi anyagok, ami a haj sérülését okozhatják.

Nedves haj fésülése, koszos fésű

Amikor a hajunk nedves, akkor van a legtörékenyebb állapotban. Ez azt jelenti, hogy a törülközőszárítás, és a fésülködés felborítja a kutikulát, növeli a göndörséget és összességében több károsodáshoz vezethet. A legjobb időpont a haj kifésülésére az, amikor már majdnem vagy teljesen száraz.

Hajsérülést okozó rossz szokás közé tartozik a koszos fésű használata. Fontos odafigyelni a fésű tisztítására, mivel naponta fésüljük a hajunkat, az elhalt hámsejtek, az olaj, a termékmaradványok és egyebek felhalmozódnak a kefén, és másnap újra a hajunkban köthetnek ki.

koszos fesu e1715194926716
nedves haj e1715195006669

Erős copf

A lófarok egyszerű, kényelmes és jól néz ki. A túl szorosra húzott haj azonban túl nagy feszültséget jelent a fejbőrnek, a tüszők gyengüléséhez vezet, ezáltal a haj növekedése szinte teljesen megáll és végül hajhulláshoz vezethet a hajvonal és a halánték környékén.

Nem megfelelő sampon

Termék választásnál fontos, hogy ellenőrizzük az összetevőket, figyeljünk oda az olyan dolgokra, mint a mesterséges illatanyagok, szulfátok, alkohol és parabének, mert ezek az összetevők nem a barátaink! A szulfátot tartalmazó samponok használata minden egyes alkalommal rosszat tesz a hajunknak, mert lecsupaszítják a haj gátjait és minden olyan létfontosságú természetes tápanyagot, amely szükséges a haj szép és egészséges tartásához.

Kondícionáló/maszk kihagyása

Vannak, akik nem használnak kondicionálót hajápolási rutinjuk során. Ez a hajápoló termék fontos a haj hidratáltságának és megfelelő növekedésének megőrzéséhez

Létfontosságú, hogy gondosan bánjunk a hajunkkal, és a megfelelő hajápolási termékeket használjuk, valamint a hajformázás során védjük a tincseket – a végső cél az, hogy a haj hidratált és egészséges maradjon.

Roncsolt és száraz hajra ajánljuk Hydrate Wash (500 ml) és Pure Mask. (500 ml) termékeink együttes használatát

hydratewash

Az Oxygeni Hair & SkinHydrating Wash egy multifunkcionális termék a száraz fejbőr és bőr számára, ideális sampon, tusfürdő és sminklemosóként egyaránt. Különleges, értékes hatóanyagainak köszönhetően puhítja és ellenállóvá teszi a bőrt, emellett antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Kifejezetten ajánlott hidratáló samponként a száraz bőr, fejbőr és haj számára. A kókuszolaj erősíti a hajhagymákat, elősegíti a haj növekedését, továbbá megakadályozza a hajtöredezését. 90%-át telített zsírsavak alkotják, ezáltal kitűnően hidratál.

hydrate cream 200

A Pure Mask minden bőrtípus számára ideális, multifunkcionális termék, amely haj-és arcmaszkként egyaránt használható, és a test bármely részére felvihető. Ideális a kémiailag sérült, szárazhajvégekre is. A Pure Mask rozmaring és jojobaolajjal mélyen táplálja a bőrt és a fejbőrt, és rugalmassá teszi a hajat. A hatóanyagok hozzájárulnak a haj növekedéséhez, nyugtatják a bőrt, csökkentik a gyulladást és megelőzik a bakteriális fertőzéseket. Növeli a hajhagymák ellenálló képességét a külső tényezőkkel szemben, és kezeli a töredezett hajvégek okozta károkat. Sűríti a hajszálakat és elősegíti a haj növekedését. Védőréteget képez a bőrön és a hajon, és segít megtartani a nedvességet. A töredezett hajvégek esetében pótolja a vitaminokat és a vitalitást, így a haj fényes és egészséges lesz.

Késlelteti a bőr öregedését, a hajat pedig frissen és fényesentartja.100%-ban vegyszermentes, természetes hatóanyagokat tartalmaz.

Napozás

Akárcsak a bőrünk, a hajunk is erős UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozás során, és ez sajnos gyengíti a hajat, és hajunk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Ha huzamosabb ideig UV sugárzásnak vagyunk kitéve, a hajszál külső rétege megsérül, a hajban található kötések felbomlanak, ezáltal törékeny hajunk hullani kezd. Ne felejtsük el a hajunkat is védeni napozás során!

Sokan küzdenek kezelhetetlen, száraz, vízhiányos vagy keratinhiányos hajjal. Ez nehézségeket okozhat a mindennapi életben, mert a fésülés kényelmetlen, a haj fénytelen és rugalmatlan. Ilyenkor a hajszerkezet regeneráló kezelések megoldást jelenthetnek a problémára!

A kezelés segíthet akkor, ha megállapítottuk, hogy kreatinhiányos vagy dehidratált a hajunk. Ezek esetében a fodrász a haj állapotának megfelelő termékeket használ. Kémiailag roncsolt, festett, szőkített haj esetében, festésre alkalmatlan, fakó, fénytelen, melanin vesztett hajra, emellett göndör, sprőd, élettelen hajra ajánljuk a kezelést.  Ajánljuk a kezelést még UV-károsodott, klór vagy tengervíz által roncsolt, elvékonyodott, volumen nélküli, öregedő, élettelen hajra, hajhullás és egyben hajszerkezet-regenerálásra.

Nevtelen terv 3
Nevtelen terv 2

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?