vegán kozmetikum

Bio, natúr, vegán kozmetikum – mit fednek pontosan ezek a minősítések?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bio, natúr és vegán kozmetikum. Manapság ma már a legtöbb drogéria polcain is megtalálhatóak a különféle természetes krémek és szépségápolási szerek, azonban sokak számára még mindig kérdés, mi a különbség a három fogalom között. Cikkünkben segítünk megválaszolni ezt a kérdést; lássuk, mit jelent, ha egy termék a natúr, a bio vagy a vegán minősítést képviseli! 

Mitől natúr a kozmetikum?

natúr kozmetikum fő tulajdonsága, hogy előállításához csak természetes eredetű alapanyagokat használnak. Eszerint tehát nem tartalmaznak mesterséges adalék-, illat-, és színanyagokat. Legfőbb alapanyagai a zöldség és gyümölcskivonatok, gyógynövények, fűszernövények, illóolajok és növényi olajok. Fontos leszögezni, hogy a natúr kozmetikum nem egyenlő a vegán kozmetikumokkal, hiszen állati eredetű anyagokat is tartalmazhat, mint például méhviasz vagy kecsketej.

Ahhoz, hogy egy kozmetikum natúr minősítést kaphasson, komoly előírásoknak és szabályoknak kell megfelelnie. Nem lehet benne például szilikon, paraffin vagy mesterséges emulgeálószer, illetve szintetikus kémiai anyagoktól is mentesnek kell lennie.

vegán kozmetikum

Mivel a natúr kozmetikumok nem tartalmazhatnak mesterséges tartósítószereket (parabént), illetve összetevőik is sokkal romlandóbbak, az efféle krémek szavatossági ideje hamarabb lejár. Egy natúr kozmetikum esetében például grapefruitmag kivonatot használnak tartósítószerként.

natúr kozmetikumok esetében több logóval is találkozhatsz, amelyek valamilyen szinten a természetes összetevőket és a káros anyagoktól mentes krémeket és szépségápolási szereket jelölik. A BDIH pecsétjét például a szintetikus zsíroktól és olajoktól mentes, míg a Demeter logóját a géntechnikával előállított anyagoktól mentes készítményeknél fogod megtalálni.

Ma már nem csak a termékek, de a szolgáltatások esetében is érdemes utánaolvasni, hogy mennyire környezetbarát eljárásról van szó. Az Oxygeni Hair oxigénterápiás kezelés például 100%-ban kemikáliamentes, és termékeik is csak természetes hatóanyagokat tartalmaznak.

Oxigénterápiás eredményeink

Az oxigénterápiás kezelések segítséget nyújtanak abban, hogy a fejbőr egészséges legyen, segít a hajhagymák erősödésében, ezáltal könnyebben elindul a haj növekedése. Napjainkban az emberek több mint 90%-a valamilyen fejbőrproblémával küzd. A nem megfelelő termékek használata, a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a káros környezeti hatások, nagyvárosi élet vagy akár genetikai tényezők is kiválthatják ezeket a hajgyógyászati problémákat.

Ha Te is szívesen kipróbálnád az oxigénterápiás kezelést, akkor jelentkezz be az alábbi gombra kattintva!

A bio kozmetikumok

Bio kozmetikumok közé soroljuk azokat a szépségápolási szereket, amelyek esetében minden növényi összetevő bio minősítést kap. A bio kozmetikumok a legmagasabb fokú vegyszermentességet képviselik, tehát sokkal szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük, mint egy natúr kozmetikumnak.

Egy ilyen készítmény esetében 95%-ban kell biogazdálkodásból származnia az alapanyagnak, és csupán 5%-ban rendelkezhet hagyományos növényi vagy állati eredetű összetétellel. Egy bio kozmetikum a hatóanyagokat többszörösen tudja a bőrbe juttatni, hiszen mindenféle mű és mesterséges anyagtól mentes.

vegán kozmetikum

bio kozmetikumok nem tartalmazhatnak szintetikus színezékeket, illatanyagokat, kőolaj- és alumíniumszármazékokat. Előállításuk során tilos a génmódosítással nyert összetevők használata és az állatkísérlet. Általában ezek a kozmetikumok zöld csomagolást kapnak és címkéjükön a bio felirat szerepel a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

Naturális étrend-kiegészítőink természetes vitaminokkal

Az Oxygeni Hair-nél központi szerepet tölt be a kemikáliamentesség és a 100%-ban természetes hatóanyagok használata. Nincs ez máshogy az étrend-kiegészítők esetében sem. A Hair, Skin & Nails Booster és a Hair Power nem tartalmaznak semmilyen mesterséges vagy hozzáadott adalékanyagot, kizárólag csak természetes vitaminokat. A vegán, GMO- és gluténmentes, adalékanyagokat nem tartalmazó termékeinknek számos pozitív hatása van. Azon kívül, hogy hajad, bőröd és körmöd egészségessé és gyönyörűvé teszik, erősítik az immunrendszert is.

hair power 2 superfood készítmény
Hair Power

Különleges ősi, organikus gyógynövény-komplexünk az ajurveda gyógyászatban is alkalmazott növényekből tevődik össze. 4 adaptogén gyógynövény ereje táplálja belülről a szervezetet, ami a különböző haj-, fejbőr- és bőrproblémák kezelése során megoldást nyújt. A tápanyagokban, antioxidánsokban és enzimekben gazdag étrend-kiegészítő a hajhagymákat értékes hatóanyagokkal látja el. A hajhullás, korai őszülés, foltos hajhullás és a változókori tünetekkel szemben is kiválóan alkalmazható.

booster banner 2 természetes étrend-kiegészítő

Hair, Skin & Nails Booster

A Hair, Skin & Nails Booster ízét a benne található B-vitaminok adják, amihez a C-vitamin frissítő citrusossága társul. Édességét a Glicinnek köszönhet, ami egy önmagában is használt természetes étrend-kiegészítő, élénk narancssárga színét pedig szintén a B-vitaminok biztosítják. A Booster egy komplex vitamin készítmény ami fedezi a természetes vitaminok pótlását egész nap során.   Vitamin-italunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz.

Vegán kozmetikum: az állatok kihasználásának elutasítása

vegán kozmetikumok – javarészt – az állatkísérlet mentesen előállított és állati eredetű összetevőktől mentes krémeket és szépségápolási szereket jelölik. A natúr kozmetikumokhoz hasonlóan a vegán termékek sem tartalmaznak szintetikus anyagokat és tartósítószereket, és kizárólag növényi eredetű olajokból készülnek.

Elkészítésük során a természetességet, naturalitást helyezik előtérbe, nem tartalmaznak méhviaszt, állati eredetű színezéket, zselét vagy lanolint (gyapjúzsírt). A vegán kozmetikumok organikusak és erőszakmentesek, sőt, sok esetben még ehetőek is, hiszen ökológiailag is a legszigorúbb feltételeknek felelnek meg.

vegán kozmetikum

vegán kozmetikumok kapcsán sok esetben találkozhatunk a cruelty-free kifejezéssel, ami az állatkísérlet-mentes termékeket jelöli. A legtöbb esetben ez és a vegán logó együtt jár, de nem minden esetben. Ha számodra fontos, hogy a termék ne csak vegán, de állatkísérlet-mentes is legyen, érdemes ellenőrizni a csomagolást.

Amennyiben a címkén egy nyuszis logót találsz, az azt jelenti, hogy a termék forgalomba helyezését nem előzte meg állatkísérlet. A vegán minősítés kapcsán pedig több cég emblémájával is találkozhatsz. A The Vegan Society logója például egy napraforgót ábrázol, míg a Certified Vegan jelölése egy szívecskébe foglalt V betűt ábrázol.

vegán kozmetikum

Az Oxygeni Hair filozófiája magában hordozza a természetességet, és céljai között szerepel a káros anyagoktól mentes készítmények és a környezetbarát termékek támogatása.

Összességében tehát a bio, natúr vagy vegán kozmetikum is megfelelő választás lehet, hiszen egyik irány sem tartalmaz a bőrre káros anyagokat, amik akár allergiás reakciókat is kiválthatnak. A természetes összetevőknek köszönhetően bőrünk ápolt és egészséges lesz, és ezek a kemikáliáktól mentes termékek a ráncok kialakulását sem gyorsítják meg. Nem utolsósorban pedig ezekkel a kozmetikumokkal nem csak magaddal, de bolygónkkal is jót tehetsz, hiszen a mesterséges összetevők nem csak ránk, de környezetünkre is negatív hatással lehetnek. 

Szerző: Giriti Petra

Hírességek akik az oxigénterápiát és termékeinket választották

Kocsis Korinna

Kocsis-Korinna

“Az oxigénterápiás kezelések mellett folyamatosan használom az Oxygeni Hair termékeit. 100%-ban kemikáliamentesek, ami számomra nagyon fontos! A hajam otthon is megfelelően van ápolva hála a termékeknek!”

Árpa Attila

Árpa Attila

“Odafigyelek az egészséges életmód betartására és arra, hogy a szervezetemet ne terheljem feleslegesen kemikáliákkal. Az Oxygeni Hair 100%-ban natúr és vegyszermentes termékei nagy segítséget nyújtanak a fejbőröm és a hajam egészségének megőrzésében.”

Horváth Éva

Horvath-Eva-2

“Második gyermekemmel való várandóságom alatt, ismertem meg az Oxygeni Hairt, akik 100% ban kemikáliamentes termékeket és az oxigénterápiás kezeléssel természetes megoldást kínáltak a hajam egészségének és szépségének megőrzésére. A cég termékeit a mai napig használom magamon és gyermekemen is, melyekkel a végtelenségig elégedett vagyok és nyugodt szívvel ajánlok.”

Ónodi Eszter

onodi eszter

“Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam az Oxygeni Hairre, hiszen az otthoni hajápoló termékeik is teljes mértékben kemikália mentesek, ami nagy könnyebbség a hajamnak.”

Weisz Fanni

weisz fanni

“A 100%-ban kemikáliamentes Oxygeni Hair termékek segítenek a hajnövesztésemben és hajdúsításban.”

Bagi Iván

Bagi-Ivan

“Munkámnak köszönhetően elengedhetetlen számomra a tökéletes megjelenés. Fontos számomra az egészségtudatosság, így olyan megoldást szerettem volna keresni, amely azonos ezen szemléletemmel. Elég gyorsan rátaláltam a megoldásra az oxigénterápia és az Oxygeni Hair termékeivel, amelyek megfelelően táplálják a fejbőröm.”

Kocsis Korinna

Kocsis-Korinna

“Az oxigénterápiás kezelések mellett folyamatosan használom az Oxygeni Hair termékeit. 100%-ban kemikáliamentesek, ami számomra nagyon fontos! A hajam otthon is megfelelően van ápolva hála a termékeknek!”

Árpa Attila

Árpa Attila

“Odafigyelek az egészséges életmód betartására és arra, hogy a szervezetemet ne terheljem feleslegesen kemikáliákkal. Az Oxygeni Hair 100%-ban natúr és vegyszermentes termékei nagy segítséget nyújtanak a fejbőröm és a hajam egészségének megőrzésében.”

Horváth Éva

Horvath-Eva-2

“Második gyermekemmel való várandóságom alatt, ismertem meg az Oxygeni Hairt, akik 100% ban kemikáliamentes termékeket és az oxigénterápiás kezeléssel természetes megoldást kínáltak a hajam egészségének és szépségének megőrzésére. A cég termékeit a mai napig használom magamon és gyermekemen is, melyekkel a végtelenségig elégedett vagyok és nyugodt szívvel ajánlok.”

Ónodi Eszter

onodi eszter

“Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam az Oxygeni Hairre, hiszen az otthoni hajápoló termékeik is teljes mértékben kemikália mentesek, ami nagy könnyebbség a hajamnak.”

Weisz Fanni

weisz fanni

“A 100%-ban kemikáliamentes Oxygeni Hair termékek segítenek a hajnövesztésemben és hajdúsításban.”

Bagi Iván

Bagi-Ivan

“Munkámnak köszönhetően elengedhetetlen számomra a tökéletes megjelenés. Fontos számomra az egészségtudatosság, így olyan megoldást szerettem volna keresni, amely azonos ezen szemléletemmel. Elég gyorsan rátaláltam a megoldásra az oxigénterápia és az Oxygeni Hair termékeivel, amelyek megfelelően táplálják a fejbőröm.”

Tudj meg többet a termékeink megfelelő használatáról!

Termékismeret tudásanyagunk abban nyújt segítséget, hogy hogyan használd a megvásárolt termékeket és milyen alternatív felhasználási módok állnak rendelkezésedre. Az e-bookot amit ide kattintva ingyenes letöltve elolvashatsz akkor ajánljuk, ha épp termékvásárlás előtt állsz vagy már próbáltad termékeinket, de nem ismered a pontos hatóanyagokat, használati módokat és lehetőségeket és kíváncsi vagy, hogy mire használhatod még a megvásárolt készítményeket!

ebook
ebook mobil

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!