Nyári hajápolás - így védd a hajad a károsodástól - Oxygeni Hair & Skin
nyári hajápolás

NYÁRI HAJÁPOLÁS TUTI TIPPEK NEKED!

A strandolás, a fesztiválozás – bár ez nagy eséllyel idén kimarad az életünkből –, a nyaralás és a kerti partik közben könnyű elfeledkezni hajunk megfelelő védelméről, pedig a nyári hajápolás elengedhetetlen része a legmelegebb hónapoknak. Tudod, hogy marad hajkoronád egészséges nyáron is? Mutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy hajad nyár végén is hidratált, lágy, fénylő és egészséges legyen.

Mi történik a hajszálakkal a legmelegebb hónapokban?

A tűző nap, a sós tengervíz vagy a klóros medencevíz egyaránt extrém igénybevételt jelentenek a hajnak. Egyrészt a por és a szél durva tapintásúvá és szárazzá tehetik a hajat. Másrészt a káros UV-sugarak és a légkondicionált levegő nemcsak a bőrre vannak rossz hatással, hanem a hajszálakra és a fejbőrre is. A légkondi elsősorban szárítja a bőrt, beleértve a fejbőrt is! Továbbá a klóros vagy a sós víz hatására nehezen fésülhetővé, fakóvá és rugalmatlanná válhatnak a hajszálak, illetve ezek az összetevők szárítják is a hajat.

Mindemellett pedig nyáron is problémát okozhat a tápanyaghiány, az egészségtelen frizurák, a különféle kemikáliákat tartalmazó kencék, melyek nemcsak a hajszálakat, hanem a fejbőrt is károsítják. Sérül a hajszálak külső rétege, mely így veszít rugalmasságából, fakóvá válik, kiszárad és akár hullásnak is indulhat. Annak érdekében, hogy mindezt elkerüld, elengedhetetlen, hogy a nyári hajápolás a mindennapjaid része legyen.

nyári hajápolás

Nyári hajápolás – avagy hogyan védd a hajszálaidat?

1) Táplálkozz egészségesen és sportolj rendszeresen!

A hajkorona egészsége, ereje és rugalmassága a tápanyagok függvénye. Szóval hajszálaid és fejbőröd védelmének érdekében fogyassz ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ételeket. Az utóbbiak közül a legfontosabbak az A-, a B-, a C- és az E-vitamin. Az A-vitamin legjobb természetes forrása a máj, a tej és a hal. B-vitaminban gazdag a dió, a rizs, a karfiol és a különféle hüvelyesek. A C-vitamin legjobb természetes forrása a paprika, a kiwi, a citrusfélék és a brokkoli. E-vitamint pedig az olíva, a különféle olajos magvak és a búzacsíra tartalmaz.

booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

A vitaminbevitel mellett pedig fontos a cink-, a szelén-, a réz- és a vaskészlet szinten tartása teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek és olajos magvak segítségével. Mindemellett pedig ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre, hidratálj és sportolj rendszeresen! A testmozgás hozzájárul a haj regenerálódásához, hiszen sportolás közben fokozódik a fejbőr oxigénellátottsága. Tornázz, fuss, kerékpározz és a tökéletes alak mellé gyönyörű hajkorona is párosul!

nyári hajápolás

2) Védd a hajad és a fejbőröd a naptól, a portól, illetve a klóros vagy sós víztől!

A káros UV-sugarakról szóló kampányok leginkább a bőrünk védelméről szólnak, azonban a hajszálak megóvása is kiemelt figyelmet kell hogy kapjon. A napsugarak hatására nemcsak a festett haj fakul ki, hanem a természetes hajszín is és élettelenné válik. A napfénytől és a portól természetesen a legnagyobb külső védelmet a szalmakalap, a baseballsapka vagy a kendő viselése jelenti a hajhagymák, a hajszálak és a fejbőr számára. Tehát a fejfedők nemcsak a hajtincsek számára nyújtanak védelmet, hanem a fejbőr számára is, mely egyeseknél a forróság hatására zsírossá válhat, míg másoknál túl szárazzá.

Azonban arra is figyelni kell, hogy a választott fejfedő jól szellőzzön, különben elviselhetetlen lesz a viselése a nyári melegben. Továbbá a mértékletességre is figyelni kell, vagyis arra, hogy a napon eltöltött idő minimálisra legyen csökkentve. Mindemellett a nyári hajápolás egyik fontos része, hogy fürdőzés után minden alkalommal érdemes kimosni a klóros vagy sós vizet a hajból, így elkerülhető, hogy szárazzá és töredezetté váljanak a hajszálak.

nyári hajápolás

3) A nyári hajápolás alkalmával is hidratálj és töltsd fel vitaminokkal és ásványi anyagokkal a hajszálakat!

Nyaralás, strandolás vagy fesztiválozás előtt érdemes mély táplálású kozmetikumokat bevetni az ápolt és ragyogó hatásért. Azonban hagyd a fejbőröd lélegezni, ne tömítsd el kemikáliákban gazdag samponnal és pakolással, válassz inkább natúrkozmetikumokat. A kemikáliamentes balzsamok, samponok és pakolások a bennük lévő természetes hatóanyagokkal, vitaminokkal segítenek életre kelteni és hidratálni a hajszálakat. Egyfajta védőréteget képeznek a hajszálak körül, mely védelmet nyújt az esetleges sérülések és a nedvességvesztés ellen. Továbbá megerősítik a hajtöveket és segítenek megakadályozni a töredezettség kialakulását, miközben lágyítanak és hidratálnak. Így a hajad egészséges, hidratált és fényes marad.

Annak érdekében, hogy a hajkorona könnyedén vegye a nyári napsugarak és a fürdőzés hatásait, vitaminos feltöltéssel is érdemes támogatni. Így elkerülhetőek a fakó, durva, nehezen fésülhető tincsek és a kiszáradt hajvégek. Mindemellett pedig érdemes kerülni a magas hőfokon történő hajformázást, például a hajvasalást és a túlzott hajszárítást, melyek kiszárítják és súlyosan károsítják a hajszálakat és hamar elérik azt, hogy élettelenné és kezelhetetlenné váljanak a tincsek. Strandolás előtt pedig célszerű elkerülni az olyan hajformázó szereket, mint a hajlakk vagy a hajhab, mert ezek a napsugarak hatására szinte beleégnek a hajba.

Blog kepek 62

A nyári hajápolás kulcsfontosságú ahhoz, hogy hajunk egészséges és szép maradjon a melegebb hónapokban. A napfény, a klór, a só és a gyakori úszás mind olyan tényezők, amelyek károsíthatják a haj szerkezetét és nedvességtartalmát, ami szárazsághoz, töredezéshez vezethet. Egy szóval a forró hónapokban sem érdemes megfeledkezni a nyári hajápolásról. 

Szerző: Seres Dóra

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?