Természetes hajápolás gabonafélékkel - 10 superfood tipp - Oxygeni Hair & Skin
Természetes hajápolás

Természetes hajápolás gabonafélékkel - 10 superfood tipp

Tudtad, hogy a különböző gabonák a természetes hajápolás részét képezhetik? Ha nem, ideje, hogy egy kicsit tudatosabban formáld az étkezési szokásaid. Fontos tudnunk, hogy amit megeszünk, milyen hatással van a szervezetünkre – így a hajunkra is. Ha hajproblémákkal küzdesz, olvass tovább, és tudd meg te is, miből érdemes többet fogyasztanod. Hajhullás? STOP!

Az aminosavak a természetes hajápolás fontos részei. Összekapcsolódva fehérjék képződnek belőlük, amelyek leginkább az izmainkat és más szöveteinket alkotják. Nagyszerű aminosav forrás például a köles, amely hadat üzen a hajhullásnak, segíti a haj növekedését és rugalmasságának megtartását is. Fogyaszd minél többet köretként, vagy akár készíts belőle egészséges reggeli kását mézzel és növényi tejjel.

Természetes hajápolás

Nincs több töredezettség

A kovasav a biológiailag hasznosítható szilícium egyik válfaja, amely a kovaföld legfőbb alkotóeleme. A természetes hajápolás egyik igazi nagyágyúja ez a vegyület. Részt vesz a kollagén szintézisben, ezáltal meghatározza a hajszálak kollagén tartalmát. Felveszi a harcot a száraz, töredezett hajjal, és segít, hogy újra egészséges és sima legyen. A köles ezt a vegyületet is nagy mennyiségben tartalmazza.

Természetes hajápolás

Erősíts!

keratin a fehérjék egy típusa, amely 97%-ban alkotja a hajszálakat. Ettől lesz erős és rugalmas a hajunk. Emellett a keratin határozza meg, hogy egyenes, vagy göndör hajunk legyen. Ha a természetes hajápolás hívei vagyunk, és belülről is felturbóznánk a hajunk állapotát, együnk több hajdinát. Készíthetünk belőle köretet, hajdina krémlevest, hajdinakását, vagy akár hajdina palacsintát.

Természetes hajápolás

Hajturbó

niacin, vagy más néven B3 vitamin elengedhetetlen az egészséges immunrendszer kialakításához. Segíti a bőr, a haj, és az emésztőrendszer működésének megőrzését. A niacin megtalálható a legtöbb teljes kiőrlésű gabonában, így például az árpában, vagy a rozsban is. Készítsünk otthon rozs és/vagy árpalisztből kenyeret, és máris sokat tettünk a természetes hajápolás érdekében is, belülről.

Természetes hajápolás

Hajhullással küzdesz? Esetleg szeretnéd, ha a fejbőröd egészségesebb lenne? Az Oxygeni Hair termékek segítségével a természet erejével veheted fel a harcot a különböző hajproblémákkal.

Komplex termékcsomag

komplex hajhullás elleni csomag

Ha komplexebb megoldást keresel és szeretnéd minél hatékonyabbak kezelni a hajhullásodat, akkor ez a csomagunk 100%-ban természetesen és tartósan segít kezelni a fejbőrödet. Hajhullás ellen, hajerősítésre és hajnövesztésre együttesen ajánljuk Hair Loss Shampoo a Hair Loss Mask a Pure Aloe Vera a H2O Thermal és a Vitamin Serum termékeink együttes használatát. 100% természetes összetételének köszönhetően hosszútávú megoldást nyújt a fejbőrprobléma kezelésére.

Hadd nőjön!

biotin (régebbi nevén H vitamin) vízben oldódó, kéntartalmú vitamin, amely a B vitaminok családjába tartozik. Segít a hajhullást és a kopaszodási folyamatot lelassítani, csökkenti a különböző bőrproblémákat, és részt vesz az anyagcsere folyamatokban is. Nagy mennyiségben találhatunk belőle például a zabban is, ezért ajánlatos a különböző zabkásák, zabitalok fogyasztása, amelyek a természetes hajápolás kiváló kiegészítői lehetnek.

Természetes hajápolás

vitaminhiány is kiváltó oka lehet a hajhullásnak, a természetes étrend-kiegészítők fogyasztása nagyban segít a fejbőr és haj állapotában. Ez mellett elengedhetetlen olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyekben gazdag vitaminforrás van. Próbálj meg olyan ételeket vagy táplálék-kiegészítőket beépíteni az étkezésedbe, amelyek a következő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák: A vitamin, B6 és B12 vitaminok, C vitamin, Folsav, Cink, Vas, Réz.

booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Színezd újra

pantoténsav, vagy B5 vitamin a természetes hajápolás egyik alapvető vitaminja. Hozzájárul a haj színének megőrzéséhez, megelőzve ezzel a korai őszülést, valamint segíti annak megfelelő növekedését. Pantoténsav található valamennyi teljes kiőrlésű gabonánkban, így például a  bulgurban is, amely köretként húsok mellé, salátában, és egytálételként is nagyon finom.

Természetes hajápolás

Táplálék a fejbőrnek

cink egy rendkívül fontos ásványi anyag a természetes hajápolás szempontjából. Belülről táplálja a hajhagymákat, és a fejbőrt, segít megállítani a hajhullást, és a korpásodás ellen is hatékonyan használható. Figyelemreméltó cinkforrás például a quinoa, amely még az emésztésedre is jó hatással lehet. Készíthetsz belőle salátát, reggelire a zabkása ízletes helyettesítője lehet, és köretnek is nagyon finom.

Természetes hajápolás

Ragyogj!

Az E vitamin egy zsírban oldódó vegyület, amelyet gyakran hívnak a „szépség vitaminjának” is. Gyakran használt a természetes hajápolásban. Segít, hogy a tincseid puhábbá, fényesebbé váljanak, és a hajhullás ellen is bevetheted. Jelentős E vitamin tartalma van a tönkölybúzának, amely nemcsak a szépségedért tehet sokat, hanem az idegrendszerért, valamint a szövetek egészségéért is. Egyél tönkölybúza kenyeret, amellyel fedezheted a napi E vitamin szükséglet egy részét.

Természetes hajápolás

Védelem a hajhagymáknak

magnézium egy fontos ásványi anyag, amely közvetlenül befolyásolja a hajunk állapotát. Serkenti a fejbőr vérkeringését, valamint szabályozza a hajhagymák életciklusát is. A legtöbb teljes kiőrlésű gabonaféle kitűnő magnéziumforrás. Érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert gabonafajtát, a teffet, amely amellett, hogy gluténmentes, teheted a müzlidbe, süthetsz belőle pizza tésztát, de ideális  kenyerek sütésére, és főzelék sűrítésére.

Természetes hajápolás

A legjobb regeneráló

vas a természetes hajápolás nélkülözhetetlen vitaminja. Célszerű C-vitamin tartalmú ételekkel együtt fogyasztani, mert segíti a vas felszívódását. Táplálja a fejbőrt és a hajszálakat, és segíti a regenerálódást is. Jelentős vasmennyiség található a cirokban, amely egy Etiópiában őshonos gabonanövény. Ciroklisztből készíthetsz kenyeret, palacsintát, különböző süteményeket vagy akár pizza tésztát is

Természetes hajápolás

Látod milyen sokat tehetsz az étkezéseddel, a megfelelő gabonafélék kiválasztásával a hajad egészségéért? Iktasd be őket az étrendedbe, és szemmel látható lehet a változás! 

Ha pedig segítségre lenne szükséged a fejbőrproblémáidhoz, kérhetsz segítséget képzett és elhivatott hajgyógyászainktól. 

Szerző: Schmidt-Szabó Ágnes

HÍRESSÉGEK AKIK AZ OXIGÉNTERÁPIÁT ÉS TERMÉKEINKET VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?