Természetes hidratálás az őszi és téli időszakban - Oxygeni Hair & Skin
Természetes hidratálás

TERMÉSZETES HIDRATÁLÁS AZ ŐSZI ÉS TÉLI IDŐSZAKBAN

A nyár folyamán hajunk és bőrünk rengeteg külső hatásnak van kitéve. Míg egy forró nyári napon jól esik hűsölni a medencében, vagy napozni egy szép homokos tengerparton, nem szabad elfeledkezni arról, hogy eközben számtalan tényező van hatással a testünkre. A meleg, a napsütés, a só és a klóros víz mind dehidratálttá teszi hajunkat és bőrünket, ami következtében azok roncsolódnak, fénytelenné és szárazzá válnak. Az ősz beköszöntével a nyár utáni regeneráción kívül, szembe kell néznünk a borús, sötét őszi hónapokkal. Testünk egyre kevesebb napfényhez jut, hangulatunk romlik, így a bőr- és hajproblémáink is súlyosbodnak. Hogy megelőzzük ezeket, nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a külső és belső egészségünk megőrzésére ebben az időszakban, aminek lényeges része a természetes hidratálás.

LEGGYAKORIBB HAJ- ÉS BŐRPROBLÉMLÁK

Testünk bőrünkön keresztül üzen a benne zajló folyamatokról, immunrendszerünk állapotáról, ugyanúgy, mint hajunk és fejbőrünk. Ezen kívül egy másik fontos funkciójuk, hogy megvédenek minket a külső hatásoktól, ezért is olyan fontos, hogy még jobban odafigyeljünk az ápolásukra, hidratálásukra a hűvös hónapokban is.

Természetes hidratálás

MI AZ A MÉLYRÉTEGI DEHIDRATÁCIÓ?

Ha tapasztaltad már, hogy bőröd feszül, piros foltok jelennek meg rajta, durva felületű vagy hámlik, akkor valószínű, hogy bőröd vízhiányban szenved. A mélyrétegi dehidratáció esetében, nem csak a bőr felszínén – a hámrétegben – hanem a bőr mélyén, az irharétegben is vízhiány jön létre. Ilyenkor bőrünk rugalmatlanná válik, és mély barázdák jelennek meg rajta, ezen kívül sok más bőrprobléma kialakulásának lehet a forrása. Ha ilyen tüneteket tapasztal, keressen fel minket, hogy azonnali segítséget tudjunk nyújtani, ám a megfelelő belső és külső természetes hidratálás segítségével, megelőzhető ez az állapotot.

Gyulladásos problémák

Bőrünk a testünk külső védőrétege, ami megóv minket a különböző kórokozóktól, betegségektől, viszont megfelelő védelem nélkül megjelenhetnek a bőr felületén különböző problémák és fertőzések. Az előforduló gyulladásos betegségek skálája nagyon széles, ám közös bennük, hogy nélkülözhetetlen esetükben a mélyhidratálás, megelőzésük és kezelésük szempontjából is.

A testünkön és bőrünkön megjelenő fertőzések több kategóriába sorolhatók, amik két fő csoportja a bakteriális és gombás fertőzések. Ha szerveztünk védelmezői – a fehérvérsejtek – nem tudnak megküzdeni a szervezetünkben lévő baktériumokkal, gombákkal, akkor vérkeringésünk tovább szállítja ezeket a kórokozókat, amik más szervekhez, eljutva másodlagos betegségek okozhatnak. Ezek a betegségek bőrünket vagy hajunkat is érinthetik, amik közül összegyűjtöttük a leggyakrabban előfordulókat.

Autoimmun betegségek

Ahogy már előbb is szó volt róla, testünk törekszik az őt megtámadó kórokozókat megsemmisíteni. Ha szervezetünk “összezavarodik” és a saját sejtjeit és szöveteit is idegen anyagként azonosítja, majd ellenanyagot termel ellenük, akkor beszélhetünk autoimmun betegségről. Autoimmun betegségben szenvedők esetén a bőrproblémák kialakulására is nagyobb az esély, ezért nekik különösképpen figyelni kell, a belső és külső intenzív hidratálásra.

Korpázás

A korpázás kiváltó tényezői közé tartozik a fejbőr és a bőr dehidratáltsága. Száraz korpa kialakulása során a megfelelő zsírréteg hiánya okozza a bőr hámlását – vagyis a korpásodást – ezért fontos a természetes hidratálás. Zsíros korpa esetén pedig a túlzott zsírtermelés, és az így kialakult faggyúrétegre ráragadó szennyeződések okozzák a korpát. Az ilyen problémával rendelkezőknek – a fejbőr fertőtlenítése és tisztítása mellett – ugyanúgy szüksége van hidratálásra, mert a bőr különben azt az információt kapja, hogy folytassa a faggyútermelést.

KORPA SPECIÁLIS FAJTÁI

Ekcéma

A mélyhidratálás elengedhetetlen – az egyik leggyakoribb gyulladással járó bőrbetegség – az ekcéma kezelésében is. Ekcémára következtethetünk, ha bőrünkön piros, viszkető, akár gennyes hólyagok jelennek meg, amik kaparást követően sebesek lesznek, majd hámlani kezdenek. Ilyen bőrprobléma esetén fontos a korai felismerés, ami segítségével gyorsan enyhíthetők a tünetek. Az exogén ekcéma kiváltó oka, többnyire a bőrre kerülő porok, vegyszerek és kemikáliák között keresendő. Ezért a gyógyulásra vezető út során tehát törekedjünk a kemikáliáktól mentes, 100%-ban természetes termékek használatára.

Seborrhea

A seborrhea és a korpázás közötti nagy különbség abban jelenik meg, hogy míg a korpa egy pillanatnyi állapot, addig a seborrhea a krónikus betegségnek közé tartozik. Mind a fejbőrön és főként a test zsíros területein megjelenő, pikkelyesen hámló, piros és viszkető kiütések a seborrhea betegségre utalhatnak. A hideg és száraz levegő csak ront a bőr állapotán, ezért hangsúlyozzuk az őszi hidratálás fontosságát, hogy bőrünk egészséges állapotát fenntartsuk.

Pikkelysömör

Ha a szervezetben felgyorsul az új sejtek keletkezése miatt, a bőr növekedése eltér a normálistól, akkor beszélhetünk pikkelysömörről, vagy más néven pszoriázisról. A pikkelysömör esetén a gyulladás a bőr mélyebb rétegeiben is megjelenik, tünetei közé tartozik a hámló, pikkelyes szürkés-fehér bőrelváltozás, de társulat hozzá ízületi gyulladás is. A mélyhidratálás nélkülözhetetlen a pikkelysömör kezelése szempontjából, a hámlasztás és fertőtlenítés mellett. Emellett kerülendők az irritáló anyagok, kemikáliák használata és a gyógyszeres kezelések, ha szeretnénk elkerülni a probléma súlyosbodását.

TOVÁBBI GYAKORI HAJ- ÉS BŐRPROBLÉMÁK

Aknés bőr

Az aknés és zsíros bőr ápolásakor sem szabad megfeledkezni a természetes hidratálás fontosságáról. Az őszi és téli időszak szeles, hideg időjárása az aknés bőrt sem kíméli. Mélyhidratálás nélkül, a túlzott mennyiségű faggyú- és keratin termelés mellett, a bőr további faggyút fog előállítani, hogy megelőzze annak kiszáradását. Ez az állapot romlásához, a pórusok eltömődéséhez és további gyulladásokhoz vezet. Az emésztési zavarok és a helytelen táplálkozás is kiváltó oka lehet az aknénak, így figyeljünk a folyadékfogyasztásra, valamint a rostban és tápanyagban gazdag étkezésre ezekben a hónapokban.

Rosacea

A rosacea nem csak egy átmeneti bőrprobléma, hanem egy állandó bőrbetegség, ami viszont a megfelelő módon, korai felismerés esetében könnyen kezelhető. A rosacea kialakulásában genetikai tényezők is részt vesznek, viszont az egészséges életmód, valamint a tudatos táplálkozás és bőrápolás ugyanúgy döntő szerepet játszik a betegség tekintetében. Rosacea első tünete a bőrpír, de később észrevehetünk kis ereket a bőrön, amihez állandó égő és feszítő érzés társul. Az ilyen problémával szenvedők bőre kifejezetten érzékeny, így kerülni kell a kemikáliák, irritáló anyagok használatát, ezért bőrápolás szempontjából a természetes hidratálás módszerét kell előnyben részesíteni.

Ráncok

A ráncok megjelenése az élet velejárója, lenyomatot adnak múltunkról. Bőrünk az idő elteltével veszít rugalmasságából, elvékonyodik és szárazzá válik. Míg a ráncok kialakulását nem tudjuk sajnos elkerülni, csökkenthetjük azok mennyiségét és mélységét. Kerüljük a napozást és dohányzást, amik felgyorsítják az öregedés folyamatát, ezen kívül hidratáljuk bőrünket és fogyasszunk elég folyadékot!

Hajgogyaszok kepek 7

Szeretnél még többet megtudni a bőrbetegségekről?

Ha gyanakszol, hogy valamilyen bőrproblémával szenvedsz vagy elmerülnél mélyebben a témában, akkor neked ajánljuk az Oxygeni Hair ingyenesen letölthető e-bookját, ahol összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló bőr és hajjal kapcsolatos problémákat. Légy profi a bőrbetegségek felismerésében, hogy időben segítséget tudj kérni!

TESTÜNK ÉS A TERMÉSZETES HIDRATÁLÁS

Bőrünk fő alkotóeleme a víz. Testünk belső és külső hidratációjáról nem szabad megfeledkeznünk, ha meg szeretnénk őrizni bőrünk egészségét és szépségét. Sok fajta mód létezik, hogy hogyan pótoljuk a folyadékot szervezetünk, bőrünk számára, megőrizve vízháztartásának egyensúlyát. Az őszi és téli hónapok során bőrünk jobban igényli a gondoskodást és hidratációt, így a természetes hidratálás kifejezetten fontos ebben az időszakban, hogy testünk megfelelő védelemhez jusson a rideg időjárási körülményekkel szemben.

Természetes hidratálás

Mi okozza a haj és bőr dehidratáltságát?

Amikor hajunk és bőrünk nem jut elég nedvességhez és faggyúhoz – ami megvédi azokat a káros külső hatásoktól – akkor szárazzá, fénytelenné válik. Nem csak a hajunk szépsége veszik el ilyenkor, hanem hétköznapjainkat is megkeseríti a nehéz fésülés, viszkető fejbőr, kipirosodás, hajhullás és az ezzel járó önbizalomhiány. De mitől is lesz száraz a hajunk és testünk? 

Megannyi tényező vezethet a száraz haj és bőr kialakulásához, amik lehetnek szervezetünket érintő külső vagy belső tényezők. A szélsőséges időjárási körülmények, mesterséges anyagokkal és kemikáliákkal dúsított termékek, a gyakori hajmosás vagy hajformázás mind a dehidratált haj és bőr külső kiváltó okai közé tartozik. Ha ezekre odafigyelünk és megfelelő, kímélő termékeket használunk, akkor már tettünk azért, hogy testünk visszanyerje hidratáltságát.

Emellett bizonyos belső faktorok is vezethetnek dehidratáltsághoz. Életmódunk is káros hatással lehet hajunk egészségére. A szegényes étrend, tápanyagok és vitaminok hiánya, immunrendszerünk legyengülését eredményezi, ami miatt fejbőrünk és hajunk. Ám egyes esetekben a száraz haj és fejbőr egészségügyi problémák eredménye. Gyakori, száraz bőrrel járó bőrbetegségek közé tartozik a korpázás és annak típusai, a seborrhea, ekcéma és pikkelysömör.

Természetes hidratálás

Természetes hidratálás – hogyan tudom ápolni száraz hajamat és bőrömet?

Az Oxygeni Hair termékei 100%-ban természetes eredetűek és teljesen mentesek a kemikáliáktól és szintetikus anyagoktól. A szintetikus anyagok szárító hatásával ellentétben, termékeink kímélők a hajjal és bőrrel szemben. Multifunkcionális készítményeinknek köszönhetően, egy terméket akár hajunk, arcunk és bőrünk ápolására is egyaránt alkalmazhatunk. Hidratáló termékcsaládunk tökéletes azok számára akik a természetes hidratálás mellett döntenek. Most megmutatjuk nektek, hogyan tudtok összeállítani az Oxygeni Hair termékeiből egy haj- arc- és bőrápolási rutint, ami az őszi és téli hónapok során segítségetekre lehet bőrötök és hajatok szépségének megőrzésére.

SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTINOK – KÖZPONTBAN A TERMÉSZETES HIDRATÁLÁS

Hajápolás

A hajunkon megragadó szennyeződések eltávolításához használjunk egy hatékony, de kímélő sampont. A Hydrate Wash samponunk alaposan megtisztítja fejbőrünket, miközben hidratálja a hajat. Ha száraz fejbőrrel, töredezett hajjal vagy valamilyen bőrbetegséggel rendelkezel, akkor ezt a termékünket neked ajánljuk. Hajmosáshoz hígítsunk fel az applikátorban – haj hosszúságától függően – 10-25 ml Hydrate Wash-t 50-10 ml vízzel, és oszlassuk el a fejbőrön. Két mosásra elegendő mennyiséget keverjünk ki és ezt használjuk is el egy alkalommal. Pikkelyes, korpás, seborrhoeas, gyulladt fejbőr és bőr esetén keverhetjük olajokkal, aloe vera termékekkel vagy H2O Thermal-lal is.

Természetes hidratálás

Ha hatékonyabb és gyorsabb eredményt szeretnénk elérni, hajmosási rutinunkat ajánlott kiegészíteni más hajápolókkal is a természetes hidratálás érdekében. A sampon leöblítése után hajunkat kényeztethetjük a Hydrate Mask ápoló erejével, ami a visszatérő hámló, pikkelyes bőrrel, töredezett vagy vegyi kozmetikumokkal kezelt hajjal szemben is felveszi harcot. 10-20 ml maszkot egyenletesen oszlassunk el a hajon – ha szükséges diónyi mennyiséget masszírozzunk bele problémás fejbőrünkbe – majd 5-10 perc elteltével jöhet az öblítés. Extra hatás érdekében kombináljuk Oxygeni olajokkal vagy Pure Aloe Vera, Aloe Vera Gel és H2O Thermal termékeinkkel.

A selymes és könnyen kifésülhető, rugalmas hajért a Hydrate Cream felel, amit a természetes hidratálás fenntartásához, akár hajmosások között is alkalmazhatsz. Hajhossztól függően vigyünk fel egy-két pumpányit belőle a nedves vagy száraz hétvégeinkre, majd öblítés nélkül következhet is a szárítás és formázás.

Az Oxygeni szérumok kiváló módjai hajápolásunk felturbózásának. Az olajokat és szérumokat minden esetben valamilyen vivőanyag segítségével használjuk, ne csak önmagukban! A Hydrate Oil és Anti-Aging Serum a természetes hidratálás két támogatója. Keverjük őket az Aloe Vera Gel vagy Pure Aloe Vera termékekkel, de a Hydrate Cream–mel is jó párost alkotnak.

Arcápolás

Természetes hidratálás

A tudatos bőrápolás – ezen belül is a tudatos arcápolás – témája egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik az egész világon. A tudatos bőrápolási termékek irritáló anyagoktól mentesek, fenntarthatóak, nem alkalmaznak állatkísérleteket és hatóanyag-központúak. A natúrkozmetikumok a természetben előforduló növényekből, anyagokból nyerik erejüket, így mentesek a mesterségesen kialakított irritáló összetevőktől. A hideg őszi napok alatt a szél és száraz levegő kiszáríthatja a védtelen arcunkat, ezért használjunk olyan termékeket, amelyek biztosítják hidratáltságát.

Az arcápolási rutin első lépése a tisztítás. A Hydrate Wash – multifunkcionális tulajdonságából kifolyólag – mint smink- és arclemosó működik, ami gyengéden tisztítja arcunkat. 2-3 pumpányi terméket vízzel hígítva vigyük fel arcunkra és gondosan tisztítsuk meg vele bőrünket, majd alaposan öblítsük le. Száraz bőr okozta seborrhea, ekcéma, pikkelysömör ápolására keverjük Med Oil, Pure Aloe Vera, Aloe Vera Gel és H2O Thermal termékkel és használjuk az előbb említett módon.

A Hydrate Mask-ot alkalmazhatjuk, mint arcpakolást. Kiváló száraz pikkelysömörös, ekcémás vagy kirepedezett bőr kezelésére, csak vastagon kenjük be arcunkat vele, a majd 5-10 perc múlva, mikor kifejtette hatását, mossuk le a maradékot. Arcápolási rutinunkat mindig hidratálókrémmel fejezzük be, amire a Hydrate Cream tökéletes megoldás.

Testápolás

Természetes hidratálás

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk egy kicsit testünk többi részének hidratálásáról is. Csapatunk az Oxygeni Hair-nél erről sem feledkezett meg. Tudjuk milyen zavaró tud lenni a folyamatos viszketés, hámló és kipirosodott bőr, ezért hidratáló termékcsaládunkkal szeretnénk erre is megoldást nyújtani.

A Hydrate Wash tökéletesen alkalmazható mosakodáshoz tusfürdőként vagy – természetes összetevőinek köszönhetően – babafürdetőként is. Nyomjunk néhány pumpával bőrünkre vagy fürdővizunkbe és élvezzük tisztító hatását. Száraz bőr okozta seborrhea, ekcéma, pikkelysömör ápolására a Med Oil, Pure Aloe Vera, Aloe Vera Gel és H2O Thermal termékkel keverve is használjuk tusfürdőként.

A Hydrate Cream egy intenzív testápoló, és azon kívül, hogy saját bőrüket is táplálja, kiskedvenceink bundája ápolására is használhatjuk, hiszen ők is ugyanolyan a törődést érdemelnek.

Komplex termékcsomag

KOMPLEX CSOMAG SZARAZ HAJRA 3

Ha komplexebb megoldást keresel és szeretnéd minél hatékonyabbak kezelni a szárazságot, akkor ez a csomagunk 100%-ban természetesen és tartósan segít kezelni a fejbőrödet és a hajadat. Fejbőr és haj szárazságra ajánljuk a Hydrate Wash, Hydrate Mask, Hydrate Oil, Pure Aloe Vera, H2O Thermal és az Anti-Aging Serum termékeink együttes használatát. 100% természetes összetételének köszönhetően hosszútávú megoldást nyújt a dehidratáltság kezelésére.

TERMÉSZETES HIDRATÁLÁS A NATULIQUE HAJFESTÉKEIVEL

Hajgogyaszok kepek 1

 

Olyan hajfestéket keresel, ami nem csak széppé, de egészségessé is teszi a hajad? Akkor látogass el egyik Natulique szalonunkba és próbáld ki természetes hajfestékeket! A kemikáliák és toxinok káros hatásától megkíméljük a hajunkat, ha organikus hajfestéket használunk. A Natalique olajos bázisával óvja a hajat a kiszáradástól. Míg a kemikáliákat tartalmazó hajfestékek elvonják a hajtól a vizet – azt  seprűssé és szárazzá téve – addig a Natulique termékcsaládunkat a bőrbetegségekkel rendelkezők és a száraz hajjal és fejbőrrel küzdők számára egyaránt ajánljuk. Óvjuk meg a természetet és hajunkat is az organikus termékek választásával!

MIT TUDUNK MÉG TENNI A TERMÉSZETES HIDRATÁLÁS ÉRDEKÉBEN?

Az őszi és téli hónapok időjárása, a sötét és nyomasztó napok, testi és lelkiállapotunkra is hatással vannak. Immunrendszerünk legyengül, hangulatunk romlik, ami miatt fogékonyabbá válunk a betegségekre, kórokozókra. Köztudott tény, hogy egészségünk megőrzésében a táplálkozás és a test természetes hidratálása kardinális szerepet játszik, ezért, hogy szervezetünket felkészítsük a hideg napokra, nézzük meg, milyen módon tudjuk pótolni a folyadékot a testünk számára.

Természetes hidratálás

Tudtad, hogy a hideg hónapokban megnőhet az esélye a belső dehidratációnak? A nyári hőséggel szemben, az őszi és téli hónapok zord ideje alatt nem kap elég hangsúly a hidratálás fontossága, pedig ugyanolyan figyelmet érdemelne a kettő. A hőmérséklet lecsökkenésével kevésbé érezzük, hogy szomjasok vagyunk, szomjúság érzetünk akár 40%-kal is csökkenhet, emiatt könnyen megfeledkezhetünk a természetes hidratálás fontosságáról.

A hideg időben testünk törekszik arra, hogy megtartsa egészséges testhőjét és reagáljon a hirtelen hőmérséklet-változásokra. Szervezetünk energiaforrása – vagyis a víz – nélkül az nem tud rendesen alkalmazkodni a külső tényezőkhöz és immunrendszerünk gyengüléséhez vezethet, ami bőrünk és hajunk egészségi állapotán is megmutatkozhat.

Természetes hidratálás módjai az ősz és téli időszakban

Testünk fő alkotóeleme a víz, így vitathatatlan, hogy szükség van minden nap a folyadék pótlására. Egy felnőtt embernek minimum 2-2,5 liter folyadékot kell a szervezetébe vinni egy nap. Természetesen leghatékonyabban vízzel tudjuk helyettesíteni a leadott folyadékot, de ne feledkezzünk meg a természetes hidratálás más módjairól sem.

A hűvös hónapok közkedvelt itala a tea, ami a természetes hidratálás egyik kiváló módja. Egy borús napon nincs jobb, mint takaróba bújva elszürcsölni egy forró teát, ami azon kívül, hogy feldobja a hangulatunkat, rengeteg pozitív hatással rendelkezik. A gyógynövény vagy zöld teák a gyomor problémáktól kezdve a megfázás, gyulladásos betegségek, szorongás vagy hajhullás enyhítésére is alkalmasak.

A vízen és más italokon kívül, ételek, vitaminok és antioxidáns anyagok széles skálája támogatja bőr szépségét és a természetes hidratálás fenntartását. 

Természetes hidratálás

Természetes hidratálás ételekkel?

Nem is gondolnánk, de kiegyensúlyozott étrend mellett, az elfogyasztott ételek által körülbelül 1-1,2 liter folyadékot is beviszünk a szervezetünkbe. Az őszi hidratálás során a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása a víztartalmukon kívül, a bennük lévő vitaminokkal és antioxidáns anyagokkal is hozzájárulnak az immunrendszerünk normális működésének fenntartásához.

Bármilyen gyümölcs pozitív hatással van egészségünkre, ám hidratálás tekintetében előnyben részesülnek a magas víztartalmú és alacsony cukortartalmú gyümölcsök. Ha szétnézünk ősszel a boltok polcain rengeteg olyan zöldséggel, gyümölccsel találkozhatunk, ami kiválóan beleillik változatos étrendünkbe, ilyen a magas A-vitamin tartalmú sütőtök, a C- és E- vitaminban gazdag szőlő vagy az antioxidánsokkal rendelkező cékla.

Természetes hidratálás
booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Fontos vitaminok és tápanyagok a természetes hidratálás megőrzéséhez

A jó minőségű zsírok fogyasztása segíthet minket a természetes hidratálás folyamatában. A testünk és bőrünk ideális víztartalmának megőrzéséhez fogyasszunk omega-3 és omega-6 zsírsavat tartalmazó ételeket. Próbáljuk beépíteni étrendünkbe a tojást, extra szűz olíva olajat, avokádót, valamint különböző olajos magvakat – például az őszi és téli szezonban kedvelt mogyorót és dióféléket – hogy bőrünk egészségét megőrizzük.

Természetes hidratálás

Ha őszi hidratálás a téma, akkor a „napfény vitaminja” sem maradhat ki a listából. A D-vitamin jótékony hatásai közé tartozik a gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonsága, ami segíti a bőr egészséges állapotának és víztartalmának megőrzését. Ezen kívül a haj növekedését is támogatja, meggátolja a hajhullást és a bőr regenerációs képességét is. A napsütés hiányában, a szervezetünk által termelt D-vitamin mennyisége lecsökken ezért ajánlott étrendkiegészítő formájában pótolni azt a sötét hónapok alatt.

A kollagén nem csak szépségápolási termékekben van jelen, hanem testünk egyik alapvető fehérjéje. Kollagénhiány esetében hajunk töredezik, bőrünk szárazzá válik és ráncok jelennek meg rajta. Rengeteg kollagén tartalmú táplálékkiegészítő közül választhatunk, de bizonyos ételek fogyasztásával is segíteni tudjuk a kollagén termelést. Kollagént tartalmaz a vasárnapi ebédek jól ismert fogása, a húsleves. A benne főtt csontoknak és bőrnek köszönhetően kiváló kollagénforrás, de más húsok vagy halak fogyasztásával is ugyanúgy hozzájuthatunk ehhez a fontos tápanyaghoz. Szerencsére a húsmentes életmódot folytatók számára is sokféle kollagén tartalmú táplálékkiegészítő található a piacon, hogy ők is pótolni tudják ezt a fontos hatóanyagot.

Természetes hidratálás

A hialuronsav valószínű senki számára nem ismeretlen, ha hidratálásról van szó. Vízfelvevő és folyadékmegkötő képessége miatt, a bőr és a haj hidratálásának egyik kulcsfontosságú összetevője és számtalan kozmetikai termék kedvelt hatóanyaga. Bőrünkön kívül szervezetünk belső hidratációjának fenntartásához is hozzájárul a hialuronsav. Hasonlóan a kollagénhez, a húsok tartalmaznak hialuronsavat, de számos zöldség és gyümölcs fogyasztásával támogathatjuk annak termelését és szintfenntartását, mint a narancs, a káposztafélék és az édesburgonya.

KERESS FEL SZAKÉRTŐT!

1 5

 

A haj- és bőrproblémák nem csak immunrendszerünkre, hanem életvitelünkre is hatással vannak. Ha valamilyen bőrbetegség tüneteit észleled magadon, mindenképp fordulj szakértőhöz! Bátran keress fel minket, szakértőink az oxigénterápia segítségével, professzionális segítséget nyújtanak számtalan bőrbetegséggel szemben. Honlapunkon megkeresheted a hozzád legközelebbi hajgyógyászatot és jelentkezhetsz kezeléseinkre.

ERŐSÍTSD IMMUNRENDSZERED AZ OXYGENI HAIR ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐKKEL!

Ha az egészséges táplálkozás és természetes hidratálás mellet, szeretnéd felturbózni a rutinodat, hogy felkészülj az őszi és téli hónapok kihívásaira, akkor neked ajánljuk az Oxigeni Hair étrend-kiegészítőit.

A Hair Power szuperélelmiszer-komplex remek kiegészítője lehet egy vitaminokban dús smoothie-nak. A négy gyógynövénynek az együttes ereje támogatja a haj- ,bőr- és fejbőr egészséges működését. A vegán, glutén- és GMO-mentes formulánk használata során nem kell aggódnod az adalékanyagok káros hatásaitól, mert kemikáliáktól és káros anyagoktól mentes. Az ősi gyógynövények támogatásával, vedd fel a harcot a hajhullás, korai őszülés és egyéb bőrgyógyászati problémák ellen! További termékekért keresd fel webshopunkat!

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

Olvass a haj- és bőrbetegségekről és ételintoleranciáról részletesebben!

E-book-jaink mindenki számára ingyenesen elérhetők, akit érdekelnek a bőrbetegségek, szeretne többet megtudni a fejbőr problémák kialakulásáról, tüneteiről és kezelési módjáról. Ezen kívül az ételintoleranciával kapcsolatosan is választ kaphattok kérdéseitekre, ha elolvassátok könyvünket!

Csatlakozz Facebook csoportunkba, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket és tanácsokat hajhullással és hajápolással kapcsolatban, és Te is felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?