Fejbőr problémák kezelése - oxigénterápiával - Oxygeni Hair & Skin
Fejbőr problémák kezelése
fejbor problemak kezelese oxygeni hair oxigenterapiaval 2
Oxygeni kezeles 2

HAJ- ÉS FEJBŐR PROBLÉMÁK KEZELÉSE

oxigénterápiával

A különböző haj- és fejbőr problémák sajnos egyre több embert érintenek az általános egészségromlás és a környezeti tényezők miatt is. Gyakori panasz a hirtelen megjelenő, erős hajhullás, irritált, zsíros vagy éppen száraz fejbőr, illetve az egyik leginkább jellemző tünet a vékony, töredező és fénytelen hajszálak. Sokféle okból eredeztethetőek a problémák (hormonális vagy lelki gondok, az immunrendszer nem megfelelő működése, hiánybetegségek), ezek gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér-, oxigén-, ásványi anyag- és vitaminellátása. Speciális oxigénterápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt.

Az oxigénterápia hosszú távú, látványos javulást ígér a különböző fejbőr problémák esetén.

MILYEN TÍPUSÚ HAJ- ÉS FEJBŐR PROBLÉMÁK KEZELÉSÉRE AJÁNLOTT AZ OXIGÉNTERÁPIA?

OXYGENI HAIR & SKIN

Az oxigénterápiás kezelés minden típusú haj- és fejbőr probléma kezelésére ajánlott, és rendkívül eredményes

A bennünket érő mindennapi stresszhatások miatt szervezetünk háztartása felborul. Ezzel egyidőben növekszik a faggyútermelés is, ami a haj túlzott zsírosodásához vezet. A fokozódó faggyútermelődés miatt felgyorsul a sejtelhalás folyamata.

A zsíros fejbőrön az összetapadt szarusejtek miatt fertőzések, gyulladások alakulhatnak ki, amelyek további problémák kialakulásához, hajhulláshoz illetve a haj megritkulásához vezethetnek. A faggyúrétegen hamar megtapad a por és a piszok, rajta a baktériumok könnyebben szaporodnak el. A képződött faggyúréteg elzárhatja a faggyúmirigyek nyílásait, a hajhagymák idő előtt megbetegszenek és a faggyúelválasztódás fokozódásával – mivel a hajhagyma soha nem jut elegendő oxigénhez és tápanyaghoz – a hajhagymák sorvadásnak indulnak. A kóros zsírosodás miatt a beteg haj a beteg fejbőrből idő előtt kihullik, és a túlzott faggyútermelés nagymértékben gátolja a hajszálak növekedését is.

Az oxigénterápia megtisztítja a fejbőrt és normalizálja a faggyútermelést, ezzel javítva a zsíros fejbőr tüneteit.

A megnövekedett faggyúkiválasztásnak, amely egy civilizációs megbetegedés, egyik tünete a korpásodás. A túltermelődött zsír összetapasztja a fejbőr elszarusodott sejtjeit, így azok nem peregnek ki a hajszálakból, hanem megragadnak a fejbőrön. Ez okozza aztán a korpásodást.

A haj olajos fényű, savas, zsíros szagú, a korpa sárgás fehér, sárgás barna, gömbölyded alakú, a faggyúmirigy túltermelése miatt faggyúval átitatott, a fejbőrre és a hajszálakra 2-3 cm hosszan rátapad. A tüsző falán megtelepedő baktériumok okozzák kialakulását, melyek lebontják a zsírt és fokozott faggyútermelést hoznak létre. A lerakódó faggyúréteg keveredve a porral, a külső szennyeződések következtében szürkés, ragadós anyaggal vonja be a fejbőrt. Kezelés nélkül egyre vastagabb lesz a korpa, elzárja a fejbőrt a levegőtől, eltömi a bőr pórusait, és előrehaladott állapotban rendszerint kellemetlen viszketés, fejbőrgyulladás kíséri. Kezelés hiányában a hajhagymák is megbetegszenek, fokozott sorvadásnak indulnak és elindul a hajhullás, kopaszodás.

Az oxigénterápia visszafordítja ezeket a folyamatokat és eredményesen szünteti meg a zsíros korpa tüneteit.

A száraz haj lehet a hajtüszőkhöz tartozó faggyúmirigyek alulműködése miatt kialakuló probléma következménye. A hajat normál esetben a faggyú védi, mely szép fényt, és csillogást kölcsönöz a hajnak. Ha a faggyúkiválasztás nem kielégítő és a fejbőr alig termel zsírt, akkor a hajra nem jut megfelelő természetes zsírréteg, amely védelmet nyújthatna a környezet káros hatásaival szemben.

Ha az olajos filmréteg hiányzik a hajszálakról, kevesebb nedvesség raktározódhat el, a hajat nem tartja selymesen, így az természetesen szárazzá válik, törik, sprőd lesz. Ez főleg szárítás után jelentkezik, amikor a haj amúgy sok nedvességet párologtat el, színét és fényét vesztett lesz. A csökkenő faggyúelválasztás miatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált.

Az oxigénterápia visszaállítja a faggyútermelés természetes állapotát, hidratálja a fejbőrt és feltölti az egészséges működéshez szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A korpásodásnak ez a válfaja igen kellemetlen, mert a szarulemezkék nem tudnak beletapadni a faggyúba, így a ruhára hullva ápolatlan benyomást keltenek. A száraz, dehidratált fejbőr fénytelennek látszik, gyakran kínzóan viszket, feszül. A fejbőr száraz állapota miatt a haj is merevvé, törékennyé válik.

A száraz korpás fejbőr gyakran erős viszketéssel jár, és a korpa a ruhára hullik, nem tapad meg a fejbőrön. A száraz korpásodás hátterében a fejbőrön kialakuló gyulladás áll, amely felgyorsítja a fejbőr felső hámrétegének leválását. Ennek köszönhetően szemmel is láthatóvá válik a fejbőrön, majd lepereg.

Az oxigénterápia segít megszüntetni a száraz fejbőr tüneteit azáltal, hogy mélyen hidratálja és feltölti értékes tápanyagokkal.

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön. A pikkelysömör nagyon makacs bőrprobléma, amire a bőrgyógyászok sok esetben gyógyszeres kezelést vagy krémeket javasolnak, ez viszont hosszútávon károsíthatja  a bőr immunitását és egyéb káros hatásai is lehetnek.

Az oxigénkezelés nem tartalmaz semmilyen gyógyszert vagy egyéb kemikáliát, kizárólag 100%-ban természetes hatóanyagok révén érjük el az eredményt. Pikkelysömör esetén 5-10 alkalom után sokszor elegendő csak az ismétlő, állapotfenntartó kezelés.

Ekcéma az emberi test egész területén megjelenhet, így a hajas fejbőrön, vagy a haj mentén is. Égő, viszkető érzése és látványa sem kellemes, kezelés nélkül pedig akár foltos hajhulláshoz is vezethet, melyet nehezebb visszafordítani, mint megelőzni. Ezért érdemes az oxigénterápia kúraszerű alkalmazása, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, nyugtatja azt és segít a hajhagymák regenerálódásában.

Az ekcéma immunológiai probléma, így a bőr megfelelő immunitását és öngyógyító mechanizmusát kell visszaállítani. Mi sem lehet erre jobb megoldás, mint a megfelelő tisztítás, hidratálás, extra magas hatóanyagú vitaminszérumok és a tiszta palackozott oxigén!

A seborrheás dermatitisz egy gyakori, krónikus és kellemetlen bőrbetegség, mely jellemzően sárgás foltokat hagy a fejbőrön és az arcon. Az élethosszig tartó problémára a rendszeres oxigénkezelés hosszútávú megoldást nyújt.

Már 1-2 alkalom után szemmel látható eredményt tudunk felmutatni vendégeink számára.

A legtöbb kezelés nem javallott gyulladt, irritált fejbőr esetében, hiszen nagy a kockázata, hogy még nagyobb bajt okozhat. Az oxigénterápiát a legérzékenyebb, a legirritáltabb fejbőr esetén is lehet alkalmazni, hiszen hatóanyagai kizárólag természetes eredetűek és dermatológiailag teszteltek!

water 1

HOGYAN HAT AZ OXIGÉNTERÁPIA A HAJ- ÉS FEJBŐR PROBLÉMÁK ELLEN?

OXYGENI HAIR & SKIN

Az oxigénterápia rendkívül hatékony  különböző fejbőr problémák kezelésénél. Bármilyen fejbőrproblémáról legyen szó, lényegesen csökkenti a gyógyulási és regenerálódási időt.

Már az első kezelés után látható és érezhető a fejbőr állapotának javulása, de a teljes kúrajavaslatunk a fennálló problémától függően 5 – 10 alkalom, mely alatt a hajas fejbőr és a hajhagymák is maximálisan regenerálódnak és új életre kapnak.

  • azonnal hidratálja a fejbőrt
  • javítja a faggyúmirigyek működését, ezáltal megszünteti a nem megfelelő faggyútermelésből eredő fejbőrproblémák tüneteit, mint amilyen a száraz és viszkető fejbőr, korpásodás és a hajszálak szárazsága
  • mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagokkal
  • a fejbőr visszanyeri nedvességtartalmát
  • elősegíti a sejtregenerálódást
  • stabilizálja a bőr pH értékét
  • lágyan lehámlasztja a fejbőrről a szennyeződéseket
kozmetikai oxigénterápia

Otthoni hajápolás az oxigénterápiás kezelés kiegészítésére és felerősítésére

A megfelelő, szakszerű otthoni hajápolás elengedhetetlen része az oxigénterápiás kezeléseknek. A kezelés során használt alaptermékeink otthoni használatra is elérhetőek, sőt az otthoni hajápolási rutin felerősíti és gyorsítja a kezelés hatékonyságát. Az Oxygeni Hair otthoni termékek szisztémában épülnek a kezelés hatóanyagaira, erősítik és segítik a hatóanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beépülését. Otthoni termékeink ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, mint a kezelésünk, ezáltal nyújtják és felgyorsítják a terápia hatását. Ezért a kezelés kiegészítésére kizárólag az Oxygeni Hair hajápoló termékei alkalmasak.

Névtelen 1800 × 800 képpont 1800 × 700 képpont 1000 × 800 képpont 4

OXIGÉNTERÁPIÁS EREDMÉNYEINK

ELŐTTE-UTÁNA

Darabos Leila hajgyogyasz

SZAKEMBEREINK VÉLEMÉNYE AZ OXYGENI HAIR TERMÉKEIRŐL

Darabos Leila – hajgyógyász

“A hajgyógyászat különösen fontos szerepet tölt be a munkásságomban, mivel fontos számomra teljes körű segítséget nyújtani a vendégeimnek. Hajgyógyászati ismereteim és az Oxigénterápiás kezelés segít abban, hogy a frizura elkészítése mellett figyelmet fordíthassak vendégeim fejbőrének egészségére és ápolására is.”

Az oxigénterápia hosszú távú, látványos javulást ígér a különböző fejbőr problémák esetén.

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?