Lehetőséget látni benne - a világjárvány pozitív hozadékai - Oxygeni Hair & Skin
világjárvány

LEHETŐSÉGKÉNT MEGÉLNI A VILÁGJÁRVÁNY POZITÍV HOZADÉKAI

Ki gondolta volna március elsején, hogy talán a teljes tavaszt otthon kell majd töltenünk, intenzívebb társasági élet helyett egyedül? Bár voltak előjelek, némileg felkészülhettünk erre az időszakra látva más országok példáit, mégis hirtelen sújtott le mindannyiunkat a világjárvány okozta új helyzet. Mára már bizonyára megtapasztaltuk az új körülmények számunkra legnagyobb megpróbáltatásait, számos otthon végezhető tevékenységbe vágtunk bele, amivel eddig csak szemeztünk, és elkezdtünk átstrukturálni életünket, hiszen az alkalmazkodás és az újraértékelés az egyetlen dolog, amivel megőrizhetjük testi-lelki épségünket.

De mikre kell ilyenkor a leginkább odafigyelnünk, hogyan szervezhetjük át életünket úgy, hogy előnyei hosszútávon beépüljenek mindennapjainkba?

Átalakult környezet

Életmódváltó programunk harmadik kihívásához érkeztünk, az otthoni hajápolás és a helyes hajápolási rutin kialakításához. Azonban még mielőtt belevágunk a részletekbe, fontos, hogy pár környezeti tényezőre odafigyeljünk. A haj és a fejbőr egészsége ugyanis szervezetünk egészségének a függvénye, fordítva pedig, ha bármilyen hajproblémával küzdünk, ennek okát, gyökerét nagy eséllyel a nagyobb egészben kell keresnünk, nem feltétlenül a hajhagymák nem megfelelő aktivitásában.

Például a stressz, a traumák, a lelki egyensúly felbillenése, a káros külső tényezők, a kemikáliák vagy a helytelen életmód kivétel nélkül előidézhet kellemetlen tüneteket a hajhullástól, a haj zsírosodásán keresztül a fejbőr irritációig bármit. Így, a mostani helyzet miatt nagy eséllyel tapasztalhatunk intenzív hajhullást, ha nem fordítunk kellő figyelmet magunkra. Összeszedtük, melyek azok a dolgok, amikre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned a világjárvány idején, és milyen pozitívumok rejlenek a vírus kiváltotta helyzetben!

világjárvány

Stresszkezelés, stresszoldás

Félsz, hogy elveszíted a munkád? A szemed láttára zuhan napról napra vállalkozásod? Túlvállalod magad home office-ban, és nincs kivel levezetned a felgyülemlett feszültséget? Több év munkáját fektetted bele egy projektbe, ami most leállt, és ki tudja, mikor indul újra? Döntenél, hogy hogyan tovább, de nem találsz alternatívát a mostani helyzetre? Szorongsz, ha fogytán van otthon az étel, és újra le kell menned a közértbe? Távol vannak szeretteid, akikről úgy érzed, most nem tudsz gondoskodni?

A stressz kiváltó okait oldalakon keresztül sorolhatnánk, de talán mindenki fel tudja idézni saját stresszforrását. Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy mitől alakult ki a stressz, mitől szorongunk, és mérlegeljünk. Ha papírra vetjük, megkönnyítheti a dolgunkat: két oszlopot hozzunk létre, egy mínusz és egy plusz jelölésű oszlopot; majd minden új negatív tényező mellé írjuk oda annak pozitív hozadékát

Például: Beláthatatlan ideig nincs munkám, DE végre van időm németül tanulni. Az önreflexió rengeteget segíthet problémáink feltérképezésében, ami egy hatalmas előrelépés a problémák kezelésében.

Blog kiemelt kep 3 1

A stressz nem játék, bár manapság nagyon általános, gyakori jelenség. Bekorlátozza a figyelmünket, gyengíti a koncentrációs képességünket, elszív az energiánkból, kimerültséget és szorongást okoz, nem utolsó sorban pedig gyengíti az immunrendszerünket. Hosszútávon pedig számos egyéb tünetet generál, amelyek többsége szervi eredetű. Ilyen a hosszan tartó fejfájás, krónikus migrén, pánikbetegség, súlyvesztés vagy elhízás, ízületi problémák, de itt gyökerezik nagyon sok haj- és fejbőrproblémás eset is, amelyek közül a legjellemzőbb a hajhullás. 

A kezeletlen stressz rendkívül káros egészségünkre, parazita módjára élősködik szervezetünkön, csak gyakran nem kötjük össze a tüneteket az okokkal, nem járunk utána a problémáknak. Jelenleg pedig esélytelennek is tűnhet a stressz hatékony kezelése, hiszen se masszőrhöz, se pszichológushoz, se relaxációs tréningre nem járhatunk el. Online azonban szabadon keresgélhetünk a lehetőségek között! Sőt, ha egyedül, önállóan próbáljuk meg felkutatni a stressz forrását és megoldást találni rá, önbizalmunk, önértékelésünk erősödik, és személyiségünk fejlődik.

Jóga, meditáció, pilates

Készítsünk időbeosztást és rendszerezzük napjainkat! Ne hagyjuk az időt és a tétlenséget és cselekvés képtelenséget ránk telepedni! Nézzük a dolgok pozitív oldalát: mennyi edzésterv és online oktatás vált elérhetővé a világjárvány kezdete óta, amibe otthon belevághatunk, és amikhez eszközöket sem kell beszereznünk. Meditációs gyakorlatok, kezdő és haladó táncórák, jógagyakorlatok és egyéb mozgástechnikák végtelen lehetőségeit próbálhatjuk ki most, csak keresgélnünk kell az interneten.

Elkezdeni a legnehezebb. Ehhez a legjobb stratégia, ha mindenki személyes kapaszkodót talál, egy célt tűz maga elé. Apró lépésekkel haladjunk, egyszerű célokat válasszunk, mint amilyen például a közérzetünk feljavítása, izmaink karban tartása vagy a kikapcsolódás. Az eredmény garantáltan látványos lesz! 

Napi terveink megvalósításában segít, ha minden nap végén összefoglaljuk az aznapi történéseket, és pár szóban leírjuk magunknak a nap pozitívumait. A naplóvezetés időigényesebb, de annál hálásabb formája lehet munkánk és eredményeink követésének!

Egészség napirenden

Óránként belenézünk a hűtőbe? Folyamatosan látjuk a süti recepteket gasztro csoportokban, és azt is megkívánjuk, amit normális esetben nem szoktunk? Nehéz ellenállni a kísértésnek, ha nincs olyan tevékenység, ami leköti a figyelmünket. Csakhogy a folyamatos evéssel és nassolással többet ártunk magunknak, közérzetünknek és szervezetünknek, mint az a pillanatnyi öröm, kielégülés, amit okoz. 

Ha sporttal ötvözzük és vitamindús zöldségekkel és gyümölcsökkel pótoljuk, ez az egyensúly könnyen helyreállhat, sőt immunrendszerünk is hálás lesz érte! Ropogtassunk zellert, répát, almát pár felesleges étkezés helyett, és naponta plankeljünk kétszer-háromszor pár percet. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, és közben szervezetünk ellenállóképességét is támogatjuk.

Blog kiemelt kep 6 1
booster 1

HAIR, SKIN & NAILS BOOSTER

A Booster egy komplex 100%-ban természetes vitamin készítmény, ami fedezi a természetes vitaminok pótlását az egész nap során. Vitaminitalunk a benne található növényi és természetes A, B, C, D, E vitaminok, valamint cink, magnézium, biotin, kollagén, vas és hialuron segítségével erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot az oxidatív stresszel szemben, és hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz. És nem utolsó sorban elősegíti az egészséges haj, bőr és köröm megőrzését. Próbáld ki Te is!

Új célok, új tervek

A döntések, választások és változtatások időszakát éljük. A világjárvány kiváltotta jelenlegi helyzet egyszerre jelent veszélyt és esélyt, a kérdés csupán az, mi melyiket választjuk, illetve melyikre szeretnénk fókuszálni. Dönthetünk a rezignáltság, szorongás mellett, de tudnunk kell, hogy a félelem megeszi a lelket. Ha viszont az újdonság, a változás és változtatás mellett tesszük le voksunkat, olyan átalakulásra, személyiség fejlődésre és egyéni sikerekre számíthatunk, ami egész életünket végig fogja kísérni. A „rohanó világ” évtizedek óta negatív előjelű jellemzője mindennapjainknak, ami alól most kicsit fellélegezhetünk, és végre időnk van gondolkodni, fontolgatni, tervezni.

Mit szeretnénk igazán? Mi okozott eddig elégedetlenséget? Miben lehetnék jobb? Mik voltak 10 évvel ezelőtt a terveim, és ehhez képes milyen irányban halad az életem? Ha lenne rá lehetőségem, mit csinálnék másképp, és milyen eszközeim vannak a megvalósítására? Mikor lennék elégedett magammal, hogyan szeretném látni magam?

vilagjarvany 6

A tervezés segít áthelyezni a fókuszt a rosszról, a jelen helyzet kellemetlenségeiről a jövőre, a lehetőségekre. Gondolkodásmódunkon múlik a legtöbb! Itt az ideje, hogy magunkba pillantsunk, és tervezzünk magánemberként, vállalkozóként, munkavállalóként, szülőként, gyerekként. Az önmegvalósításhoz igazából csak két dolog igazán szükséges: a döntésképesség és az akarás. Kár lenne ezt a váratlanul érkező lehetőséget – ami a gondolkodásra fordítható idő – elszalasztani!

Együtt változtatni

Az együtt szó most bizarrnak tűnhet, pedig ami most történik, az egy olyan globális jelenség, amit együtt, közös erővel viszünk végbe. A világjárvány nemcsak önállóságra és egyéni képességeink fejlesztésére tanít meg bennünket, hanem egymásra odafigyelni és együttesen fellépni a közös jó érdekében. A kijárási korlátozás, az otthon maradás legcsodálatosabb eredménye a környezetben, a Földünkkel történő változás.

Az eddigi legeredményesebb környezetvédelmi tettnek vagyunk részesei és támogatói, amihez egyetlen eszközre volt szükség, az összefogásra. Tisztulnak vizeink, csökken a légszennyezettség, élhetőbbé válik a Föld állatok és emberek számára is. A világjárvány legcsodálatosabb hozománya kétségkívül a globális változás, amiért hosszútávon is tennünk kellene, közös erővel, együtt.

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?