Száraz haj kezelése - 20 tipp hajgyógyászainktól - Oxygeni Hair & Skin
Száraz haj kezelése

SZÁRAZ HAJ KEZELÉSE – 20 TIPP HAJGYÓGYÁSZAINKTÓL

A száraz haj kezelése sok nőt és férfit érint, hiszen a külső környezeti tényezőktől kezdve a kémiai beavatkozásokon keresztül a hajápolásig számos tényező kiválthatja. Sőt, a fejbőrszárazság egyéb tüneteket is előidézhet, amelyek komolyabb kezelést igényelnek. Ilyen a pikkelysömör, a hajhullás vagy az erősen irritált, piros fejbőr. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi állhat a száraz fejbőr hátterében, melyek a kiváltó okai és megosztjuk veletek hajgyógyászaink tippjeit a hatékony kezelésére.

Mitől száraz a fejbőröm?

A száraz fejbőr lehet a hajtüszőkhöz tartozó faggyúmirigyek alulműködése miatt kialakuló probléma következménye. A hajat normál esetben a faggyú védi, mely szép fényt, és csillogást kölcsönöz a hajnak. Ha a faggyúkiválasztás nem kielégítő és a fejbőr alig termel zsírt, akkor a hajra nem jut megfelelő természetes zsírréteg, amely védelmet nyújthatna a környezet káros hatásaival szemben.

Az erős samponok, a túl gyakori samponos hajmosás, a nap, a szél, az alacsony páratartalom és a klór mind hajtják kifelé a nedvességet a hajszálakból, és eltávolítják a faggyút. Ha az olajos filmréteg hiányzik a hajszálakról, kevesebb nedvesség raktározódhat el, a hajat nem tartja selymesen, így az természetesen szárazzá válik, törik, sprőd lesz. Ez főleg szárítás után jelentkezik, amikor a haj amúgy sok nedvességet párologtat el, színét és fényét vesztett lesz.

A csökkenő faggyúelválasztás miatt a száraz haj fakó, kemény tapintású, érdes felületű, fénytelen, nehezen formálható. A frizura nem tartós, a hajvégek világosabbak. A haj nehezen fésülhető, fésülés közben serceg, a hajszál vége töredezett, szétvált. A gyakori és erőszakos kémiai igénybevétel (pl. dauer) fokozza a száraz haj kialakulásának kockázatát.

Mi fokozza még a száraz haj kialakulásának kockázatát?

A száraz haj és fejbőr oka egyaránt lehet külső és belső eredetű is. Külsőleg a hajfestés szakszerűtlensége, a nem megfelelő hajápolási készítmények használata, a helytelen vegyszeres munkák, dauer, mechanikai roncsolás, a hajjal történő visszaélés – erős samponok, hajformázók, lakkok használata, a hajszárító forró levegője, gyakori mosások, amely eltávolítja a faggyút és kihajtja a nedvességet a hajból – is károsítja, szárítja a hajat. Így a kutikula töredezik, ezáltal a belső hajrészek kedvezőtlen hatásnak vannak kitéve: a haj kiszárad, szakad, töredezik.

A száraz fejbőr kialakulását köszönhetjük belső kondíciónknak is, amennyiben étrendünk szegényes, táplálkozásunk nem megfelelő és nem tartalmaz elegendő esszenciális zsírsavat, és vitaminokat, amelyek megtartják a bőr nedvességét és optimális zsírosságát. A probléma forrását érdemes mindig tágabb kontextusban vizsgálni, nem elég csak az érintett terület alapos kivizsgálása. Nézzük, mi okozhat még száraz fejbőrt és hajat a faggyú alultermelődésén túl:

Környezeti hatások

A fejbőr szárazságát olyan külső tényezők is előidézhetik, amelyekkel nap mint nap találkozunk. A legfontosabbak ezek közül az erős napsütés, a magas hőmérséklet (főként nyáron, de szaunában is), a környezetünkben lévő kemikáliák, a rossz, szmogos, poros és magas szén-dioxidtartalmú városi levegő. Ezek mellett, az is fejbőrszárazsághoz vezethet, ha gyakran tartózkodunk légkondicionált helyiségben.

Kémiai beavatkozások

A mechanikai beavatkozások gyakran eredményeznek száraz, irritált fejbőrt és töredezett, roncsolt hajat. A dauer, a tartós hajegyenesítés, a szőkítés és a hajfestés a leggyakoribbak ezek közül, amelyek jelentősen rontják a haj minőségét és irritálják, szárítják a fejbőrt. Enyhébb, de hasonló károkat eredményez a rendszeres hajformázás, hajegyenesítés, hajgöndörítés, hajsütés, a magas hőfokon történő hajszárítás is, bár ezek kemikáliák nélkül, főként a haj szerkezetét károsítják. Arról nem is beszélve, ha valaki otthon, maga festi a haját.

Száraz haj kezelése

Kemikáliák hajápolókban

Rengeteg sampon tartalmaz szulfátokat, SLS és SLES néven, amelyek tisztítószerként kerülnek a hajápolókba. Az SLS erős, kíméletlen szer, ami megfosztja a hajat az esszenciális olajoktól, lebontja a fehérjéket, valamint hátráltatja az egészséges hajnövekedést. Szintén a szulfátok csoportjába tartozó Sodium Laureth Sulfate (SLES) hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, egy kicsit gyengédebb társánál, de érzékeny fejbőrre semmiképp nem ajánlott.

Hasonlóan gyakori összetevő a szilikon, amely egy oxigénből és szilíciumból álló mesterséges lipid. A szilikon láthatatlan réteget képez a haj felszínén, selymessé, fényessé téve azt. A szilikonréteg azonban megakadályozza a fontos tápanyagok, a kellő nedvességmennyiség bejutását a hajba, hosszútávon elnehezíti, erőtlenné teszi a hajat.

„Száraz” táplálkozás

Ha belsőleg nem biztosítunk kellő mennyiségű és minőségű tápanyagot szervezetünknek, szintén kialakulhat a túlzott fejbőrszárazság és hajtöredezés. Az esszenciális zsírsavak, például az Omega-3 zsírsavak, a fehérjék és az olyan ásványok, mint a cink, a réz, a kalcium elengedhetetlen tápláléka fejbőrünknek és hajunknak. De ezekről később is szó lesz!

Stressz, legyengült immunrendszer

A haj egészségi állapotunk egyik legjobb mutatója is, hiszen különböző betegségekben (pl. vérszegénység), stressz hatására hajunk és körmünk fakóvá, töredezetté válhat, sőt, hajhullás kezdődhet.

Kinél a leggyakoribb a száraz fejbőr és roncsolt haj?

Munkahelyi körülmények éppúgy, mint a gyakori hajviselet vagy a haj igénybevételének mértéke hatással lehet fejbőrünk és hajunk állapotára. Íme pár helyzet, amelyek nagyobb eséllyel eredményezhetnek száraz fejbőrt és roncsolt hajat:

nemcsak a haj szerkezetét roncsolja, de a fejbőrt is szárítják és irritálják ezek a beavatkozások

nagyon igénybe veszik a hajat, a magas hőfokon történő beavatkozás megsérti a haj szerkezetét

őszüléskor észlelhetjük, hogy hajunk minősége teljesen átalakul, sprőd, száraz, kezelhetetlen, drótós lesz – ezek egyértelmű jelei a vitaminhiánynak

ha kémiai anyagokkal dúsított sampont és pakolást használunk, ha magas hőfokon szárítjuk a hajunkat vagy nem szárítjuk meg a hajunkat

főleg a vékonyszálú, lelapuló hajjal rendelkező személyek esetében jellemző az akár napi szintű hajmosás, amely tovább száríthatja és irritálhatja a fejbőrt; de sportolókra is jellemző

van, aki munkahelye miatt tartózkodik gyakran a tűző napon, de a strandolók és napozók is ugyanígy ki vannak téve a veszélynek, hogy hajuk roncsolódik és fejbőrük túlszárad, netán megég a napon

nemcsak az alkoholos finish termékek (hajlakk, hajspray) szárítják és irritálják a hajat és fejbőrt, de az olyan gyors praktikák is, mint a száraz samponos “hajmosás”, a tőemelő por, vagy a gyakori hajformázás sütővassal, hajvasalóval

bár egyre többen dolgoznak home office-ban, sokan irodában, gyárban, műhelyben végzik munkájukat. A klímaberendezés, a túl intenzív, hűvös levegő árthat a fejbőrnek; de ugyanígy a sötét helyiségek is kerülendők, ahova természetes fény nem, vagy alig jut be

a száraz hajat, ami szálkásodásra hajlamos, nem szabad a levegőn hagyni megszáradni, hajszárítót kell használni. Ennek az az oka, hogy hajszárító hatására, a hő által a hajszálvégek lezárttá válnak, így a haj kevésbe reagál a pártatartalomra. Ha levegőn szárítjuk a hajat, a hajszálvégek nyitottak maradnak és így sokkal könnyebben reagálnak a környezet páratartalmának változására.

blog kepek kis meret

 

Hajfestés szárazság nélkül

A Natulique az első cégcsoport a piacon, amely vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD-, mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes haj- és fejbőrápoló termékeket kínál. A Natulique termékcsaládja egy rendkívül tartós, mégis 98,02%-ban kemikáliamentes hajfestés lehetőségét kínálja a tudatos vendégek és fodrászok számára. Kifejezetten ajánlott érzékeny fejbőrű és gyengébb hajminőséggel rendelkező vendégek számára is. Próbáld ki Te is!

Száraz haj következményei

Ha nem fordítunk kellő figyelmet száraz, enyhén irritált fejbőrünkre, sajnos a probléma tovább súlyosbodhat. A legújabb kutatások szerint kialakulásában fontos jelentősége van az öröklött hajlamnak, de a rendellenességet a stressz, hormonális változások vagy fertőzés is kiválthatja. Súlyosbíthatja a problémát baktérium vagy vírusfertőzés, különböző gyógyszerek, májproblémák, de a fehérjeemésztés zavara is állhat a háttérben. Előrehaladott állapotban krónikus hajhulláshoz vezethet, vagy a pikkelysömör és a korpásodás tüneteivel is szemben találhatjuk magunkat.

Igénybe vett haj és hajhullás

A modern fodrászatban alkalmazott vegyszerek (dauervíz, festékek) okozta bőrgyulladás, valamint az eszközök (éles fogú fémfésűk, túl sűrű fésűk, hajszárítók) okozta fizikai sérülések okozhatnak hajhullást, illetve allergiás reakciót is eredményezhetnek a fejbőrön. A tartós megterhelésnek kitett hajszálak elhasználódnak, kimerülnek. Az erőteljes hajkefélés, a tupírozás, a forró levegő hatására a hajszálak kérge csomósan megvastagszik és megreped. A hajszálak az érintett területeken eltöredeznek. Ez a folyamat sokszor már visszafordíthatatlan és a hajat le kell vágni.

Száraz fejbőr és korpásodás

A korpásodásnak ez a válfaja igen kellemetlen, mert a szarulemezkék nem tudnak beletapadni a faggyúba, így a ruhára hullva ápolatlan benyomást kelt. A száraz, dehidratált fejbőr fénytelennek látszik, gyakran kínzóan viszket, feszül. A fejbőr száraz állapota miatt a haj is merevvé, törékennyé válik. Tudj meg többet a száraz, viszkető fejbőr kezeléséről és kialakulásának okairól az alábbi blogunkban!

Pikkelysömör

Mindkét nemet érintő, rendkívül gyakori betegség, mely bármely életkorban – a gyerekkortól az idős korig – jelentkezhet, de leggyakrabban a pubertáskor észlelhetők az első tünetek. Ilyenkor a hámsejtek szaporodási és érési folyamata az egészséges 5-10-szeresére gyorsul fel, és ennek a következménye a tökéletlen elszarusodás. A túl gyorsan termelődő hámsejtek felhalmozódása miatt a bőrön gyulladt, irritált, sebes, fénylő, vörös foltok jelennek meg, melyeket, miután kiszáradnak, pikkelyesen hámló, fehéres réteg borít be.

A hámló foltok – amelyek a test bármely részén előfordulhatnak, és erős viszketést okoznak – leggyakrabban a fejbőrön, a térden, a háton, a könyökön és a mellkason jelennek meg. Az öröklődés mellett a rendellenességet a stressz, hormonális változások vagy fertőzés is kiválthatja. Súlyosbíthatja a problémát baktérium vagy vírusfertőzés, különböző gyógyszerek, májproblémák, de a fehérjeemésztés zavara is állhat a háttérben. Olvass bővebben a pikkelysömör kialakulásáról és kezeléséről ide kattintva!

Tippek a száraz haj kezelése érdekében

1. Omega-3 és Omega-6 pótlása

A száraz haj kezelése esszenciális zsírsavak pótlásával indul. Az Omega-3 és Omega-6 telítetlen zsírsavak magas antioxidáns tartalmukról és nedvesítő hatásukról ismertek. Szervezetünkbe kerülve feltöltik hajunk olajtartalékait is számos egyéb pozitív hatásuk mellett.

Természetes forrása: tengeri halak, lenmag, chia mag, dió, repceolaj

2. Rézbevitel

Egyik legfontosabb feladata, hogy részt vesz a kollagén termelésében, valamint az ibolyántúli (UV, azaz ultraibolya) sugárzás ellen védő melaninpigment (a haj és bőr festékanyaga) előállításában. Ezen kívül a vörösvérsejtképzésben és a vasraktározásban is szerepet játszik. Hiányállapota ritkán fordul elő, leggyakrabban akkor, ha valamilyen betegség miatt a réz nem tud felszívódni. Hiányának tünetei a fáradékonyság, a száraz, töredezett haj, vérszegénység, stb. Így a száraz haj kezelése esetén is kiemelt szerepet tölt be.

Természetes forrása: a tenger gyümölcsei, rozs, búza, olajos magvak, avokádó, gomba, paradicsom, banán.

3. Cinkpótlás

Részt vesz – az egészséges bőr és haj fenntartásán kívül – az immunrendszer működésében, a hormonháztartásban, elősegíti a sebgyógyulást, valamint bizonyos bőrbetegségek kezelésében is hatásos. Napi szükséglet: kb. 12 milligramm. Súlyos hiánya szerencsére ritka, enyhe hiány esetén hajhullás alakulhat ki, a sebgyógyulás elhúzódik, szervezetünk fertőző betegségekre hajlamosabbá válik, bőrünk száraz, repedezett, hámló lesz.

Természetes forrása: húsfélék, tojás, sajt, tenger gyümölcsei, mogyoró, mandula

4. Fehérjék kellő mennyiségben

Aminosavhiány leggyakrabban a nem megfelelő táplálkozás miatt alakulhat ki, azonban számos más ok is meghúzódhat a háttérben (fokozott fehérjefelhasználás, fertőző betegségek, stressz, idős kor stb.). Hajunk számára az egyik legfontosabb aminosav a kéntartalmú cisztein, amelyet legnagyobb mennyiségben a tojásban, a hús- és tejtermékekben találhatunk meg. A száraz haj kezelése szempontjából is igencsak fontos az esszenciális aminosavak pótlása.

Természetes forrása: a leggazdagabb fehérjeforrás a szójabab

5. A-vitamin pótlása

Az A-vitamin nélkülözhetetlen szemünk, hajunk, körmünk és csontjaink egészséges fejlődéséhez. A-vitaminhiány esetén hajunk töredezik, bőrünk repedezik és fogászati problémák is felmerülnek. A száraz haj kezelése érdekében szükségünk van a megfelelő mennyiségű A-vitamin bevitelére.

Természetes forrása: hal, tojássárgája, máj, tej

6. C-vitamin pótlása

Legfontosabb hatásai közé tartozik, hogy erősíti a hajszálerek falát, a bőr második rétegében (az ún. irhában) található kötőszövetrost (az ún. kollagénrost) képződésének egyik alkotóeleme, valamint a vas felszívódásában is segít. Ezáltal fellép a hajtöredezés ellen és védi a haj szerkezetét a további roncsolódástól.

Természetes forrása: citrusfélék, brokkoli, paprika, kiwi

Száraz haj kezelése

7. E-vitamin pótlása

Antioxidáns hatású zsíroldékony vitamin, mely szintén fontos szerepet játszik az egészséges haj és köröm kialakulásában és megőrzésében. Legfontosabb hatása, hogy semlegesíteni képes a sejtkárosító szabadgyököket, ezáltal véd bizonyos betegségek ellen (daganatos megbetegedések, szívbetegségek), erősíti az immunrendszert és késlelteti az öregedés folyamatát. Fokozza a kollagéntermelést, így hozzájárul a hajnövekedéshez és a hajszálak egészségéhez.

Természetes forrása: olajos magvak, olívaolaj, búzacsíraíra

8. Szelén

Antioxidáns hatású ásványi anyag, mely szintén szükséges az egészséges haj és köröm fenntartásához. Napi szükséglet: kb. 60-70 mikrogramm. Számos jótékony hatása elsősorban antioxidáns hatásának köszönhető, másrészt enzimek (speciális kémiai folyamatokban résztvevő fehérjék) elengedhetetlen részeként sok fontos folyamat résztvevője. Legfontosabb hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése. Hiánya esetén hajhullás léphet fel, a haj töredezetté válik, fokozódik az immunrendszeri betegségek lehetősége.

Természetes forrása: tenger gyümölcsei, húsfélék, barna rizs

9. Vaspótlás

A vas erősen tartja a hajat és megvédi a töredezéstől. Az egyik legfontosabb ásványi anyagunk, mely elengedhetetlen, a vér oxigénszállító fehérjéje, a hemoglobin képződéséhez, de több enzim és az immunrendszer működéséhez is nagyon fontos a jelenléte.

Természetes forrása: máj, marhahús, hüvelyesek, spenót, sóska, saláta, aszalt gyümölcsök, sör (élesztő).

Mikor szedjek vitaminkészítményt és táplálékkiegészítőt?

Ha vitamindúsan táplálkozunk és főként növényi, illetve nyers étrendet követünk, valamint gyakran sportolunk, és eleget alszunk, ritkán lép fel vitaminhiány. Így javasoljuk, hogy azok forduljanak gyógyszertári készítményekhez és táplálékkiegészítőkhöz, akik kevésbé egészséges életmódot folytatnak, illetve dohányoznak, alkoholt fogyasztanak, egyoldalúan táplálkoznak, stresszes életmódot folytatnak, vagy valamilyen betegséggel küzdenek (anyagcsere-betegségek, felszívódási zavarok, stb.)

Az Oxygeni Hair-nél központi szerepet tölt be a kemikáliamentesség és a 100%-ban természetes hatóanyagok használata. Nincs ez máshogy az étrend-kiegészítők esetében sem. Termékeink nem tartalmaznak semmilyen mesterséges vagy hozzáadott adalékanyagot, kizárólag csak természetes vitaminokat. A GMO- és gluténmentes, adalékanyagokat nem tartalmazó termékeinknek számos pozitív hatása van. Azon kívül, hogy hajad, bőröd és körmöd egészségessé és gyönyörűvé teszik, erősítik az immunrendszert is.

beauty superfood

A Beauty Superfood különösen ajánlott száraz haj kezelése esetén, ugyanis A, B, C, E, G, K vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és karotinoidokban gazdag.  A gyümölcs-zöldség kristály készítményünk megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi és biokatív anyagot juttat a szervezetbe, amely elősegít a hormonális egyensúly, az egészséges haj, körmök és bőr fenntartását. Segít megőrizni a bőr víztartalmát, serkenti a kollagén és elasztin termelést. Rendszeres fogyasztása mellett a haj erősebbé, dúsabbá válik, valamint segít a faggyúmirigyek szabályozásában.

10. Lenmag

A lenmag egy kiváló antioxidáns, amely belsőleg fogyasztva serkenti az emésztést, tehermentesíti a májat, így támogatja a méregtelenítő folyamatokat. A jól működő emésztésnek köszönhetően pedig a bőr és a hajhagymák állapota is javul. Gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyek erősítik az elgyengült hajhagymákat. A benne található E-vitamin a hajhagymától a hajvégekig táplálja a hajat, így a fakó, fénytelen, elgyengült, száraz haj visszanyeri élettel teli formáját.

Fogyassz lenmagos kenyeret vagy keverj bele 1 marék lenmagot a reggeli joghurtba vagy müzlidbe.

11. Kamilla

A száraz haj kezelése esetén elengedhetetlen a fejbőr nyugtatása, amelyre tökéletes választás a kamilla, amely közismert nyugtató hatású gyógynövény. Emellett antioxidáns, tisztító és hidratáló hatása is ismert. Nyugtatja az irritált bőrfelületet, gyógyítja a napégette fejbőrt, védi a bőrt a szabadgyökök okozta károktól, amelyek a korai öregedés okozói. Felfrissíti és élénkíti a fejbőrt.

Fogyaszd belsőleg teaként vagy langyos kamillafőzettel öblítsd le hajad és fejbőröd.

12. Kendermag

A kendernek a rostját és/ vagy a magját, olaját szokás hasznosítani. Ez a magfajta gazdag a teljes értékű fehérjékben, a belőle kisajtolt olajban több zsírsav van, mint a földön található összes többi magban. A kender levelei szintén fogyaszthatóak, nagyon sok bennük a rostanyag és magas bennük a kovatartalom. A kova a csontképzésben segít, illetve megszépíti a hajat, a bőrt és a körmöt.

Fogyassz kendermagvajat, hidegen sajtolt kendermagolajat, kendermagos kenyeret vagy akár kendermagos sört.

Száraz haj kezelése

13. Mák

A mákolaj a kender- és lenmagolajhoz hasonló tulajdonságokkal bír, így nem maradhat le a száraz haj kezelése szempontjából legfontosabb szupertáplálékok közül. Gazdag esszenciális zsírsavakban, amelyek által táplálja, hidratálja, nyugtatja a bőrt. Magas kalcium- és magnéziumtartalmának köszönhetően pedig regenerálja, védi és rugalmassá tesz a bőrt és a hajat.

A mákos kalács vagy bejgli talán nem a legtutibb választás, bármennyire finom, keverd inkább a reggeli kefirbe vagy joghurtba.

14. Kókusz

Javítja az emésztést, emellett remek immunerősítő, élénkíti a pajzsmirigyműködést. Szabályozza a hormonháztartást, előanyagai az úgynevezett pregnenolonok, amik az öregedést gátló hormonszerű vegyületek. Helyileg alkalmazva enyhíti a bőrkiütéseket, de akár elejét is veheti a kialakulásnak, regenerálja és puhává teszi a bőrt.

15. Nyugtatás aloe verával

Az aloe vera hatása a haj hidratáltságában is megmutatkozik; lúgos tulajdonságának köszönhetően ugyanis segíti a fejbőr és a haj pH-egyensúlyának fenntartását, így a haj megtartja a számára fontos vízmennyiséget. Az aloe vera mindemellett serkenti a vérkeringést is a hajhagymákban, ami ugyancsak a haj növekedéséhez vezet.

Az Oxygeni Hair Pure Aloe Vera az aloe verának meleg préselésével kerül előállításra. Hatékony vivőanyagként működik. Gyorsan és mélyen szívódik fel. Kiválóan alkalmazható bőrproblémák esetén. Nyugtatja és hidratálja az érzékeny bőrt, csökkenti az irritációt

Száraz haj kezelése

16. Jojobaolajas feltöltés

A jojobaolaj normalizálja a kollagéntermelést és új élettel tölti fel az igénybevett hajat és fejbőrt. Hajvégápolóként maximálisan regenerálja és hidratálja a roncsolt részeket. Vivőanyag használatával ajánlott felvinni a fejbőrre és hajszálakra a megfelelő beszívódás érdekében.

Vidd fel a fejbőrödre és hajadra a Pure Aloe Vera vivőanyag segítségével!

17. Gyengéd samponos tisztítás

A száraz, irritált fejbőrt kíméletesen, gyengéd hatóanyagú samponnal tisztítsd, és semmiképpen se dörzsöld. Kerüld az intenzív gyógynövényes samponokat, és válassz például magas aloe vera tartalmú sampont!

18. Töltsd ki a hatóidőt!

Válassz hajtípusodnak megfelelő hajpakolást – javasoljuk a kemikáliamentes, 100%-ban natúr hajmaszkok használatát, mivel ezek nem irritálják a fejbőrt. Alaposan vidd fel a pakolást a hajadra, és fontos, hogy tartsd ki az 5 perc hatóidőt. A hatékonyság növelése érdekében húzz zuhanysapkát erre az időre.

19. Mindig száríts hajat

Óvatosan, finoman töröld meg hajad törölközőszárazra, a hajadhoz lapogatva a törölközőt, majd langyos hőfokon száríts hajat minden hajmosás után. Ezáltal is véded hajszálaidat a roncsolódástól.

20. Oxigénterápia

Az Oxygeni Hair and Skin által kifejlesztett oxigénterápiás kezelés segít abban, hogy a sejtek és a hajhagymák megfelelő oxigénellátáshoz jussanak. A terápiát megelőzi egy mikrokamerás fejbőrvizsgálat, ahol a bőr mélyebb rétegeiben is láthatóak a gyulladások, problémák.

A kezelés 100%-osan megbízható és kockázatmentes, illetve 100%-ban organikus hatóanyagokra épül. A hajhagymák megfelelő oxigén-, vitamin- és ásványi anyagellátása révén új életre kapnak, megerősödnek és sűrűsödnek a hajszálak, a fejbőr pedig megtisztul a szennyeződésektől, és visszanyeri megfelelő pH-értékét.

Oxigénterápiánk az immunrendszer erősítésén alapszik, aminek köszönhetően bármely fejbőr és hajgyógyászati probléma esetén alkalmazható, és látványos eredményt garantál.

Oxigénterápiás eredményeink

+1. Száraz haj kezelése otthoni hajápolással

Nem mindegy az otthoni haj- és bőrápolási rutin a száraz haj kezelése érdekében. A tartós gyógyulás érdekében a kemikáliamentesség és 100%-ban natúr termékek használata nyújt hosszútávú megoldást.

A száraz hajat okozhatják akár olyan hajápolási termékek is, amelyek erős vegyszereket tartalmaznak. Fontos a megelőzésre is koncentrálni a megfelelő higiénia gyakorlásával. Tartsd tisztán a fejbőröd megfelelő természetes hatóanyagú termékekkel. Nézd meg ide kattintva az Oxygeni Hair termékeit, amelyek gondosan válogatott hatóanyagokat tartalmaznak, ezzel kímélve a fejbőrt és a hajat a mesterséges, káros anyagoktól.

alap csomag szaraz fejborre es hajra

Kezdő termékcsomag

Ha még csak ismerkedsz termékeinkkel és inkább egy kisebb csomaggal kezdenéd, akkor neked ajánljuk a Hydrate Wash és Hydrate Mask termékekből álló csomagot. Az Hydrate Wash száraz bőrre és fejbőrre ajánlott multifunkcionális termék mely samponként, tusfürdőként és smink- arclemosóként is tökéletes. Különlegesen értékes hatóanyagainak köszönhetően antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása mellett puhítja és ellenállóvá teszi a bőrt, így kiemelten javasolt termékünk száraz bőrre és fejbőrre. A Hydrate Mask különösen ajánlott száraz bőrre, fejbőrre és száraz hajszálak regenerálására.

KOMPLEX CSOMAG SZARAZ HAJRA

Komplex termékcsomag

Ha komplexebb megoldást keresel és szeretnéd minél hatékonyabban kezelni a fejbőrszárazságot, akkor ez a csomagunk 100%-ban természetesen és tartósan segít kezelni a fejbőrödet. Fejbőr- és hajszárazságra ajánljuk a Hydrate Wash, Hydrate Mask, Hydrate Oil, Pure Aloe Vera, H2O Thermal és az Anti-Aging Serum termékeink együttes használatát. 100%-ban természetes összetételének köszönhetően hosszútávú megoldást nyújt a száraz haj kezelésére.

Mit kerülj, ha száraz fejbőrrel és töredezett hajjal küzdesz?

Ha a száraz haj kezelése során nehézségekbe ütközöl vagy több, átfogó, személyre szóló tanácsra lenne szükséged, keresd fel hajgyógyászod, aki megvizsgálja fejbőröd és hajad állapotát a mikrokamerás és manuális hajdiagnózis során, és egyéni kezelési tervet állít fel számodra.

HÍRESSÉGEK, AKIK AZ OXYGENI HAIR & SKINT VÁLASZTOTTÁK

LESD meg TikTOK csatornánkat is!

Hajgyógyászati vagy kozmetikai oxigénterápia? Partner vagy head spa csatlakozás? Esetleg ételintolerancia vizsgálat, hajadomány érdekel? A webshoppal kapcsolatban lenne kérdésed?